Ιδού ή απορΙα! Αν έχεις κάνει TikTok, posting παιδικών φωτογραφιών, αν έχεις επιχειρήσει να φτιάξεις Dalgona coffee και banana bread ή έχεις χορέψει το «Savage love» του Jason Derulo, έχεις ζήσει στο έπακρο την πανδημία του Covid-19! Ανάμεσα στα τόσα viral trends, η πανδημία έφερε στο προσκήνιο 3 είδη γάμου, που αξίζουν την προσοχή κάθε μελλόνυμφου ζευγαριού! Ας τα γνωρίσουμε…

Φωτογραφία από τον χρήστη İbrahim Hakkı Uçman στο Pexels

Micro wedding (η απόλυτη τάση)

Definition: Πρόκειται για μια γαμήλια τελετή με όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις, αλλά με όχι περισσότερους από 50 καλεσμένους.

Money-talk: Ένας micro wedding, π.χ. με 30 καλεσμένους, θα μπορούσε να στοιχίσει σημαντικά λιγότερο από έναν γάμο με μεγαλύτερη guest list, π.χ. 100 ατόμων. Βέβαια, οι micro weddings είναι συνήθως και destination, οπότε το κόστος αυξάνεται αρκετά. Αν λοιπόν προτίθεστε να καλύψετε τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής των καλεσμένων, θα χρειαστεί να βάλετε το χέρι σας βαθιά μέσα στην τσέπη.

Yes I Do Tip: Τους αγαπήσαμε before it was cool! Έχουν μια ασύγκριτη λάμψη μέσα στην απλότητά τους και μια παράξενη αίσθηση πληρότητας, παρόλο που η guest list έχει συρρικνωθεί.

Weekday wedding (η τάση-λύση ανάγκης)

Definition: Μην αφήσετε τη φαντασία σας να ταξιδέψει μακριά… Όπως μαρτυρά και το όνομά του, πρόκειται για έναν τυπικό γάμο που τελείται καθημερινή και όχι Σαββατοκύριακο, ως είθισται. (Μόλις δημιουργήσατε τη δική σας «αργία».)

Money-talk: Αν επιλέξετε να κάνετε τον γάμο σας οποιαδήποτε άλλη ημέρα εκτός Σαββάτου ή Κυριακής, θα εκπλαγείτε ευχάριστα με το πόσο πιο χαμηλές μπορεί να είναι οι τιμές για το venue και τη μεταφορά σας από και προς σε αυτό.

Yes I Do Tips:

1. Αν και καθημερινή, ο γάμος σας δεν θα έχει τίποτα casual. Φροντίστε να του χαρίσετε τη λάμψη που του αρμόζει αντιμετωπίζοντάς τον όπως έναν weekend wedding.

2. Ακριβώς επειδή πρόκειται για καθημερινή και άρα εργάσιμη ημέρα, είναι πολύ σημαντικό να ειδοποιήσετε τους καλεσμένους σας τουλάχιστον 3 μήνες πριν και να κάνετε ένα update περίπου έναν μήνα πριν από τον γάμο.

Sequel wedding (η ανερχόμενη τάση)

Definition: «I do» – Vol. II. Πρόκειται για μια… σειρά γάμων μεταξύ δύο ανθρώπων. Πρακτικά, το ζευγάρι μπορεί να παντρευτεί με πολιτικό γάμο ακολουθώντας τους εκάστοτε περιορισμούς και μόλις το περιβάλλον όπου ζούμε γίνει ξανά ασφαλές για όλους, να κάνει έναν δεύτερο, θρησκευτικό γάμο, με όλους τους καλεσμένους που ήθελε αρχικά στο πλάι του.

Money-talk: Σε αυτή την περίπτωση το κόστος μπορεί να ξεπεράσει εκείνο που είχατε ορίσει αρχικά για έναν γάμο, αν, για παράδειγμα, αγοράσετε δύο νυφικά/γαμπριάτικα outfits. Αλλιώς, οι διαφορές στο κόστος θα είναι ανεπαίσθητες.

Yes I Do Tip: Από εμάς είναι ναι! Κάντε τον πολιτικό γάμο σας τώρα και τον big fat Greek wedding αργότερα! Αν έχετε ήδη κάνει τον γάμο σας τηρώντας τους περιορισμούς στη guest list, μπορείτε να κάνετε ένα anniversary πάρτι με όσους προσκεκλημένους θέλετε!

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα.

trend_alert_new_weddings.jpg

Must Read:

Μυρτώ Κάζη | Οι προβλέψεις μου για τους γάμους του 2021

Wedding therapy: Η νέα τάση που μας βοηθάει να διαχειριστούμε τα προβλήματα της διοργάνωσης ενός γάμου

10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε σε έναν wedding planner

Must Popular:

Οργάνωση γάμου: Δημιουργήσαμε την απόλυτη wedding planning checklist!

Οι 10 βασικές υποχρεώσεις της κουμπάρας!

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!