Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την φράση «επιμέλεια της τελευταίας εβδομάδας ή της τελευταίας βραδιάς»; Πώς μπορείς να οργανώσεις τον γάμο σου, μόνη σου με τις φίλες ή την οικογένειά σου και τη μεγάλη μέρα να έχεις δίπλα σου μια έμπειρη ομάδα από wedding planners που θα οργανώνουν τα πάντα και θα σας σώσουν από κάθε κακοτοπιά; Η ιδέα της Ειρήνης Μοσχούδη – Βασιλάτου και της Όλγας Παπακώστα, aka 2 Gens Events, ήρθε να ταράξει τα νερά του planning στην Ελλάδα και εμείς βέβαια δεν μπορούσαμε να μην μάθουμε το ακριβές concept πίσω από την πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία!

Photos by 2 Gens Events

2 GENS 7

The last week details!

Όταν τα κορίτσια ήρθαν στο ατελιέ μας και ξεκίνησαν να μας μιλούν για το planning της μιας εβδομάδας ή και της μιας νύχτας, όπως ήταν φυσικό αμέσως ένα καμπανάκι χτύπησε μέσα μας! Αυτό είναι ίσως το next big thing στον γάμο, σκεφτήκαμε!

“Είναι μια υπηρεσία που έχουμε δημιουργήσει σχετικά πρόσφατα, καθώς αντιληφθήκαμε ότι αποτελεί βασική ανάγκη των μελλόνυμφων. Πολλά ζευγάρια, είτε για οικονομικούς λόγους είτε επειδή θέλουν να ζήσουν οι ίδιοι την όλη διαδικασία, οργανώνουν μόνοι τους το γάμο τους. Σε αυτή όμως την περίπτωση όταν φθάσει η τελευταία εβδομάδα που όλα τρέχουν σε γρήγορους ρυθμούς, το άγχος κυριεύει εκτός από το ζευγάρι και όλο το γύρω περιβάλλον, καθώς ο καθένας τρέχει να προλάβει καταστάσεις και κυρίως μικρά θέματα που μπορούν όμως να φέρουν… καταιγίδες. Το ζευγάρι τις τελευταίες μέρες οφείλει να είναι ξένοιαστο και να χαλαρώσει. Οι γονείς, τα αδέλφια και οι συγγενείς έχουν κάθε δικαίωμα να είναι παρόντες σε κάθε στιγμή των ετοιμασιών και κυρίως τη μέρα του γάμου, χωρίς να προσπαθούν να προλάβουν τις αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει και έτσι να χαίρονται το όλο γεγονός στα κλεφτά.

2 GENS 2

Εδώ λοιπόν, ερχόμαστε εμείς με την υπηρεσία «επιμέλεια της εβδομάδας ή μόνο της  βραδιάς»: Το ζευγάρι οργανώνει τα πάντα έτσι όπως θέλει και απευθύνεται σε εμάς οποιαδήποτε στιγμή θέλει, ακόμα και μόλις μία εβδομάδα πριν από το γάμο του! Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε το πρόγραμμα της εβδομάδας ή και ειδικά της μεγάλης μέρας. Το ζευγάρι μας ενημερώνει πλήρως για το τι έχει οργανώσει και ποια θέλει να είναι η ροή των γεγονότων και εμείς κυρίως τη μέρα του γάμου αναλαμβάνουμε από το πρωί το συντονισμό και την τελική οργάνωση. Το ζευγάρι πρέπει να απολαύσει το γάμο του και να διασκεδάσει το ίδιο με τους καλεσμένους του χωρίς να στρεσάρεται και να αποσυντονίζεται από διαδικαστικά θέματα ή να αγχώνεται για τυχόν μικροπροβλήματα που μπορεί να προκύψουν, γιατί ξέρει ότι εμείς είμαστε εκεί για να διασφαλίσουμε ότι όλα εξελίσσονται όπως πρέπει, όπως έχει σχεδιάσει και κυρίως έτσι όπως τα έχει ονειρευτεί.

