Η Ματίνα Μέγκλα μεγάλωσε ανάμεσα σε μεταξωτά τούλια και φίνες δαντέλες. Σήμερα, προσεγγίζει τη νυφική εμφάνιση πολύπλευρα -ως σχεδιάστρια, σκηνοθέτρια, σκηνογράφος και ενδυματολόγος-, δημιουργώντας το ιδανικό «κοστούμι» που θα απογειώσει την «ερμηνεία» της νύφης.

Photo: G wedd Fotografia by George Bouzakis

Σχεδιάστρια ρούχων και νυφικών. Παράλληλα σκηνοθέτρια, σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Νιώθετε ότι κάποιος από αυτούς τους χαρακτηρισμούς σάς αντιπροσωπεύει περισσότερο ή αποτελούν διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος;
Δε θα μπορούσα να επιλέξω μόνο έναν χαρακτηρισμό. Καθετί που κάνω προκύπτει από μια διαφορετική εσωτερική μου ανάγκη. Η μία δουλειά συμπληρώνει την άλλη και ο συνδυασμός τους συνθέτει το τελικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Θυμάστε την πρώτη στιγμή που καταλάβατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με τη μόδα;
Δεν το κατάλαβα ποτέ. Ήταν περισσότερο μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Η γιαγιά μου μου έμαθε να σχεδιάζω «φιγουρίνια» -όπως τα έλεγε η ίδια- όταν ήμουν ακόμη τεσσάρων ετών και η μητέρα μου φρόντιζε πάντα να με ενημερώνει για τη μόδα και το στιλ. Στις πρόβες νυφικών και ρούχων όπου βρισκόμουν, τα μισά μου παιχνίδια ήταν «μπερδεμένα» με πέρλες, κεντήματα και δαντέλες. Συνεπώς, δε θα έλεγα ότι εγώ επέλεξα τη μόδα, αλλά ότι εκείνη ήρθε και με βρήκε. 

Τι outfit θα προτείνατε σε μια νύφη που παντρεύεται με πολιτικό γάμο;
Οτιδήποτε την κάνει να νιώθει ο εαυτός της και της επιτρέπει να ζει τη μαγεία της στιγμής. Προσωπικά, προτιμώ τις αέρινες παντελόνες και τα φορέματα στο στιλ του μεσοπολέμου, που έχουν μια πιο ρομαντική και θεατρική διάθεση.

Αν μπορούσατε να καθιερώσετε κάτι νέο στη νυφική εμφάνιση, τι θα ήταν αυτό;
Το γαλάζιο χρώμα. Στο παρελθόν το προτιμούσαν -όπως γνωρίζουμε από την ιστορία του νυφικού φορέματος-, από τις πολύ απλές γυναίκες του λαού μέχρι εκείνες που ανήκαν σε βασιλικές οικογένειες. Σημειολογικά, είναι ένα χρώμα που σε στέλνει στον αέρα, τον ουρανό και τη θάλασσα, αφήνοντάς σε ελεύθερη να ονειρεύεσαι.

Τι δεν καταλάβατε ποτέ στους γάμους;
Τα βαριά νυφικά που «σφίγγουν» υπερβολικά τη νύφη και τα κοινωνικά «πρέπει» που ισχύουν κατά καιρούς.

Τι δε θα έχει σίγουρα ο δικός σας γάμος;
Δε θα έχει «πρέπει».

Ποια ήταν η έμπνευση της τελευταίας σας συλλογής;
Η τελευταία μου συλλογή βασίζεται αφενός στην ηρεμία της φύσης και αφετέρου στην κίνηση της πόλης. Δύο αντιθετικά στοιχεία που, όμως, τα συναντάμε συνεχώς στη ζωή της Αθήνας.

Τι προβλέπετε ότι θα δούμε στις νυφικές εμφανίσεις του 2020;
Έντονα μανίκια και ιδιαίτερα κεντήματα.

Δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε το Yes I Do Catwalk by ghd χωρίς εσάς. Τι ξεχωριστό μας ετοιμάζετε φέτος;
Και φέτος, με μεγάλη μου χαρά και παρέα με την υπέροχη ομάδα σας, θα παρουσιάσω μια συλλογή αέρινη, θηλυκή και σικ. Είναι εμπνευσμένη από την επανάσταση του στιλ και της μόδας μετά το 1920. Ανυπομονώ!

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

yes-i-do-megla-m-1.jpg

Διαβάστε επίσης…

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου δοκιμάζει νυφικά στο ατελιέ της Ματίνας Μέγκλα

Ματίνα Μέγκλα | Αέρινες δημιουργίες από οργάντζα και μετάξι, φρέσκες ιδέες, και το αναγκαίο «άγγιγμα στη γη»

Top-5: Τα καλύτερα outfits για πολιτικό γάμο, τα βρήκαμε στη νέα συλλογή της Ματίνας Μέγκλα