Έχοντας διαγράψει μεγάλη και αξιόλογη πορεία στα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα, ο Κοσμάς Φουρνάρης ξέρει σίγουρα να αναδεικνύει και να αξιοποιεί στο μέγιστο οποιαδήποτε σημαντική στιγμή μέσα από κάθε του πλάνο. Λειτουργεί με ευαισθησία και συναίσθημα, φροντίζει να λαμβάνει υπόψιν και την παραμικρή λεπτομέρεια, και είναι ικανός ακόμα και να ζητήσει από τους συνεργάτες του να συνθέσουν πρωτότυπη μουσική προκειμένου να παραδώσει ένα τέλειο βίντεο γάμου! Δικαίως συγκαταλέγεται στους top επαγγελματίες του είδους…

 

 

Πώς και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε αποκλειστικά με το κομμάτι της βιντεογράφησης του γάμου;

Προέρχομαι από τον χώρο της τηλεόρασης, επομένως μέσα από  αποστολές, εκπομπές και ειδήσεις, ήμουν πάντα μέσα στα κοινωνικά δρώμενα… Εμπειρίες  που με δίδαξαν ένα και μοναδικό πράγμα: «Πρέπει πάντα να έχεις υπομονή και να περιμένεις». Την εικόνα θα την πάρεις θες δεν θες! Η συνέχεια εξαρτάται από το πώς θα την αξιοποιήσεις…

Τι χρειάζεται για να βγει ένα βίντεο γάμου πετυχημένο;

Για να θεωρηθεί πετυχημένο ένα βίντεο γάμου πρέπει να δεις στους πρωταγωνιστές του, όταν τους το προβάλεις, ένα χαμόγελο, ένα δάκρυ συγκίνησης, ένα πιάσιμο των χεριών τους. Τότε θεωρώ ότι έκανα την δουλειά μου, να καταγράψω τις  στιγμές τους την ήμερα του γάμου ή της βάπτισης  του παιδιού τους, που πραγματικά είναι μοναδικές.

Πώς καταφέρνετε και αποτυπώνετε τόσο εύστοχα το δέσιμο των ζευγαριών μέσα από τα βίντεό σας;

Αυτό είναι καθαρή συνεργασία. Λειτουργώ πάντα με ευαισθησία και συναίσθημα.

Ποια θέλετε να είναι η αντίδραση ενός ζευγαριού που βλέπει το βίντεο του γάμου του, το οποίο έχετε επιμεληθεί εσείς;

Όταν ακούω -και το ακούω σχεδόν από όλους «πήραμε ένα βίντεο 101% πάνω από αυτό που περιμέναμε»!

Την ώρα της δουλειάς σας, λειτουργείτε περισσότερο ως «σκηνοθέτης» ή ως «παρατηρητής»;

Την ώρα της δουλειάς παρατηρητής, αφού όμως πριν με την ομάδα μου έχουμε σκηνοθετήσει σημεία και θέσεις. Είναι πολύ σημαντικό τα ζευγάρια να μας μιλούν για το τι θα κάνουν, τι εκπλήξεις κρύβουν ο ένας για τον άλλο… Αυτό πραγματικά είναι ό,τι πιο όμορφο που το ξέρουμε μόνο εμείς μέχρι την πολύ σημαντική στιγμή της αποκάλυψης..!

Ποιο βίντεο γάμου δεν θα ξεχάσετε ποτέ και γιατί;

Το βίντεο με τον Αντώνη και την Ευαγγελία στην Άνδρο το καλοκαίρι που μας πέρασε. Μια ημέρα που όλα ήταν απλά τέλεια!

Antonis-Evaggelia

Ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς σας;

Όλα τα κομμάτια έχουν απαιτήσεις και δυσκολίες…αλλά οι άσχημες καιρικές συνθήκες με χαλάνε πολύ!

Ποιες είναι οι συμβουλές που δίνετε σε ένα μελλόνυμφο ζευγάρι πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία βιντεοσκόπησης;

Μία και μόνη: Να είναι ο εαυτός τους, να χαρούν, να απολαύσουν και να ζήσουν το κάθε δευτερόλεπτο από αυτή τη μεγάλη τους γιορτή!

Πώς καταλήγετε στην επιλογή της μουσικής επένδυσης του κάθε βίντεο; Πολύ μεγάλο θέμα… Πραγματικά μπορεί να ψάχνεις μια ή και δυο ολόκληρες μέρες για να βρεις αυτό που χρειάζεται. Υπάρχουν φορές που με τον συνθέτη συνεργάτη μου έχουμε συνθέσει πρωτότυπη μουσική για βίντεο γάμου!