10 τύποι πεθερών, η μία πιο «αξιολάτρευτη» από την άλλη. Η δική σας σε ποια κατηγορία ανήκει..;

pethera 1

Η «Τασσώ Καββαδία»: Και συγκεκριμένα στην ταινία «Η αμαρτία της ομορφιάς». Είναι αδίστακτη, και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να χωρίσει το ζευγάρι. Επειδή όμως οι ταινίες μιμούνται τη ζωή (ή το αντίστροφο) στο τέλος η αγάπη νικά και η πεθερά καταλήγει στο ψυχιατρείο!

Η «κατάσκοπος »: Το παίζει άνετη, έρχεται στο σπίτι δήθεν για καφέ και σε παρατηρεί για να δει αν αδειάζεις τις τσέπες των παντελονιών πριν τα βάλεις για πλύσιμο ή πόση ώρα αφήνεις αναμμένο τον θερμοσίφωνα. Και την «κατάλληλη στιγμή», δηλαδή μπροστά σε όλους, στα επισημαίνει ένα προς ένα.

Η πεθερά «μαϊντανός»: Μένει συνήθως κοντά σας και προσπαθεί να μείνει και μαζί σας. Χρησιμοποιεί πάντα α΄ πληθυντικό πρόσωπο, «τι θα κάνουμε σήμερα, πού θα πάμε το Σαββατοκύριακο» ή ακόμα χειρότερα, «έκλεισα και για εσάς στο ίδιο ξενοδοχείο μ’ εμάς! Δεν είναι τέλειο;!»

Η πεθερά που «απαιτεί ευγενικά»: Είναι καλή, εξαιρετικά ευγενική, σου παίρνει δώρα τα Χριστούγεννα και στα γενέθλιά σου, αλλά έχει κανονίσει να περάσετε το Πάσχα μαζί επειδή είναι «οικογενειακή γιορτή». Χωρίς να σας ρωτήσει φυσικά.

pethera 2

Η «as good as it get’s»: Της κάνεις το τραπέζι κι έχεις φτιάξει τη σπεσιαλιτέ σου, μοσχαράκι μπουργκινιόν. Αλλά δεν το εγκρίνει. Δεν φταις εσύ, ούτε το μοσχαράκι. Ό,τι και να κάνεις, όπως και να το κάνεις, είναι χειρότερο από το δικό της, γιατί έχει κατοχυρώσει τον τίτλο «as good as it get’s».

Η «εγώ θα σου πω»: Από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Έχει γνώμη για τα πάντα, θέλει να συμμετέχει παντού και φυσικά δεν τίθεται θέμα για το ποιος θα επικρατήσει στο τέλος…

Η «σκωτσέζικο ντους»: Ανεξαρτήτως εποχής και περίστασης, κάθε φορά που σε βλέπει, όπως και να είσαι ντυμένη σου λέει «έτσι βγήκες έξω;» και μετά από λίγο «πάρε και μια ζακέτα μη κρυώσεις».

pethera 3

Η «σε αγνοώ επιδεικτικά»: Όσα αστεία και να πεις, δεν θα γελάσει με κανένα, όσα νυφικά και να βάλεις, αυτό που είχε φορέσει η κόρη της ήταν το καλύτερο…χρειάζεται να συνεχίσουμε;

Η «σπέρνω τη διχόνοια»: Στα καλά του καθουμένου, εκεί που πίνετε καφέ οι δυο σας, θα της «ξεφύγει» μια πληροφορία για μια πρώην του γιου της. Τη συνέχεια την ξέρεις…

Η «δεύτερη μητέρα σου»: Ναι, υπάρχουν κι αυτές οι πεθερές, που σου κάνουν δώρο το οικογενειακό δαχτυλίδι που περνάει από νύφη σε νύφη, και που καταλαβαίνουν από την πρώτη στιγμή, πως όσες διαφορές κι αν υπάρχουν μεταξύ σας, έχετε ένα κοινό: αγαπάτε και οι δύο τον ίδιο άνθρωπο πιο πολύ κι απ’ τη ζωή σας.

Προσοχή…

Υπάρχει ένας άγραφος νόμος που λέει πως όλες οι πεθερές μπορούν να γίνουν «δεύτερη μητέρα σου», αρκεί να βρεις το κουμπί τους. Και αξίζει τον κόπο, γιατί είπαμε, αγαπάτε τον ίδιο άνθρωπο.

FYLES PETHERWN

Διάβασε αυτό το άρθρο και ακόμα περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I do που κυκλοφορεί σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Από την Εύα Ανυφαντή