2 GENS 8

“Για εμάς ο κάθε γάμος είναι μοναδικός και ξεχωριστός, γι’ αυτό και δεν διαθέτουμε έτοιμα πακέτα που να προτείνουμε στα ζευγάρια. Μέσα από συζήτηση και ένα σύντομο και ανάλαφρο ερωτηματολόγιο που έχουμε σχεδιάσει, γνωρίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το κάθε ζευγάρι και προσπαθούμε να τους δώσουμε ιδέες που να τους ταιριάζουν. Ασφαλώς, ως εταιρεία διοργάνωσης, αναλαμβάνουμε την πλήρη οργάνωση ενός γάμου. Βέβαια, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ζευγαριού αναλαμβάνουμε και παρέχουμε και μεμονωμένες υπηρεσίες (π.χ. μόνο στολισμό-διακόσμηση ή μόνο την εύρεση του χώρου, ή μόνο το φωτογράφο κ.ο.κ.). Ασφαλώς, όλα αυτά γίνονται πάντα με βασικό γνώμονα την οικονομική δυνατότητα του κάθε ζευγαριού”, μας είπαν.

“Τα περισσότερα ζευγάρια προσπαθούν να οργανώσουν έναν γάμο για να ευχαριστήσουν κυρίως τους καλεσμένους τους, ξεχνώντας τις περισσότερες φορές ότι αυτή είναι η δική τους στιγμή και ότι πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να είναι οι ίδιοι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι. Εμείς επιμένουμε ότι το σημαντικότερο είναι να κάνεις αυτό που σου ταιριάζει, που σε εκφράζει και σε ευχαριστεί!”

Διοργάνωση γάμου: είναι μια ακριβή διαδικασία;

“Ασφαλώς και πρόκειται για έναν ακόμη μύθο! Η οργάνωση ενός γάμου μέσω μιας εταιρείας διοργάνωσης δεν είναι τόσο ακριβή όσο πιθανώς κάποιοι πιστεύουν. Το αν κάτι θα είναι ακριβό ή όχι είναι καθαρά θέμα επιλογής του ζευγαριού. Υπάρχουν προτάσεις και ιδέες για όλα τα budget και όλα τα στιλ. Και επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι ένας εντυπωσιακός, στιλάτος και με άποψη γάμος δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι είναι και ακριβός. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή έρευνα!”

2 GENS 1

Οι 2Gens συμβουλεύουν:

10 πράγματα που μπορεί να έχεις ξεχάσει την τελευταία εβδομάδα! Κάνε check !

Ποιος θα μοιράσει το ρύζι ή και τις μπομπονιέρες στην εκκλησία;

Ποιος θα αναλάβει να συγκεντρώσει τα δώρα που θα φέρουν οι καλεσμένοι;

Σε ποιο αυτοκίνητο θα μπουν τα δώρα;

Ποιος θα κόψει τα φιτίλια από τις λαμπάδες του γάμου;

Ποιος θα πάρει στο τέλος της τελετής το μπουκάλι, το ποτήρι και τα στέφανα;

Ποιος θα κλειδώσει το σπίτι του γαμπρού και της νύφης αντίστοιχα όταν έρθει η ώρα να φύγουν για την εκκλησία; (και βέβαια ποιος θα πάρει τα κλειδιά!)

Αν στο χώρο της δεξίωσης το ζευγάρι φέρει κάποια δικά του πράγματα για το στολισμό, ποιος και πού θα συγκεντρωθούν στο τέλος της βραδιάς;

Πολλές φορές υπάρχει το βιβλίο των ευχών, αλλά κανείς δεν σκέφτεται ότι πρέπει να υπάρχουν και στυλό!

Στα τραπέζια υπάρχει συνήθως κάποια διακόσμηση με λουλούδια, κεριά ή και άλλα αντικείμενα. Ποια από αυτά μπορούν να πάρουν οι καλεσμένοι φεύγοντας και ποια πρέπει οπωσδήποτε να επιστραφούν στον διακοσμητή-ανθοπώλη;

Στη δεξίωση, θα υπάρχει κάποιος χώρος στον οποίο μπορεί το ζευγάρι να φρεσκαριστεί και πιθανώς να αλλάξει;

2 GENS 4

2 GENS 3

Last minute memo!!!!

