Τι χρειάζεται ένα wedding party για να έχει επιτυχία; Δύο newlyweds που λάμπουν από ευτυχία και ένα dance floor γεμάτο κεφάτους καλεσμένους που γιορτάζουν την ένωση δύο αγαπημένων τους προσώπων. Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που θα εγγυηθούν ώστε η βραδιά να έχει αυτήν ακριβώς την έκβαση και στο τέλος της όλοι να μιλούν για μία ανεπανάληπτη εμπειρία διασκέδασης;

Η εταιρεία event production Music Essentials υπόσχεται να απογειώσει το sound & lighting design του γάμου σας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό, tailor-made σκηνικό που θα θυμάστε για πάντα! Συζητήσαμε με τον Ανδρέα Γιαννά, founder της εταιρείας και expert του είδους, και μας αποκάλυψε όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε ζευγάρι πριν επιλέξει τους επαγγελματίες με τους οποίους θα συνεργαστεί σε αυτό το κομμάτι.

Κύριε Γιαννά, πόσο σημαντικό είναι για τους weds-to-be να απευθυνθούν σε επαγγελματίες που αναλαμβάνουν αποκλειστικά τον σχεδιασμό του ήχου και του φωτισμού για τον γάμο τους;

Η συνεργασία των ζευγαριών με επαγγελματίες στον τομέα του ήχου και του φωτισμού είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Διαθέτουν την εκπαίδευση, την εμπειρία και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και να αντιμετωπίζουν με επαγγελματισμό τυχόν προκλήσεις που θα προκύψουν. Έπειτα, μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των weds-to-be, προσφέροντάς τους προσαρμοσμένες λύσεις και απαλλάσσοντάς τους από το άγχος της οργάνωσης και της διαχείρισης λεπτομερειών ενόψει της μεγάλης ημέρας. Τέλος, είναι ενημερωμένοι για όλες τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες, με αποτέλεσμα έναν γάμο που αντανακλά τις τρέχουσες επιταγές του χώρου.

Photo: Sarah Falugo

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τη Music Essentials από άλλες εταιρείες event production;

Η Music Essentials παρέχει ευρεία γκάμα υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στην αισθητική κάθε ζευγαριού αλλά και στο εκάστοτε venue, μεταξύ των οποίων sound and lighting design, visuals services, κατασκευή σκηνικών, παροχή ρεύματος όπου απαιτείται, κατασκευή πατωμάτων και dance floors, καθώς και μουσική επένδυση ενός wedding party με ευρύ δίκτυο από Djs και live bands από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχοντας μια μακρόχρονη εμπειρία πλέον των 10 ετών σε προορισμούς εκτός Αθηνών και εξυπηρετώντας κατά μέσο όρο 50-60 events κάθε σεζόν σε όλη την Ελλάδα, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Music Essentials είναι ο απόλυτος destination wedding expert. Για εμάς είναι πολύ σημαντική αφενός η υψηλή ποιότητα της οπτικοακουστικής εμπειρίας, και αφετέρου η αισθητική και η διακριτικότητα που επιβάλλεται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στην Music Essentials χρησιμοποιούμε αποκλειστικά εξοπλισμό κορυφαίων εταιρειών υψηλής ποιότητας και αισθητικής τόσο για τον ήχο, όσο και για τον φωτισμό και το βίντεο, ενώ μας αρέσουν οι νέες καινοτομίες στην τεχνολογία και είμαστε πάντα ενημερωμένοι για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στον χώρο ώστε να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις στους πελάτες μας.

Photo: Nicky Εconomou

Ειδικές κατασκευές, special effects… Τι πρέπει να προσέχουν τα ζευγάρια ώστε να έχουν ένα κομψό αποτέλεσμα και να μην καταφύγουν σε υπερβολές;

Η ενσωμάτωση ειδικών κατασκευών και εφέ στον γάμο μπορεί να προσδώσει μια μοναδική και αξέχαστη διάσταση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η ισορροπία και να αποφεύγονται οι υπερβολές, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κομψό αποτέλεσμα. Παραθέτουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

