Η σχέση της Λίας Μαντζώρου με την ένδυση κρατάει χρόνια και τα σχέδιά της αποτελούν πάντα σημείο αναφοράς για τις Ελληνίδες που τα αγαπούν και τα φοράνε από την καθημερινότητά τους μέχρι τις πολύ επίσημες εμφανίσεις τους. Η Λία όμως αποφάσισε να επεκταθεί δημιουργικά και σε έναν νέο τομέα. Στη βάπτιση. Και όπως συμβαίνει με όλα όσα ασχολείται, τα κατάφερε περίφημα. Η νέα baptism collection “Lia Manjorou for Μoda per Βambini 2016” ήρθε για να αλλάξει κατά 180 μοίρες όσα ξέραμε για το βαφτιστικό ρούχο! Τη συναντήσαμε και ξεκινώντας από τις γαλλικές δαντέλες, καταλήξαμε σε πολύ ουσιαστικές συμβουλές για τις μέλλουσες νονές!

Συνέντευξη στην Αργυρώ Γιακούμα

manjorou (1)

Λία πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το χώρο του βαπτιστικού ρούχου δεδομένου ότι ασχολείσαι και με το γυναικείο;

Αποφάσισα να σχεδιάσω μια σειρά βαπτιστικών για την εταιρεία Moda Per Bambini σύμφωνα με αυτό που θα ήθελα να φορέσει το δικό μου παιδί στην βάπτισή του. Ένα ρούχο καλόγουστο, ιδιαίτερο και με πολύ καλή ποιότητα υφάσματος γνωρίζοντας ότι  αυτό το είδος βαπτιστικού λείπει από την αγορά!

Πόσο σημαντική είναι η επιλογή του βαπτιστικού ρούχου;

Τη θεωρώ πάρα πολύ σημαντική γιατί αντικατοπτρίζει το γούστο της μαμάς που το επιλέγει και φυσικά βλέποντας μετά από χρόνια τις φωτογραφίες θέλουμε να είμαστε το ίδιο υπερήφανες για την επιλογή του ρούχου.

Yes I do Lia Manjorou 10

Yes I do Lia Manjorou 9

Yes I do Lia Manjorou 6

Πρέπει τελικά να είναι επίσημο το βαπτιστικό ρούχο ή όχι και τόσο;

Αυτό θα έλεγα εξαρτάται από το ύφος και το θέμα της βάπτισης. Φυσικά η μόδα τείνει να γίνεται πιο λιτή σε όλα τα επίπεδα και αποδεδειγμένα πάντα ένα μίνιμαλ ρούχο με πολύ καλό ύφασμα είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή!

Στις δικές σου δημιουργίες τι είναι εκείνο που σε εμπνέει στη σχεδίασή τους και ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείς;

Δημιουργώ σύμφωνα με αυτό που θα ήθελα να φοράω και φυσικά με κάνει να αισθάνομαι άνετα. Θέλω τα ρούχα που σχεδιάζω να αναδεικνύουν τη θηλυκότητα της κάθε γυναίκας χωρίς να είναι ποτέ υπερβολική και φυσικά σε ό,τι αφορά τα βαπτιστικά να αναδεικνύουν την παιδικότητα και την ανεμελιά!

Ποια είναι τα υλικά και τα υφάσματα που χρησιμοποιείς;

Στόχος μου είναι να χρησιμοποιώ πάντα ό,τι πιο ποιοτικό υπάρχει σε υφάσματα και προσπαθώ τα υλικά μου συνδυάζονται σωστά, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν μοναδικό και ιδιαίτερο. Στα βαπτιστικά τα κύρια υφάσματα πάνω στα οποία έχω δουλέψει είναι κυρίως μετάξι και δαντέλες γαλλικές και κιπούρ!

Yes I do Lia Manjorou 8

Yes I do Lia Manjorou 7

Yes I do Lia Manjorou 5

Ας πάμε λίγο και στους νονούς και τις νονές. Τι πρέπει να προσέχουν, τι να αποφεύγουν και πόσο καιρό πριν είναι καλό να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους;

Οι μέλλοντες νονοί και νονές προτού επιλέξουν το βαπτιστικό ρούχο θα  πρέπει να σκεφτούν ότι πάνω από όλα επιλέγουν ρούχο για ένα μωρό. Συνεπώς θα πρέπει και τα υλικά να είναι καλής ποιότητας από φυσικές ίνες και το στυλ του ρούχου να είναι λιτό και σε  καμία περίπτωση υπερβολικό ακριβώς επειδή είναι βαπτιστικό!

Για τις φετινές βαπτίσεις ποιο είναι το στυλ και τα χρώματα που θα επικρατήσουν στα βαπτιστικά και τι προτείνεις για τις μικρές πριγκίπισσες και τους μικρούς ιππότες;

Φέτος η τάση τόσο για τα κορίτσια όσο και για τα αγόρια είναι το κλασικό και πάντα φίνο white ή off white, το nude και το υπέροχο black&white που είναι πολύ ιδιαίτερο σαν επιλογή και το προτείνω ανεπιφύλακτα!

manjorou (2)

Yes I do &  No I don’t tips by Λία Μαντζώρου

Yes Ι do…

στις minimal επιλογές

στο αναλαφρο στυλ

στα ρούχα που προσφέρουν άνεση

στα κομψά παπούτσια

No I don’t…

στα υπερβολικά ρούχα

στα πολύ έντονα εμπριμέ patterns

Yes I do Lia Manjorou 4

Yes I do Lia Manjorou 3

Yes I do Lia Manjorou 2

Yes I do Lia Manjorou 1

Η εταιρεία moda per bambini επιλέγει και παρέχει βαπτιστικά ρούχα υψηλής ποιότητας διάσημων σχεδιαστών από όλο τον κόσμο και μαζί με την σχεδιάστρια Λία Μαντζώρου, δημιούργησαν την σειρά βαπτιστικών ρούχων «Lia Manjoroufor Μoda per Βambini 2016».

Moda Per Bambini | Contact info:

Website: www.modaperbambini.gr 

Facebook: moda per bambini.gr

Τηλέφωνο: 693 6511755

Λία Μαντζώρου | Contact info:

Τηλέφωνο: 6972212499

Facebook: Lia – Manjorou

Instagram: @lia_manjorou

New Picture

Credits

Photos of Lia by Anastasios Filopoulos

Hairstyle & Makeup by Σαββίνα Σκεπετάρη

Location: Ιsland Private House

Photos βαπτιστικών by John Stathopoulos

Διάβασε αυτό το άρθρο και πολλά ακόμα άρθρα στο 5ο τεύχος του Yes I Do free press, το οποίο θα βρεις σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Yes I do free press 5 MANTZOROU