Ποιος θα φέρει στο χώρο της δεξίωσης το «τσαντάκι» της νύφης για το φρεσκάρισμα του μακιγιάζ και των μαλλιών της, αλλά και το δεύτερο ίδιο πουκάμισο για τον γαμπρό;

Μέχρι ποια ώρα μπορείτε να παραμείνετε στο χώρο της δεξίωσης; Δεν είναι σε όλους τους χώρους δεδομένο ότι μπορείτε να μείνει μέχρι το πρωί!

Υπάρχει υπεύθυνος για τις τουαλέτες του χώρου της δεξίωσης;

Υπάρχει σαφής ένδειξη για το πού είναι οι τουαλέτες ή άλλοι βοηθητικοί χώροι;

Μέχρι ποια ώρα υπάρχουν παρκαδόροι και ποια ακριβώς είναι η διαδικασία για το parking των καλεσμένων ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως;

Υπάρχει κοντά στο χώρο της δεξίωσης πιάτσα ταξί ή δυνατότητα για να καλέσετε ταξί για κάποιον καλεσμένο που πιθανώς το χρειαστεί;

Διαθέτει ο χώρος βαλιτσάκι «πρώτων βοηθειών», για κάποιον που μπορεί να τραυματιστεί ελαφρά;

Είναι εύκολη η πρόσβαση στην εκκλησία ή το χώρο της δεξίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες που μπορεί να έχετε προσκαλέσει;

Γνωρίζετε αν κάποιοι από τους καλεσμένους σας είναι χορτοφάγοι ή έχουν κάποιες αλλεργίες σε συγκεκριμένα φαγητά, ώστε να το λάβετε υπόψη σας στην τελική επιλογή του μενού;

Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, που επιλέγονται χώροι με γκαζόν, θα γίνει ψεκασμός για κουνούπια και σκνίπες; Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, πρέπει να σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις!

Έχετε υπολογίσει τον αριθμό των παιδιών έως 12 ετών που θα παρευρεθούν; Και αν ναι, έχετε σκεφτεί κάτι για να περάσουν και εκείνα εξίσου ευχάριστα στη διάρκεια της δεξίωσης;

Θα στείλετε στους καλεσμένους σας κάποια ευχαριστήρια έντυπη ή ηλεκτρονική κάρτα τις αμέσως επόμενες μέρες; Αν ναι, ποιος θα το αναλάβει στην περίπτωση της ηλεκτρονικής μαζικής αποστολής (και με δεδομένο ότι εσείς έχετε φύγει για το γαμήλιο ταξίδι σας), ή αν είναι έντυπη, θα πρέπει να σταλεί το πολύ δύο μέρες μετά το γάμο, ώστε οι καλεσμένοι να τη λάβουν τις αμέσως επόμενες μέρες.

2 GENS 5

2 GENS 6

Yes I do infos!

H υπηρεσία της επιμέλειας της τελευταίας εβδομάδας ή της μεγάλης βραδιάς, είναι κάτι brand new στην Ελλάδα και στην ουσία έρχεται να δώσει λύση στα ζευγάρια που θέλουν να οργανώσουν -σχεδόν- μόνα τους τον γάμο τους! Γνωρίζοντας την Ειρήνη και την Όλγα, θα έχετε τη σιγουριά και την ασφάλεια πως εκείνη τη μέρα, μόνο, μόνοι σας δεν θα είστε!

Επιπλέον η  2 Gens Events δεν περιορίζεται μόνο στην Αθήνα, αλλά αναλαμβάνει και ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τις Σπέτσες, τη Ρόδο και όλη την Ελλάδα! Έως τώρα, μεγάλο ποσοστό των γάμων που έχουν αναλάβει είναι ζευγάρια Ελλήνων του εξωτερικού ή ξένων που επιλέγουν την Ελλάδα ως τον απόλυτο wedding προορισμό!

2GENS EVENT logo1

Για περισσότερες πληροφορίες για την 2Gens event specialists μπείτε εδώ και εδώ !

Από την Αργυρώ Γιακούμα