Η ίδια πιστεύει ότι ο κάθε γάμος είναι ξεχωριστός, έχει τη δική του μοναδικότητα και ιστορία ενώ κάθε φορά αποτυπώνονται διαφορετικά συναισθήματα και εικόνες. Άλλωστε η Σοφία Κάττη – δημιουργός της εταιρείας Gingerlab Events –  δεν ορίζει τη θέση της σαν άλλη μια wedding planner αλλά ως μια  ”love celebrator” που με την υψηλή αισθητική και την σύγχρονη ματιά της, υμνεί τον έρωτα και την αγάπη των επίδοξων weds to be!

Photo credits |   Christos Mavraganis @Christos Mavraganis  

Εμείς μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τα πάντα γύρω από το κεφάλαιο γάμος και οργάνωση, ενώ δεν παρέλειψε να μας αποκαλύψει τις top τάσεις στην wedding διακόσμηση για το 2022.

Η ταλαντούχα Σοφία – που εμπνεύστηκε το όνομα της Gingerlab από τα ginger μαλλιά της (!) – μοιράζεται όλα τα μυστικά του επαγγέλματος και εμείς απλά εμπνεόμαστε…

Η wedding planner Σοφία Κάττη και δημιουργός του Gingerlab events |

Τι σημαίνει για εσάς ‘’Gingerlab Events’’ και γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα;

Η Gingerlab για εμένα δεν είναι απλά ένα γραφείο διοργάνωσης εκδηλώσεων, είναι κάτι παραπάνω. Θέλησα να δημιουργήσω κάτι όμορφο και ξεχωριστό με βάση όλα αυτά τα αγνά συναισθήματα που μας οδηγούν στο να θελουμε υμνήσουμε-γιορτάσουμε, με έναν ιδιαίτερο τρόπο την αγάπη, τη χαρά και την ευγνωμοσύνη. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι προτιμώ να οριζω τη θέση μου όχι ως planner αλλά ως love celabrator.

 Όταν έχτιζα την όλη ιδέα της “Gingerlab“ στο μυαλό μου, το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν το όνομα που έπρεπε να βρω γι’ αυτό το εγχείρημα. Πέρασαν πολλά ονόματα από το μυαλό μου αλλά όλα ήταν κοινότυπα και οποίος με γνωρίζει έστω και λίγο μπορεί να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο δε θα με ικανοποιούσε ποτέ. Η ιδεα του ονόματος λοιπόν, γεννήθηκε όταν ένα πρωί κοιτάχτηκα στον καθρέφτη μου. Το ginger χρωμα των μαλλιών μου υπήρξε πάντα το σήμα κατατεθέν μου και ο τρόπος με τον οποίο είχα αποφασίσει να αντιμετωπίσω τα επερχόμενα event ήταν σαν ένα δημιουργικό εργαστήρι. Κάθε εκδήλωση θα ήταν μοναδική όπως ένα χειροποίητο έργο τέχνης. Και καπως έτσι το εγχείρημα αυτό πήρε εκτός δημιουργική δομή και ονομα, “Gingerlab“.

Photo credits Photo credits |   Christos Mavraganis @Christos Mavraganis  

To προηγούμενο επάγγελμά σας ήταν interior designer. Πώς έγινε η μετάβαση στο event planning;

Η αλήθεια είναι, πως το μικρόβιο υπήρχε πάντα μέσα μου, όπου γαμος και χαρά ήμουν στην κυριολεξία η πρώτη που προσφερόταν να αναλάβει τη διεκπεραίωση διαφόρων πραγμάτων. Να βρω θέμα, να προτείνω στολισμό, να ψάξω τους επαγγελματίες που θα υλοποιήσουν το event. Γινόταν επιτόπου ένα project για μένα. Την ίδια λογική ακολουθεί και ένας interior designer όποτε δεν απείχε και πολύ. Ακριβώς με την ίδια διαδικασία δουλεύεις και ένα αρχιτεκτονικό – διακοσμητικό project. Αλλά τα συναισθήματα που σου δημιουργούνται είναι πολύ πιο γεμάτα και πλούσια όταν το project έχει ψυχή και οντότητα. Το να γίνεσαι κομμάτι της πιο όμορφης στιγμής κάποιου είναι αξία ανεκτίμητη που κανένα project σαν interior designer δεν με έκανε να νιώσω κάτι αντίστοιχο. Εν μέσω πανδημίας λοιπόν που είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ ποιο θα ηταν το επόμενο μου βήμα, κατάλαβα ποια ηταν η πραγματική μου κλίση.

