IMG_8202

“Μη σας τρομάζουν οι οδηγίες”, μας είπε ο πάντα γλυκός Γαβριήλ Νικολαΐδης (aka Cool Artisan). “Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή που δεν χρειάζεται και πολλές γνώσεις ζαχαροπλαστικής. Ο συνδυασμός κρέμας τυριού με φράουλες είναι υπέροχος αλλά το πιο εντυπωσιακό κομμάτι είναι φυσικά το ombre εφέ”, συμπλήρωσε και πήραμε τη λίστα στα χέρια μας για να τη φτιάξουμε ! Ή τουλάχιστον να το δοκιμάσουμε!
Θες να φτιάξεις κι εσύ την πιο όμορφη, την πιο ρομαντική, την πιο νόστιμη τούρτα γάμου; Να η συνταγή!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
10 αυγάΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ:
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
50 γρ. λικέρ φράουλαΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
800 γρ. τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ ζάχαρη άχνη
9 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το στήσιμο της τούρτας:
Φρέσκες φράουλες
8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα

IMG_8201ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, μια διαδικασία που χρειάζεται τουλάχιστον 10 λεπτά, ανάλογα το μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι Το ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη. Τα τοποθετούμε σε ταψάκια διαμ. 24 εκ. βουτυρωμένα και αλευρωμένα ή τσέρκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20΄.ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το σιρόπι για 2΄. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό.
IMG_8203
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει μια παχύρευστη σαντιγί. Προσθέτουμε το τυρί και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να έχουμε μια ομοιογενοποιημένη κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε με 5 κουταλιές της σούπας από την κρέμα τυριού μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροζ χρώμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 6 σταγόνες κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε με 5 κουταλιές της σούπας από την κρέμα τυριού μέχρι να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε στη βάση το πρώτο  παντεσπάνι. Το ραντίζουμε  με το σιρόπι, απλώνουμε 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα και από πάνω το 1/3 της λευκής κρέμας τυριού. Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δηλαδή το βρέχουμε με το σιρόπι, απλώνουμε 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα και από πάνω το 1/3 της λευκής κρέμας τυριού. Τέλος βάζουμε το 3ο παντεσπάνι και το βρέχουμε με σιρόπι.
Για να πετύχουμε το εφέ του όμπρε, καλύπτουμε περιμετρικά το πρώτο παντεσπάνι με την κρέμα τυριού που έχουμε βάψει κόκκινη. Στη συνέχεια καλύπτουμε το δεύτερο παντεσπάνι με την κρέμα τυριού που έχουμε βάψει ροζ και τέλος το τρίτο παντεπάνι με λευκή κρέμα τυριού. Με μια μαρίζ δίνουμε λείο σχήμα στην κρέμα χωρίς να μας πειράζει πως  θα ανακατευούν τα χρώματα! Η τεχνική του ομπρε μοιάζει σε αυτό το σημείο με αφηρημένη τέχνη.
Τέλος καλύπτουμε το πάνω μέρος με την υπόλοιπη λευκή κρέμα τυριού και διακοσμούμε με φράουλες.
IMG_8199
Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας!
Και βέβαια ο Cool Artisan έχει πολλέεεεςςςς συνταγές ακόμα! Κάνε το πιο νόστιμο κλικ της ζωής σου εδώ και εδώ !