 • Συντονισμός με το θέμα του γάμου: Βεβαιωθείτε ότι οι ειδικές κατασκευές και τα εφέ συνδυάζονται αρμονικά με το concept του γάμου. Εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα ή στιλ, τα εφέ πρέπει να το αναδεικνύουν και όχι να το ανταγωνίζονται.
 • Διακριτικότητα: Επιλέξτε ειδικές κατασκευές και εφέ που είναι διακριτικά και κομψά, αντί υπερβολικά. Μια λεπτή πινελιά μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.
 • Φυσικά υλικά: Προτιμήστε φυσικά υλικά που συμπληρώνουν το περιβάλλον, όπως λουλούδια, ξύλο ή ύφασμα, που προσθέτουν ένα αίσθημα ζεστασιάς και φυσικότητας.
 • Εναρμόνιση με τον χώρο: Εξετάστε τον χώρο όπου θα διεξαχθεί ο γάμος και επιλέξτε ειδικές κατασκευές και εφέ που εναρμονίζονται με την αισθητική του χώρου, αντί να τον ανταγωνίζονται.
 • Φωτισμός: Ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ατμόσφαιρας. Χρησιμοποιήστε φωτιστικά που δημιουργούν μια ρομαντική και ζεστή ατμόσφαιρα.
 • Εξατομικευμένες λεπτομέρειες: Επιλέξτε ειδικές κατασκευές και εφέ που έχουν προσωπική σημασία για εσάς και τον σύντροφό σας, προσθέτουν συναισθηματικό βάθος και δημιουργούν αξέχαστες αναμνήσεις.
 • Επαγγελματική συμβουλή: Συμβουλευτείτε επαγγελματίες στον τομέα της event production για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολές.
Photo: Sotiris Tsakanikas

Κεφάλαιο «φωτισμός»: Ποια trends θα κυριαρχήσουν το 2024;

Το 2024 θα δούμε πολύ ζωηρά χρώματα στους γάμους. Φωτεινά πορτοκαλί, ροζ και πράσινα είναι έτοιμα να πάρουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να κάνουν την εκδήλωσή σας πιο ζωντανή.
Για μια ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα, βάλτε στο παιχνίδι ambient φωτισμό, fairy lights και πολυέλαιους. Αν επιθυμείτε μια extra δόση fun, ρίξτε μια ματιά σε disco balls, neon lights και LED walls, για να έχετε ένα δυναμικό περιβάλλον, ειδικά στο κομμάτι που αφορά τη διασκέδαση. Όλα αυτά, όταν ενσωματώνονται με φαντασία, μπορούν να αναβαθμίσουν την αισθητική και να κάνουν τον γάμο σας αξέχαστο! H νέα τάση στο κομμάτι του party είναι η χρήση visuals και LED walls που, όταν δέσουν αρμονικά με το μουσικό περιεχόμενο, μπορούν να απογειώσουν κάθε εκδήλωση.

Photo: Day Made Of Love Studio | Jenny & Fanis

Ποιο είναι το βασικότερο στοιχείο για τον φωτισμό που πρέπει να έχει κατά νου ένα ζευγάρι, ανεξάρτητα από το budget του ή από το μέγεθος του event;

Ο φωτισμός δεν επηρεάζει μόνο την οπτική αίσθηση, αλλά επίσης τον τρόπο που αισθανόμαστε σε έναν χώρο. Είτε λοιπόν πρόκειται για έναν μικρό ή μεγάλο χώρο, είτε για γάμο σε κήπο ή σε μια πολυτελή αίθουσα, το σημαντικό είναι να επικεντρωθείτε στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που αντιπροσωπεύει το ύφος και τις επιθυμίες σας. Ορισμένα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν:

 • Χρώμα και φωτεινότητα: Επιλέξτε χρώματα που συμπληρώνουν τη γενική αισθητική του γάμου και επηρεάζουν τη διάθεση. Η φωτεινότητα πρέπει να είναι επαρκής για να δημιουργήσει μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα.
 • Ποικιλία φωτιστικών στοιχείων: Συνδυάστε διάφορα φωτιστικά στοιχεία, όπως φώτα οροφής, πολυέλαιους, string lights ή φανάρια, για να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες στρώσεις φωτός.
 • Προσαρμογή στην εκδήλωση: Σκεφτείτε πώς ο φωτισμός μπορεί να προσαρμοστεί στα διάφορα στάδια της εκδήλωσης, από την τελετή μέχρι το δείπνο και το party.
 • Ρομαντική ατμόσφαιρα: Επικεντρωθείτε σε φωτισμό που δημιουργεί μια ρομαντική ατμόσφαιρα, όπως κεριά και χαμηλό dimmer στα φωτιστικά σώματα του χώρου.
Photo: Ak3fotografia
Photo: Nicky Εconomou
Photo: Nicky Εconomou