Από πού αντλείτε έμπνευση για τα projects που αναλαμβάνετε;

Η κάθε πληροφορία που παίρνω για το event αποτελεί για εμένα πηγή έμπνευσης. Το location, η γνωριμία του ζευγαριού ακόμα και η εποχή που θα επιλέξουν. Σκοπός μου είναι να δημιουργησω για τα ζευγάρια μου μια αξέχαστη εμπειρία και να φτιάξω μια ιστορία βγαλμένη από τα δικά τους όνειρα, συναισθήματα, εικόνες και βιώματα που θα αντικατοπτρίζεται σε όλη τη διοργανωση. Θέλω τόσο οι ίδιοι όσο και οι καλεσμένοι τους σε κάθε πτυχή της διοργανωσης, να βλέπουν στοιχεία του ζευγαριού.

Photo credits Photo credits |   Christos Mavraganis @Christos Mavraganis  

Γιατί ένα ζευγάρι πρέπει να πει «Yes I Do» στην Gingerlab Events;

Στη Gingerlab χτίζουμε σχέσης εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού με τα ζευγάρια μας. Ερχόμενοι σε εμένα, θέλω να ξέρουν, πως μπορούν να φτιάξουμε μαζί κάτι μοναδικό και μπορούν να στηριχτούν πάνω μου. Συνδεόμαστε σε ανθρώπινο επίπεδο και δεν είναι απλά μια δουλειά για εμένα προς διεκπεραίωση. Όπως μου αρέσει πολύ συχνά να λέω στα ζευγάρια – ειδικά στο πρώτο ραντεβού γνωριμίας – ότι για όλους αυτούς τους μήνες που θα συνεργαστούμε, γίνομαι ο άνθρωπος τους, το στήριγμα τους, ο καλύτερος τους φίλος, ένα ακόμα μέλος της οικογένειας, που θα είμαι εκεί για ό,τι χρειαστούν.

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο wedding location;

Δεν θα σας κρύψω πως παρόλες τις δυσκολίες που ενέχουν τα destination events, είναι τα αγαπημένα μου, γιατί συνήθως έχουν επιλεγεί από το ζευγάρι και κρύβουν μια μοναδική ιστορία για αυτούς. Αγαπημένος προορισμός για εμένα είναι τα νησιά των Κυκλάδων.

Photo credits Mneme Photography @mnemephotography

Υπάρχει μια συμβουλή που δίνετε πάντα ζευγάρια;

Πολλές συμβουλές δίνονται στο ζευγάρι κατά την περίοδο της συνεργασιας μας. Το πιο βασικό όμως είναι, να κάνουν τις δικές τους επιλογές και να χτίζουμε το event γύρω από τις δικές τους ανάγκες και όχι σύμφωνα με τα θέλω των οικογενειών ή του περίγυρου ή ακόμα και των στερεότυπων ή εθίμων που υπάρχουν και μπορεί να μην τους αντιπροσωπεύουν.

Ποιο είναι  το ομορφότερο χαρακτηριστικό αλλά και η πιο συγκινητική στιγμή του επαγγέλματός σας;

Τι πιο όμορφο από το να σου δείχνουν εμπιστοσύνη και να βλέπεις τη λάμψη στα μάτια του ζευγαριού όταν τους δείχνεις τη δουλειά που ετοίμασες για αυτούς. Αγαπημένη φράση που ακούω από πολλές νύφες μου είναι “είσαι μέσα στο μυαλό μου“. Η πιο συγκινητική στιγμή είναι όταν το event έχει τελειώσει πια και εχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τα ευχαριστήρια μηνύματα που λαμβάνω από το ζευγάρι και η φιλική επαφή που κρατάμε μετά το πέρας της συνεργασίας.

