yes-i-do-berded-groom

Αγαπημένοι μας γαμπροί, ξέρουμε πως ενδεχομένως να σας αφήνουμε λίγο πίσω, μιας και τα other half σας, είναι στο επίκεντρο του γαμήλιου ενδιαφέροντος. Όχι όμως, δεν σας έχουμε ξεχάσει.
Εν γνώσει μας της τάσης που υπάρχει για την αγάπη και τη καλλιέργεια της γενειάδας, του ατημέλητου trim, του μουστακίου και γενικότερα της ανθοφορίας των facial hair σας, σας ετοιμάσαμε ένα άρθρο για εσάς τους εκλεκτούς. Το πρώτο πράγμα που έχουμε να σας πούμε: «Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό»- ΟΧΙ! Όχι για εσάς. Βεβαίως και να μην ξυριστείτε.

Αντ’ αυτού, ορίστε μερικές συμβουλές, σχετικά με το τι θα πρέπει να φροντίσετε ώστε τα γένια σας να είναι κατάλληλα για την ημέρα του γάμου σας!

yes-i-do-bearded-groom4

Το πιο σημαντικό όλων: Ποτέ –μα ποτέ- δεν αποφασίζουμε να αλλάξουμε look, δύο ημέρες πρίν το γάμο, γιατί ο κίνδυνος της παταγώδους αποτυχίας χτυπάει κόκκινο. Αν έχετε στου νού σας να εμφανιστείτε διαφορετικός στον γάμο, 1 βδομάδα πρίν (ιδανικότερα, 10 μέρες, ώστε σε περίπτωση αποτυχίας να υπάρχει χρόνος να μεγαλώσει η τρίχα), δοκιμάστε το διαφορετικό στυλ που επιθυμείτε, ώστε να μπορέσετε να το φιξάρετε αναλόγως μέχρι το γάμο.

Ενδείκνυται, ακόμα κι αν δεν είστε ο γαμπρός που θα ξυριστεί, να επιμεληθείτε του look σας, πριν το γάμο. Εν ανάγκη κάνετε δώρο στον εαυτό σας μια επίσκεψη σε barber shop (υπάρχουν πολλά που έχουν ανοίξει τελευταία, με ιδιαιτέρως vintage αισθητική και με μπαρμπέρηδες ικανότατους και ειδήμονες στο να σας φτιάξουν τέλεια μούσια και γενειάδες, επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες) και δεχτείτε την βοήθεια του ειδικού για την τέλεια εμφάνιση σας.

Αν διατηρείτε μουστάκι ή τριμάρετε τα μούσια σας ή τη γενειάδα, δίνοντας σχήμα, αποφύγετε να το κάνετε την μέρα του γάμου πρίν την τελετή (αν δεν έχετε επιλέξει την φροντίδα κάποιου ειδικού και το επιμελείστε μόνοι σας), γιατί ενδέχεται να σας προκαλέσει ερεθισμούς το ξύρισμα. Προτιμήστε να το κάνετε την μέρα πρίν, και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα ώστε να καταπραΰνετε το δέρμα σας.

Αν προτιμάτε την γενειάδα, και την φροντίζετε και την αγαπάτε σαν να έχει προσωπικότητα, οπωσδήποτε για την ημέρα του γάμου σας πρέπει να δώσετε φόρμα, και πώς θα γίνει αυτό; Χρησιμοποιώντας ειδικό κερί και προϊόντα styling για τα γένια που μπορείτε να βρείτε με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο (beard wax) ή σε συνεργασία με τον κομμωτή σας.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι, για μια εβδομάδα πρίν το γάμο, να ενυδατώσετε τα γένια σας (και κυρίως την γενειάδα σας), χρησιμοποιώντας ένα φυσικό έλαιο, με ενυδατική δράση. Σας προτείνω το έλαιο Καρύδας, το αμυγδαλέλαιο και το καστορέλαιο, αν δεν είναι πολύ ξηρά και άγρια τα γένια σας και αν αντιμετωπίζετε «ξηρή υφή» και ατίθαση τρίχα χρησιμοποιήστε το έλαιο kukui, που είναι υπέρτατο ενυδατικό για τη τρίχα και με θρεπτική δράση! Τα έλαια αυτά τα εφαρμόζετε βράδυ, και τα ξεπλένετε το πρωί. Για πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να βρείτε τα άνωθεν, επικοινωνήστε μαζί μας!

Μάλλον είναι πολύ γενικό αυτό που θα πώ, αλλά είναι αναγκαίο, και ίσως χρειαστεί ολόκληρο άρθρο επιπλέον, για να το πλαισιώσω και να το αναλύσω (το οποίο και θα κάνω) αλλά: Πάντα μα πάντα μα πάντα, όταν διαλέγουμε κουστούμι, έχουμε στο νού μας, το τι μούσια θα έχουμε στην εκκλησία. Πάντα! Και προσέχουμε πως θα συνδυάσουμε γραβάτες, παπιόν και τα λοιπά. Για την ώρα, ρωτήστε την αγαπημένη σας τη γνώμη της, και εννοείται τους φίλους και τον μπαμπά σας, και αναμένετε αναλυτικότερο άρθρο!

Τέλος, όπως και δήποτε, φροντίζουμε για την υγιεινή της γενειάδας μας τη μέρα του γάμου. Δηλαδή, αφού έχουμε πάει στο μπαρμπέρη και μας έχει φτιάξει τα μούσια και τα γένια κλπ, αφού έχουμε αγοράσει τα προϊόντα styling, είναι πολύ πολύ σημαντικό, να ρίξετε ένα γερό σαπούνισμα (με σαμπουάν κατά προτίμηση) στη γενειάδα, να βάλουμε τα απαραίτητα λάδια, κεριά και κρέμες (καθ’ υπόδειξιν του αγαπημένου μπαρμπέρη) και να αποφύγουμε το άρωμα πάνω στην τρίχα, ώστε να μη μπερδευτούν τα αρώματα και δώσουν κακό αποτέλεσμα, και να ξενερώσει το κορίτσι μας, γιατί δεν της μυρίζουμε ωραία. It’s not an option gentlemen.
Σε κάθε περίπτωση, να μη ξεχνάτε, πως η μέρα το γάμου σας είναι δικιά σας, και πρέπει να έχει το δικό σας στυλ. Να κάνετε και να βάλετε ό,τι σας κάνει να νιώθετε άνετα και «ο εαυτός σας». Enjoy gentlemen!

 

 

yes-i-do-bearded-groom1

 

By Irene Theodosi