Σε πείσμα μιας καθηγήτριάς της ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία για να συμμετέχει σε ένα σχολικό διαγωνισμό. Έκανε ένα μικρό διάλειμμα για να φοιτήσει στη Γεωπονική σχολή, αλλά έπειτα από ένα ταξίδι στο Στρασβούργο αποφάσισε πως η φωτογραφία είναι η μεγάλη της αγάπη και έτσι σπούδασε στη φημισμένη Leica Academy. Η Ρούλα Μονιάκι μπορεί να φωτογραφίζει τους διασημότερους Έλληνες, όπως η Φαίη Σκορδά και πολλοί άλλοι, μας εκμυστηρεύτηκε όμως πως οι γάμοι αποτελούν  τη μεγάλη της αδυναμία!

Ρούλα Μονιάκι (1)

Είσαι από τις φωτογράφους που έχουν την τύχη να έχουν απαθανατίσει φωτογραφικά πολλούς επώνυμους. Ποιες είναι οι διαφορές και οι προκλήσεις αυτής της φωτογράφισης εν συγκρίσει με τη γαμήλια;

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι όταν φωτογραφίζεις έναν επώνυμο είναι εύκολο. Όμως και ένας τέτοιος  άνθρωπος θέλει να τον «διαβάσεις» καλά, να του μιλήσεις, να τον ηρεμίσεις, να σε συμπαθήσει, να σε πιστέψει για να σου δώσει το αποτέλεσμα που εσύ θέλεις να πάρεις από εκείνον. Το ίδιο ισχύει και σε ένα ζευγάρι που ετοιμάζεται να παντρευτεί. Η μαγεία είναι να γίνεις “ένα” μαζί τους και να είσαι εκείνος που θα τους ηρεμίσει, θα τους φροντίσει και  θα τους εμψυχώσει αν θες, για να σου «ανοιχτούν» και να σου δώσουν και εκείνοι με την σειρά τους το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Αν, λοιπόν, ο φωτογράφος πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και το πιστεύει πολύ ο ίδιος, τότε θα το πιστέψει και το ζευγάρι.

Ρούλα Μονιάκι (8)

Ρούλα Μονιάκι (5)

Οι φωτογραφίες σου εκπέμπουν έντονο συναίσθημα και ζεστασιά, βασικά χαρακτηριστικά μιας γαμήλιας ημέρας.  Πιστεύεις ότι τα ζευγάρια χαίρονται την όλη διαδικασία της φωτογράφισης ή επειδή η φωτογράφιση γάμου έχει γίνει κατά ένα ποσοστό «της μόδας» με το pre – main – after wedding day photoshooting τα ζευγάρια το κάνουν γιατί «πρέπει» να το κάνουν;

Τα ζευγάρια με τα οποία μέχρι τώρα είχα την τύχη να συνεργαστώ και να ζήσουμε όλη τη διαδικασία του γάμου τους μαζί είναι ζευγάρια που επιθυμούσαν να έχουν όμορφες, ζεστές και διαχρονικές εικόνες, να τσαλακωθούν και να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Το αποτέλεσμα; Εικόνες γεμάτες συναίσθημα, κάτι που με γεμίζει, με ολοκληρώνει σαν άνθρωπο και με κάνει καλύτερη φωτογράφο. Αν μπορούσα να συμβουλέψω, ένα ζευγάρι το οποίο δεν επιθυμεί να το κάνει γιατί δεν το πιστεύει, τότε θα του έλεγα να μην το τολμήσει γιατί δυστυχώς «το μάτι του φωτογράφου» είναι ένας καθρέφτης και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό.

Ρούλα Μονιάκι (3)

Ρούλα Μονιάκι (4)

Τips by Roula Moniaki

O γάμος είναι δικός σας. Παντρεύεστε εσείς και κανένας άλλος.

Να είστε ήρεμοι και να απολαύσετε κάθε στιγμή του. Άγχος λοιπόν & strees δεν χωράνε σε καμία στιγμή της μεγάλης ημέρας.

Ο χρόνος στο γάμο φεύγει γρήγορα και δεν γυρνά πίσω, για αυτό μόνο χαμόγελα και θετική σκέψη.

Για όμορφες εικόνες μέσα από το φακό θέλουμε ηρεμία, πολλά χαμόγελα και αυθεντικότητα!

Ρούλα Μονιάκι (7)

Location photo tips for every season

Winter: Είναι τόσο ωραίος ο γάμος με χιόνι και με κόκκινες λεπτομέρειες παντού. Ίσως στη φύση, σε ένα χιονισμένο δάσος!

Spring: Λουλούδια, πολλά, πολύχρωμα και παντού. Μυρωδιές πολλές και χρώματα.

Summer: Όλα απλά και λιτά. Ήλιος, αμμουδιά και ξωκλήσι… τίποτε άλλο.

Fall: Θέμα το δάσος και τα φύλλα. Ήρεμα χρώματα με μερικές έντονες αντιθέσεις. Ακόμα, έχει ενδιαφέρον ένας φθινοπωρινός γάμος σε νησί.

Ρούλα Μονιάκι (2)

Σε τι λες Yes I do και σε τι No I don’t;

Yes I do σταχαμόγελα.

Yes I do στο να είμαστε οι εαυτοί μας.

Yes I do σε έντονες στιγμές.

No I don’t  σε μίζερους ανθρώπους.

No I don’t σε πράγματα που δεν μας κάνουν να γελάμε.

No I don’t σε γάμους που δεν σας εκφράζουν.

Ρούλα Μονιάκι (6)

Website: www.roulamoniaki.com

Facebook: RoulaMoniaki photography

Credits

Photos: Άγγελος Μπαφατάκης

Fashion Direction: Σπύρος Σαββίνος

Hairstyle & Make Up: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου

Location: The Margi Hotel

Διάβασε αυτή τη συνέντευξη και πολλά ακόμα άρθρα στο 4ο τεύχος του Yes I Do free press, το οποίο θα βρεις σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

MONIAKI

Από την Αργυρώ Γιακούμα.