Photo credits Mneme Photography @mnemephotography

Τι κρατάτε από κάθε γάμο; Τι σας αφήνει στην καρδιά και το μυαλό σας;

Κάθε γάμος μας αφήνει με διαφορετικά συναισθήματα και εικόνες, έχει τη δική του μοναδικότητα. Κρατάμε πάντα τις δυσκολίες που μας έκαναν καλύτερους, τα όμορφα λόγια τους και τον ενθουσιασμό τους με το τελικό αποτέλεσμα. Κάθε ιστορία αγάπης είναι μοναδική για εμάς, για αυτό και τους θυμαμαι σχεδόν όλους, σαν να ήταν χθες, τον κάθε ένα για κάποιο ξεχωριστό λόγο. Όμορφοι άνθρωποι, που με το χαμόγελο τους και τα ζεστά λόγια τους γεμάτα ευγνωμοσύνη μας πλημμυρίζουν με αγάπη και μας κάνουν να προχωράμε μπροστά και να δουλεύουμε ακόμα περισσότερο γι’ αυτό που τόσο αγαπάμε.

Υπάρχει κάποιος γάμος που σας έχει μείνει αξέχαστος; Και γιατί;

Ήταν μια από τις κλασικές περιπτώσεις που τελευταία στιγμή για εξωτερικούς παράγοντες το ζευγάρι δεν ήξερα αν θα κάνει η όχι το γάμο του μεχρι και 5 μέρες πριν. Τόσες ετοιμασίες, τόσος προγραμματισμός, σε ενα μαγικό location διπλα στη θάλασσα και όλα κρέμονταν από μια μικρή λεπτομέρεια του αστάθμητου παράγοντα που λέγεται άνθρωπος. Ήμασταν όλοι έτοιμοι ακόμα και οι καλεσμένοι και περιμέναμε το τελικό οκ. Ο γάμος όντως έγινε και από την τόση ένταση της αναμονής και της πίεσης,ο κόσμος αλλά και το ίδιο το ζευγάρι κατέληξαν σε ένα ξέφρενο γλέντι που παρόμοιο δεν έχω ξαναδεί. Χόρευαν και γλεντούσαν όλοι σαν μην υπάρχει αύριο με εικόνες που θύμιζαν νησιωτικό πανηγυρι τον 15αυγουστο, όπου όλα τα τραπέζια ήταν άδεια και  οι καλεσμένοι στο κέντρο του χορού.

 Photo credits Mneme Photography @mnemephotography

Πείτε μας τις 3 top τάσεις στη γαμήλια διακόσμηση για το 2022.

Τρεις λέξεις θα μπορούσαν να περιγράψουν τις τάσεις του 2022: Colors, lights και party. Βάση αυτού λοιπόν προτείνουμε έντονα χρώματα που θα ζωηρεψουν την ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα lighting installations που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας προσφέροντας μοναδικη ατμόσφαιρα στα βραδινά events. Και τέλος, ιδιαίτερες εγκαταστάσεις dance floors για να χωρέσουν οι καλεσμένοι σας, οι οποίο και θα χορεύουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Και μία συμβουλή προς τις brides-to-be για τον χειμώνα που έρχεται….

Αγαπημένες μου, φροντίστε να κλείσετε όσο πιο σύντομα μπορείτε τις βασικές υπηρεσίες για τη διοργανωση του γάμου σας, μια και φέτος θα είναι μια πολύ απαιτητική χρόνια, για όλους τους επαγγελματίες γάμου, όποτε θα πρέπει να προνοήσετε και να κλείσετε τους καλύτερους όσο το συντομότερο δυνατό. Δεν χρειάζεται άγχος αλλά σωστός προγραμματισμός και συνεργασια με τα σωστά άτομα. Να θυμάστε επίσης πως όσο πιο στενό κρατάτε τον κύκλο τον καλεσμένων σας τόσο πιο αξέχαστο μένει το party. Να χαρείτε κάθε πτυχή της διαδικασίας γιατί είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι η διοργάνωση ενός γάμου.

Must Read:

Χριστουγεννιάτικος γάμος στο δημαρχείο; Xmas tips που θα λατρέψετε!

Είσαι ρομαντική ψυχή; 5 wedding tips διακόσμησης που σου ταιριάζουν απόλυτα

8 κομψοί και πρακτικοί τρόποι να αναβαθμίσεις τον γάμο σου (και είναι όλοι υπέροχοι!)

Most Popular:

Cover story: Tαξιδέψτε στο πιο cozy και μαγικό σκηνικό μέσα από το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!