Μόλις έλαβες το προσκλητήριο για τον γάμο μιας συναδέλφου σου και έχεις ήδη αρχίσει να προβληματίζεσαι σχετικά με το τι θα φορέσεις. Σε καταλαβαίνουμε! Οι γάμοι το φθινόπωρο είναι ένα απαιτητικό task για τις καλεσμένες που θέλουν να είναι κομψές και παράλληλα άνετες. Maxi ή mini φόρεμα; Γόβες ή πέδιλα; Πανωφόρι ή εσάρπα; Είναι μερικά από τα πιο συχνά διλήμματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όσες είμαστε καλεσμένες σε γάμο φέτος το φθινόπωρο. Το Yes I Do είναι εδώ για να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση και να κάνει τη διαδικασία επιλογής του κατάλληλου outfit πιο εύκολη.

Φωτογραφία από @teksomolika (Freepik)

Do: Έχετε κατά νου τον καιρό

Η μεταβατική περίοδος του φθινοπώρου είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των καλεσμένων σε γάμο. Θα κάνει κρύο; Μήπως φυσάει; Κι αν βρέξει; Μην ανησυχείτε! Ξεκινάμε βήμα-βήμα να λαμβάνουμε υπόψη όλα τα ενδεχόμενα. Το φθινόπωρο οι θερμοκρασίες είναι ήπιες την ημέρα και πιο χαμηλές το βράδυ. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μια εσάρπα ή ένα ελαφρύ πανωφόρι σε περίπτωση που κρυώνετε. Αν ο γάμος γίνεται σε νησί να έχετε υπόψη ότι μπορεί να φυσάει, επομένως θα πρέπει να αποκλείσετε τα αέρινα υφάσματα.

Don’t: Μην επιλέξετε maxi φόρεμα

Το φθινόπωρο η πιθανότητα βροχής είναι μεγάλη. Ένα maxi φόρεμα θα σας ταλαιπωρήσει αρκετά σε περίπτωση βροχής, καθώς θα πρέπει συνεχώς να το κρατάτε για να μην σέρνεται και λερωθεί από τις λάσπες. Επιλέξτε ένα midi φόρεμα σε γραμμή Α για να είστε κομψές και άνετες εξίσου.

Φωτογραφία από Freepik

Do: What about shoes?

Οι μεταλλικές αποχρώσεις και τα nude ή μαύρα πέδιλα είναι safe επιλογές για όλες τις εποχές του χρόνου. Το αν θα επιλέξετε ένα ζευγάρι stilettos δεν εξαρτάται τόσο από τον καιρό, όσο από τον παράγοντα της άνεσης. Αν πιστεύετε ότι θα κουραστείτε φορώντας ψηλοτάκουνα πέδιλα ή γόβες, με αποτέλεσμα να μείνετε καθηλωμένες στη θέση σας για το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς, καλύτερα να προτιμήσετε ένα ζευγάρι πλατφόρμες ή πέδιλα με τετράγωνο τακούνι. Τα flats επίσης, δεν είναι ιδανικά σε περίπτωση βροχής.

Don’t: Αποφύγετε το άσπρο

Απαράβατος κανόνας σε όλους τους γάμους ανεξαρτήτως εποχής είναι ότι οι καλεσμένες δεν φορούν ποτέ λευκά! Μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας είναι η νύφη και όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω της!

Φωτογραφία από Eko Agalarov (Pexels)

Do: Λάβετε υπόψη τα χρώματα του γάμου

Συχνά από το προσκλητήριο ενός γάμου μπορεί κανείς να προβλέψει τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν εκείνη την ημέρα. Αν δεν ανήκεις στον πολύ στενό κύκλο του ζευγαριού, το προσκλητήριο θα πρέπει να είναι ο οδηγός σου για να μην επιλέξεις το πρωταγωνιστικό χρώμα της ημέρας. Ανάλογα με τη χρωματική παλέτα του γάμου, μπορείς να διαφοροποιηθείς και να κινηθείς σε γήινες αποχρώσεις αλλά και πιο έντονα φθινοπωρινά χρώματα, όπως πορτοκαλί ή κίτρινο.

Yes I Do tip: Αρκούν ορισμένοι απλοί κανόνες για να πραγματοποιήσεις μία ξεχωριστή εμφάνιση ως καλεσμένη σε φθινοπωρινό γάμο. Προσοχή! Σκοπός δεν είναι να κλέψεις την παράσταση από τη νύφη, αλλά να επιλέξεις ένα outfit που θα σε κάνει να αισθάνεσαι ο εαυτός σου!

RELATED POSTS