Κεφάλαιο «ήχος»: Πολλά ζευγάρια θεωρούν ότι μιλώντας για ηχητική κάλυψη ενός γάμου εννοούμε μερικά μόνο ηχεία… Τι ακριβώς περιλαμβάνει;

Το κεφάλαιο «ήχος» σε έναν γάμο περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από μερικά ηχεία. Η ηχητική κάλυψη είναι κρίσιμη για τη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας, ανεξάρτητα από το μέγεθος της γαμήλιας εκδήλωσης. Το δίπτυχο της επιτυχίας είναι αφενός καλής ποιότητας εξοπλισμοί, οι οποίοι είναι άρτια λειτουργικοί, και αφετέρου εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Χωρίς την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη ακόμα και τα καλύτερα μηχανήματα να είναι διαθέσιμα, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μέτριο.

Ηχητική κάλυψη για live band:

Όταν προετοιμάζεστε για ηχητική κάλυψη για μια live μπάντα, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία-κλειδιά που πρέπει να λάβετε υπόψη ώστε να διασφαλίσετε ότι ο ήχος θα είναι εξαιρετικός. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

 • Κατανοήστε τον τύπο της μπάντας και τον ήχο που επιδιώκουν. Κάθε μπάντα έχει ξεχωριστές ανάγκες και η ηχητική κάλυψη πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα.
 • Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι υψηλής ποιότητας και συμβατός με τις ανάγκες της μπάντας.
 • Επιλέξτε έναν ηχολήπτη με εμπειρία σε live εκδηλώσεις.
 • Λάβετε υπόψη τη γεωμετρία και τις ακουστικές ιδιαιτερότητες του χώρου.
 • Η επικοινωνία με τη μπάντα και τον ηχολήπτη είναι το κλειδί.
 • Πραγματοποιήστε δοκιμές ήχου πριν από το γεγονός, για να διασφαλίσετε ότι όλα λειτουργούν ομαλά και ο ήχος είναι ο επιθυμητός.
 • Σκεφτείτε τη σκηνική διάταξη και τον τρόπο που οι μουσικοί θα τοποθετηθούν, ώστε να επιτύχετε ομαλή και ισορροπημένη κάλυψη.
 • Προσαρμόστε τον ήχο σε κάθε στάδιο της εκδήλωσης, όπως ομιλίες, μουσική και χορός.

Ηχητική κάλυψη για εξωτερικούς χώρους: Εάν ο γάμος πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του χώρου και να υπάρχει κατάλληλη ηχητική κάλυψη.

Συντονισμένος ήχος για εκδηλώσεις: Εναρμόνιση του ήχου με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών ενδιαφερόντων του ζευγαριού.
Επαγγελματικός ήχος κατά τη διάρκεια της τελετής: Συμβουλευτείτε επαγγελματίες για να εξασφαλίσετε έναν καθαρό και επαγγελματικό ήχο κατά τη διάρκεια της τελετής.

Photo: Ak3fotografia
Photo: Ak3fotografia

Κεφάλαιο «μουσική»: Τι πρέπει να λάβει υπόψη ένα ζευγάρι πριν επιλέξει Dj για τον γάμο του; Ποιες άλλες υπηρεσίες προσφέρει η Music Essentials ως προς αυτό το κομμάτι;

Το πρώτο και βασικότερο για τους weds-to-be είναι να ελέγξουν την εμπειρία του Dj σε γάμους και άλλες εκδηλώσεις, ζητώντας τη γνώμη από προηγούμενους πελάτες. Συζητήστε μαζί του το στιλ της μουσικής που θέλετε για τον γάμο σας και μην ξεχνάτε ότι πρέπει να είναι πρόθυμος να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας και να δημιουργήσει μια λίστα αναπαραγωγής που ταιριάζει με το γούστο σας. Ενημερώστε τον επίσης για το πρόγραμμα του γάμου και τα διάφορα στάδια (cocktail, dinner, party). Η καλή επικοινωνία μεταξύ σας είναι το παν!

