Το δέσιμο του παπιγιόν δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται, αρκεί να ακολουθήσεις μερικά βήματα. Για να αγγίξεις όμως την τελειότητα, απαιτείται εξάσκηση. Ξεκίνα λοιπόν την προπόνηση μπροστά στον καθρέφτη και μην περιμένεις να έρθει η μέρα του γάμου σου!

bowtie2

Από τη Μάρω Παρασκευούδη.

ΒΗΜΑ 1

Έχοντας σηκωμένο τον γιακά, πέρασε το παπιγιόν γύρω από το λαιμό σου με τις άκρες προς τα κάτω –η μία να είναι ελαφρώς πιο κάτω από την άλλη. Πέρασε τη μακρύτερη πλευρά πάνω από τη μικρή και κράτα τες τεντωμένες.

papigion1a

ΒΗΜΑ 2

Πέρασε το πιο μεγάλο κομμάτι από κάτω ώστε να δημιουργηθεί ένα δέσιμο. Τοποθέτησε το μεγαλύτερο κομμάτι πάνω στον ώμο σου για να μη σε εμποδίζει.

papigion2a

ΒΗΜΑ 3

Χρησιμοποίησε το πιο μικρό κομμάτι για να σχηματίσεις μισό φιόγκο και κράτησε το οριζόντια για να φαίνεται σαν φιόγκος χωρίς τον τελικό κόμπο. Κράτησε χαλαρά τη θέση όπου θα είναι ο κόμπος, έχοντας το δάχτυλό σου από πίσω. Πάρε το μακρύ άκρο και ρίξτο στην ευθεία πάνω από το μπροστινό μέρος του φιόγκου. Αυτό θα γίνει το κέντρο του παπιγιόν.

papigion3a

ΒΗΜΑ 4

Πιάνοντας το μακρύ άκρο από το κάτω μέρος, ξεκίνα να το τραβάς πίσω από τον φιόγκο που υπάρχει ήδη, σφίγγοντάς το. Πέρασέ το μέσα από την υποδοχή και προσάρμοσέ το όπως πρέπει για να είναι ίσιο.

papigion4aΓια να τα ξαναδούμε τώρα όλα μαζί!

how-to-tie-a-bow-tie