Από τη Γωγώ Καρκάνη

Η Σοφία Φάκου, που μεγαλουργεί στο event planning, αφηγείται αληθινές ιστορίες που επιβεβαιώνουν πως, όταν υπάρχει αγάπη για τη δουλειά σου και τεχνογνωσία, ό,τι μπορεί να φανταστεί ένα ζευγάρι είναι εφικτό. Ακόμα και το να κάνει μια άκρως εντυπωσιακή άφιξη στην εκκλησία με άλογο –και κυρίως, να οργανώσει έναν γάμο που συνδυάζει τα όνειρά του με τα νέα μέτρα ασφαλείας.

Φωτογραφία: Στέλιος Τσίκας

Ποια ήταν τα στοιχεία του event planning που σε γοήτευσαν τόσο, ώστε να το επιλέξεις ως επαγγελματική διαδρομή;

Ανέκαθεν υπήρχε μέσα μου το event planning η ανάγκη τού να είναι όλα γύρω μου καλαίσθητα, σωστά οργανωμένα και τακτοποιημένα – ακούγεται λίγο ψυχαναγκαστικό, μπορεί και να είναι! Θυμάμαι από μικρή να απολαμβά νω τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού ή να αναλαμβάνω να προετοιμάσω το οικογενειακό δείπνο, να βάζω λουλούδια στα βάζα μας και να διακοσμώ το σπίτι ανάλογα με την εποχή. Αυτό εξελίχθηκε και, όταν πια αποφάσισα να ασχοληθώ με τον συγκεκριμέ νο κλάδο, όλοι όσοι με γνώριζαν μου είπαν ότι μου ταιριάζει πολύ!

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει η «Sparkling Day»; Τι την κάνει να ξεχωρίζει στην αγορά;

Η «Sparkling Day» είναι μια εταιρεία διοργάνωσης εταιρικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, δηλαδή γάμων, βαπτίσεων, parties, baby showers, corporate events κ.λπ. Επειδή η διοργάνωση είναι δεύτερη φύση μου και συνεργάζομαι με εξαιρετικούς επαγγελματίες με εμπειρία, εκπαίδευση και πιστοποιήσεις, μπορούμε όχι μόνο να προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες που ενθουσιάζουν, αλλά και να πετυχαίνουμε χαμηλότερο budget. Για εμένα και τους συνεργάτες μου, η «Sparkling Day» είναι αυτό που αγαπάμε να κάνουμε! Και το κάνουμε καλά!

Ποια είναι η πρώτη ερώτηση που κάνεις σε ένα ζευγάρι μελλόνυμφων;

Πώς έχει ονειρευτεί εκείνη την ημέρα. Ξέρετε, για εμένα είναι σημαντικό να «χτίζω» τις εκδηλώσεις που αναλαμβάνω πάνω στα θεμέλια που έχει θέσει το ζευγάρι. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι απαιτώ κάτι από εκείνο, αλλά ότι, στην πορεία της συζήτησης, καταλαβαίνω πώς έχει ονειρευτεί τον γάμο του και πάνω σε αυτό δημιουργώ κάτι που ξεπερνάει και τη δική του φαντασία.

Με αφορμή το μότο της εταιρείας «Everything you can imagine is real!», ποιο είναι το πιο τρελό όνειρο που έκανες πραγματικότητα για ένα ζευγάρι;

Να βρω και να φέρω ένα άλογο για να πάει τη νύφη στην εκκλησία! Ήταν αίτημα μιας νύφης από τη Γαλλία η οποία δεν ήθελε τίποτε άλλο από εμένα. Το βρήκα και η αντίδρασή της μου αρκούσε. Βλέπετε, ο στόχος μου δεν είναι αποκλειστικά το κέρδος, αλλά να μετατρέπω την αγάπη μου για το event planning σε ευτυχισμένες στιγμές για τα ζευγάρια!

Θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας το μεγαλύτερο μυστικό για την επιτυχία ενός event;

Πρέπει να αντιπροσωπεύει πλήρως τους πρωταγωνιστές του. Συνεπώς, νομίζω ότι το μεγαλύτερο μυστικό είναι να ακούς το ζευγάρι και να δουλεύεις πάνω σε αυτά που θέλει, όχι σε ό,τι εσύ πιστεύεις πως θα έπρεπε να γίνει.

Πώς έχει αλλάξει το wedding planning με τα νέα δεδομένα της πανδημίας; Ποιες τάσεις προβλέπεις ότι θα επικρατήσουν μέσα στους επόμενους μήνες;

Η νέα τάξη πραγμάτων αφήνει πίσω της αγχωμένες νύφες, απογοητευμένους επαγγελματίες και πολλές ανασφάλειες. Ήδη ένα μεγάλο μέρος των γάμων μετατέθηκε για το 2021. Η τάση είναι η ασφάλεια όλων. Επομένως, με γνώμονα την ασφάλεια, θα πρέπει να γίνουν εκδηλώσεις με λιγότερο κόσμο, σαφώς πιο προσεκτικό και με όλα τα μέτρα που απαιτούνται. Εγώ προσωπικά είμαι, ήμουν και θα είμαι αισιόδοξη και κοντά σε όλα τα ζευγάρια, για να βοηθήσω όσο μπορώ!

Μπορεί ένας γάμος στην εποχή του κορωνοϊού να διατηρήσει τη λάμψη του και ταυτόχρονα να είναι ασφαλής για όλους τους καλεσμένους;

Φυσικά και μπορεί! Αρκεί το ζευγάρι να ακολουθήσει το όνειρό του ενώ τηρεί πάντοτε τους κανόνες υγιεινής, προκειμένου να μείνουν ασφαλείς κι εκείνο και οι καλεσμένοι του.

Η αισθητική της «Sparkling Day» αν ήταν mood board:

-Υφάσματα αριστοκρατικά μπλε

-Λευκές και ροζ blush τουλίπες

-Μπλε μακαρόν με χρυσές λεπτομέρειες

-Χρυσά μεταλλικά αξεσουάρ

-Κεριά και διάφανο γυαλί

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

sparkling_day.jpg

Διαβάστε επίσης…

Γάμος στην εποχή του κορωνοϊού: Όλα τα πιθανά σενάρια και οι λύσεις από τη Σοφία Φάκου της Sparkling Day

Sparkling Day Event Planning: Όταν η πολυτέλεια και η λάμψη ζωγραφίζουν χαμόγελα ευτυχίας

Sparkling Day Events | Δωρεάν συμβουλές και βοήθεια στα ζευγάρια που καλούνται να ακυρώσουν, αναβάλλουν ή απλώς αλλάξουν τον γάμο τους