Ποιο είναι το μυστικό για να έχουμε μια γεμάτη από καλεσμένους πίστα καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς;

Συνεργαστείτε με τον Dj για να προσαρμόσετε τη μουσική στις προτιμήσεις των καλεσμένων. Εάν οι περισσότεροι από αυτούς αγαπούν ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, διαμορφώστε το πρόγραμμα ανάλογα. Συμπεριλάβετε διάφορα είδη μουσικής ώστε να καλύψετε διαφορετικά γούστα, αλλά και διάφορες εκπλήξεις, όπως live εμφανίσεις, μουσικές αλλαγές, ή θεματικά τραγούδια που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το ζευγάρι.

Ποιο είναι το πιο συναρπαστικό κομμάτι της δουλειάς σας;

Αναμφισβήτητα τα χαμόγελα χαράς των πελατών μας και των καλεσμένων τους όταν περνούν καλά.

Photo: Sarah Falugo

Με ποιους τρόπους η Music Essentials προωθεί τη βιωσιμότητα;

Η Music Essentials προωθεί τη βιωσιμότητα ενσωματώνοντας πρακτικές αειφορίας σε διάφορα στάδια της λειτουργίας της. Η εταιρεία προτιμά τη χρήση οικολογικά φιλικών οχημάτων για τις μετακινήσεις της, με σκοπό τη μείωση της εκπομπής αερίων και του αποτυπώματος άνθρακα, ενώ προωθεί την ανακύκλωση και αποφυγή της χρήσης χαρτικών. Επιπλέον, λειτουργεί σε ένα cloud-based ψηφιακό περιβάλλον που συμβάλλει επίσης στη μείωση της χρήσης χαρτιού, ενθαρρύνοντας την ψηφιακή διαχείριση της εταιρείας σε όλα τα στάδια λειτουργίας της, ενώ έχει ενσωματώσει πλήρως τη χρήση εξοπλισμών ήχου και φωτισμού LED και ψηφιακών συσκευών με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Τέλος, οι πελάτες ενημερώνονται για το αποτύπωμα άνθρακα της εκδήλωσής τους βάσει του εξοπλισμού που έχουν επιλέξει.

Ποιος είναι ο πιο… challenging γάμος που έχετε κληθεί να αναλάβετε μέχρι σήμερα και γιατί;

Tα destination events είναι πάντα challenging, διότι είσαι μακριά από την έδρα σου οπότε απαιτείται πολύ προσεκτική οργάνωση και πρόβλεψη τυχόν δυσκολιών που θα προκύψουν. Από τα πιο απαιτητικά projects που έχουμε αναλάβει ήταν στη Σύμη, όπου όλος ο εξοπλισμός και το προσωπικό μεταφέρθηκαν με ψαροκάικα σε παραλία που δεν υπήρχε πρόσβαση από τον δρόμο, νερό ή ρεύμα!

Photo: Nicky Εconomou

Ποιες είναι οι top 3 συμβουλές σας προς τους μελλόνυμφους αναφορικά με το sound & lighting design;

Καθορίστε την ατμόσφαιρα: Πριν επιλέξετε τον σχεδιασμό ήχου και φωτισμού, σκεφτείτε την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε. Εάν επιθυμείτε μια ρομαντική, έντονη, ή διασκεδαστική ατμόσφαιρα, αυτό θα επηρεάσει τις επιλογές σας για τον ήχο και τον φωτισμό.

Συνεργασία με επαγγελματίες: Αναζητήστε και συνεργαστείτε με επαγγελματίες στον χώρο του ήχου και του φωτισμού που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και τον σχεδιασμό που θα ταιριάζει με τις προτιμήσεις σας και την αισθητική του χώρου.

Το σωστό timing: Σχεδιάστε τον ήχο και τον φωτισμό με βάση το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Το κατάλληλο timing θα δημιουργήσει μια ομαλή μετάβαση από την τελετή, στο δείπνο κι έπειτα στο party και θα ενισχύσει την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε.

Cover photo: Nicky Εconomou

RELATED POSTS

Πολιτικός γάμος τα Χριστούγεννα: 5 ιδέες για να τον απογειώσετε

Διακόσμηση με γκι και εκατοντάδες φωτάκια, εορταστικά τραγούδια και χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι μερικά μόνο από τα τρικ που θα μετατρέψουν τον γάμο σας σε X-mas party

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press