Είναι πολυάσχολη, τελειομανής, ένα ανήσυχο πνεύμα και μαμά τριών παιδιών. Καταπιάνεται με εκατό πράγματα τη φορά και το αποτέλεσμα που καταφέρνει να επιτύχει είναι συνώνυμο της τελειότητας. Η wedding planner Άννα Αθανασίου μάς μιλά για τα μυστικά του επαγγέλματος και για το πάθος που έχει για τη δουλειά της, αναφέρεται στη δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε και το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε ο τομέας του wedding αλλά και γιατί συμβουλεύει τα ζευγάρια της να διασκεδάζουν τον γάμο τους λες και βρίσκονται στον χορό του σχολείου τους. 

Photo credit: Kimonas Patiniotis Photography

Κ. Αθανασίου μιλήστε μας για την wedding planning company που έχετε. Πώς θα την περιγράφατε με λίγες λέξεις;

To Anna Athanasiou Events περιλαμβάνει όλη μου την αγάπη για τον σχεδιασμό, τη διοργάνωση και τη διακόσμηση των πιο σημαντικών στιγμών στη ζωή ενός ανθρώπου – όπως είναι ο γάμος και η βάπτιση! Στόχος μας είναι κάθε event που δημιουργούμε να είναι μοναδικό, ξεχωριστό και πάνω απ΄ όλα καλόγουστο! Θέλουμε να μας θυμούνται -τόσο οι πελάτες μας όσο και οι καλεσμένοι τους- ως εμπνευστές και «κατασκευαστές» υπέροχων αναμνήσεων.

Ποια είναι η πιο όμορφη στιγμή στη διοργάνωση ενός γάμου;

Μία από τις πιο αγαπημένες μου φάσεις στη διοργάνωση του γάμου είναι η διαδικασία του δειγματισμού των λουλουδιών και του art de la table, γιατί σε αυτή είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι θα δει τι είναι αυτό που τόσο καιρό σχεδιάζουμε. Εμείς, ως επαγγελματίες, έχουμε το όραμα, τη φαντασία και την εμπειρία να βλέπουμε την τελική εικόνα μέσα μας. Σε αντίθεση με τα ζευγάρια που χρειάζονται απτές «αποδείξεις» για το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Planning: Anna Athanasiou Event Design
​​​​​​Photo Credit: Panos Demiropoulos

Τι προσέχετε πρώτο όταν γνωρίζετε ένα ζευγάρι;

Τον σεβασμό που επιδεικνύουν ο ένας στις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου. Όπως και στη ζωή, έτσι και στη διαδικασία της διοργάνωσης του γάμου, θα έρθουν στιγμές όπου δεn θα υπάρχει απόλυτη σύμπνοια απόψεων. Είναι, όμως, πάντα αξιοθαύμαστο το πώς οι μελλόνυμφοι διαχειρίζονται και τελικά επιλύουν τις όποιες διαφωνίες, καθώς αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του χαρακτήρα τους και την επιτυχία της κοινής ζωής που σχεδιάζουν!

Από πού αντλείτε έμπνευση;

Κυριολεκτικά, από παντού! Από τη φύση, την τέχνη, τη διακόσμηση, τη μόδα, τον κινηματογράφο. Η έμπνευση είναι ένας λαβύρινθος με πολλές διεξόδους.

Concept: Asian Renaissance | Cover story Yes I Do issue 18
Planning: Anna Athanasiou Event Design
Photo: Vasilis Kouroupis

Κεφάλαιο «Destination Weddings». Ποια πιστεύετε θα είναι η εξέλιξή τους το 2021;

Η δυσάρεστη έκπληξη της πανδημίας μάς έχει αφήσει μάλλον κάπως μουδιασμένους. Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση που κανείς δεν είχε την εμπειρία να αντιμετωπίσει, αφού τα δεδομένα άλλαζαν και αλλάζουν διαρκώς. Με το δεδομένο ότι το εμβόλιο θα βοηθήσει στην πρόληψη και στην καταστολή του ιού, θεωρώ ότι τα ζευγάρια -με αναγνωριστικούς ρυθμούς- θα επιστρέψουν στην αναζήτηση του ιδανικού προορισμού για τον γάμο τους. Πιστεύω ότι σε πρώτη φάση, τα destination weddings θα παραμείνουν σε μικρό αριθμό καλεσμένων έτσι ώστε να μπορούν να είναι πιο ασφαλή και διαχειρίσιμα.

Ποια είναι η συμβουλή που δίνετε πάντα στα ζευγάρια σας;

Να αφεθούν και να περάσουν τέλεια, γιατί η εμπειρία του γάμου είναι μόνο για ένα βράδυ και δεν επαναλαμβάνεται! Είναι σημαντικό λοιπόν να είναι «παρόντες» και να διασκεδάσουν, με την ίδια διάθεση και αθωότητα που διασκέδαζαν στον χορό του σχολείου!

Planning: Anna Athanasiou Event Design
Photo Credit: Kimonas Patiniotis Photography

Ποιον γάμο δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Όλοι έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και δε θα μπορούσα να διαλέξω. Αυτό που μου μένει αξέχαστο σε κάθε γάμο είναι η στιγμή που ο γαμπρός βλέπει για πρώτη φορά τη νύφη! Όλα τα συναισθήματα αγάπης, προσμονής, ευτυχίας είναι μέσα στα βλέμματά τους, που μόλις διασταυρωθούν μοιάζει σαν να σταματάει για λίγο ο χρόνος και να είναι εκείνοι οι μόνοι δύο άνθρωποι πάνω στη γη!

Πώς είναι να δημιουργεί κανείς ένα concept από το μηδέν, το οποίο κάθε φορά πρέπει να είναι το «κάτι διαφορετικό»;

Ακολουθώ πάντα το ένστικτό μου! Μια φωνούλα μέσα μου με κατευθύνει με ακρίβεια για το ποιο είναι το concept που ταιριάζει στο ζευγάρι, αλλά και στη δική μου αισθητική ταυτόχρονα, για να μπορώ να το υποστηρίξω και να το φέρω εις πέρας με επιτυχία. Το «κάτι διαφορετικό» προκύπτει μαγικά, από μόνο του, κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού. Δεν το αναζητώ, με βρίσκει – ίσως επειδή από τη φύση μου είμαι ένας άνθρωπος που προτιμώ την ένταση του καινούριου και όχι την ασφάλεια του παλιού!

Planning: Anna Athanasiou Event Design
Photo Credit: Thanos Asfis

Γιατί ένα ζευγάρι να επιλέξει να έρθει σε εσάς;

Για να χτίσουμε μαζί ένα γάμο που θα αφήσει τις πιο γλυκές αναμνήσεις!

Must Read:

Το υπέροχο, «ανθισμένο» styled shoot με θέμα Wedding Brunch που μας έκανε να ονειρευτούμε τον γάμο μας ακριβώς έτσι!

Asian Renaissance | Η Ιωάννα Μπέλλα μαγεύει στο ανατρεπτικό bridal fashion editorial του νέου τεύχους του Yes I Do

Γάμος την εποχή του κορωνοϊού: Τελικά, να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;

Most Popular:

Τι γίνεται με τα «αστεφάνωτα» ζευγάρια εν μέσω lockdown;

Το λεξικό των οικογενειακών σχέσεων!

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.