Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα , παρά το γεγονός ότι μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, αναγνωρίζεται και γιορτάζεται ευρέως στην Ελλάδα την τελευταία μόλις δεκαετία.

Ο μπαμπάς είναι εκείνος ο άντρας που είναι σοβαρός και αυστηρός για τους γύρω του αλλά μαλακός σαν βούτυρο για το κοριτσάκι του, αυτός που θα μας συνοδέψει σαν σωματοφύλακας στον γάμο μας αλλά θα δακρύσει τη στιγμή που θα μας παραδώσει στον γαμπρό.

Για τους απανταχού μπαμπάδες των brides-to-be και με αφορμή τη σημερινή γιορτή του Πατέρα συγκεντρώσαμε όλα εκείνα που πρέπει αλλά και όσα δεν πρέπει να κάνετε στο γάμο της κόρης σας

DO’s

yes-i-do-fathersday-5.jpg

Εκφράστε την γνώμη σας έγκαιρα: Ο γάμος της κόρης σας είναι σημαντική μέρα για εσάς. Αν λοιπόν θέλετε να καλέσετε τους 10 καλύτερους φίλους σας από τον στρατό, φροντίστε να ενημερώσετε το ζεύγος έγκαιρα και μην τους επιβαρύνετε με  υποχρεώσεις της τελευταίας στιγμής.
Dress to impress: Ο μπαμπάς της νύφης είναι σίγουρα ένας από τους πρωταγωνιστές της βραδιάς. Φροντίστε να στέκεστε πλάι της ευθυτενής και περήφανος, ντυθείτε σύμφωνα με το ύφος του γάμου αρκεί πάντα να νιώθετε άνετα και όμορφα.
Περπατήστε αργά: Κατά τη διάρκεια της παράδοσης της νύφης στον γαμπρό, αφήστε εκείνη να δώσει τον ρυθμό. Ο ρόλος σας είναι υποστηρικτικός , απολαύστε τη στιγμή που μοιράζεστε με την κόρη σας και φροντίστε να μην δημιουργήσετε ατύχημα .

yes-i-do-fathersday-2.jpg

Φροντίστε να προβάρετε το περπάτημα σας… όσο θα συνοδεύετε τη νύφη στον γαμπρό και φυσικά την χειραψία με τον εκλεκτό της καρδιάς της. Προτείνετε να συμμετέχετε και εσείς στην πρόβα του γάμου, ώστε να νιώθετε και εσείς πιο άνετος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Κάνετε μία πρόποση για να ευχηθείτε στο ζεύγος και ετοιμάστε έναν μικρό λόγο. Ξεκινήστε καλωσορίζοντας τους καλεσμένους, μην ξεχάσετε να αναφερθείτε στο ζεύγος συνολικά και όχι μόνο στην κόρη σας και κλείνοντας δώστε τους μία εμπειρική συμβουλή για την έγγαμη ζωή. Θυμηθείτε να μην μακρηγορήσετε και να προσθέσετε χιούμορ που θα ελαφρύνει το ήδη συγκινητικό κλίμα.

Don’ts 

yes-i-do-fathersday-6.jpg

Don’t be too honest: Αντιλαμβανόμαστε ότι ποτέ κανείς δεν θα είναι αρκετά καλός για το κοριτσάκι σας αλλά μην το αναφέρετε στην πρόποση ή τον λόγο σας. Το τελευταίο που θέλετε είναι να φέρετε σε αμηχανία το ζεύγος και να δημιουργήσετε παρεξηγήσεις.
Η παράδοση θέλει τους γονείς των μελλόνυμφων να αναλαμβάνουν το κόστος της δεξίωσης μετά το μυστήριο. Αυτό, δεν σας δίνει το δικαίωμα να διαμορφώσετε μόνοι σας αυθαίρετα τη λίστα των καλεσμένων. Σεβαστείτε τις επιθυμίες του ζευγαριού και μην ξεχνάτε πως πρόκειται για τη δική τους ξεχωριστή μέρα.

To the Bride 

yes-i-do-fathersday-4.jpg

     Μην τον πιέσετε  να κάνει πράγματα με τα οποία δεν νιώθει άνετα. Ας μην βγάλει τον πιο συγκινητικό λόγο ever και ας μην φορέσει τη γραβάτα του σφιχτή μέχρι πάνω, ας συγκινηθεί και ας είναι ο εαυτός του, ο μπαμπάς που τόσο αγαπάτε.
     Ο μπαμπάς πληρώνει… Συνήθως ο μπαμπάς αναλαμβάνει μέρος των εξόδων του γάμου, οπότε ακούστε τις προτάσεις του και συζητήστε μαζί του τις όποιες ενστάσεις για τον αριθμό των καλεσμένων. Επίσης, φροντίστε να μην τον επιβαρύνετε υπερβολικά, άλλωστε πρόκειται για την γιορτή της ένωσης σας με τον αγαπημένο σας και οι δαπάνες τύπου Kimye flower wall είναι περιττές.
     Αφιέρωσε του έναν χορό: Η ημέρα που επίσημα αποχωρίζεται το κοριτσάκι του είναι αναμφισβήτητα σημαντική και για εκείνον. Κλέψτε μία στιγμή και αφιερώστε του ένα τραγούδι, χορέψτε μαζί του ή εκφράστε του την ευγνωμοσύνη σας ανεπίσημα .

Διαβάστε επίσης…

Οι φυλές των μπαμπάδων

Οι φυλές των καλεσμένων 

Καλεσμένη σε γάμο: dos & don’ts

Από την Ελισάβετ Παπαντωνίου