Νεανικός ενθουσιασμός, φρέσκια αισθητική και εναλλακτική οπτική συγκεντρώνονται στους πιο απρόσμενους και ευφάνταστους συνδυασμούς, στιλιστικά άρτιους και νυφικά ξεχωριστούς. Η ποιότητα, το ύφος και η τεχνική μοιάζουν πολύ μακρινά από τα σύνορα της Ελλάδας, ξεχωρίζουν και αντιπροσωπεύουν την πιο απαιτητική, σύγχρονη και δυναμική bride-to-be. Με έμφαση στην προσωπική επαφή και την επικοινωνία, και με όπλα της την εμπειρία και τη διορατικότητά της, η επιτυχημένη σχεδιάστρια Δήμητρα Αντωνέα δημιουργεί με συνέπεια σύγχρονα και διαφορετικά νυφικά φορέματα, αλλά και custom made κομμάτια πάνω στις απαιτήσεις, τα μέτρα και τα θέλω της νύφης!

dimitra-antonea-yes-i-do.jpg

Δήμητρα, είσαι από τις αγαπημένες μας σχεδιάστριες στο «Yes I Do». Τα σχέδιά σου αναδεικνύουν τη θηλυκότητα της γυναικείας σιλουέτας σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της νύφης. Ποιο είναι το μυστικό σου;

Το μυστικό μου, θα έλεγα, είναι η προσωπική μου παρουσία σε όλα τα στάδια της πρόβας. Από το πρώτο ραντεβού της γνωριμίας με τη νύφη μέχρι τη στιγμή της παράδοσης, αλλά και σε όλες τις πρόβες η νύφη συναντά προσωπικά εμένα. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσεται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας και είμαι σε θέση να γνωρίζω ανά πάση στιγμή ακριβώς τι έχουμε συζητήσει και ποιες είναι οι επιθυμίες της! Αγαπώ πολύ τις γυναίκες και χαίρομαι ιδιαίτερα να τις βλέπω καλοντυμένες σε κάθε περίσταση, πόσο μάλλον ως νύφες! Ουσιαστικά, η δημιουργία του Made Bride by Antonea, πριν από 10 χρόνια, ήταν η ανάγκη μου να καλύψω ένα κενό που έβρισκα στην εγχώρια αγορά, αυτό του νεανικού fashion designed και ταυτόχρονα πολυτελούς νυφικού. Επιδιώκω τα σχέδιά μου να αποτελούν μια φρέσκια πρόταση στον χώρο του bridal φορέματος, αφήνοντας πίσω την εποχή που τα νυφικά ήταν βαριά και ογκώδη.

antonea_madebride_293.jpg

Τελικά, το νυφικό σαν ρούχο για εκείνη τη μέρα, γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Είναι σημαντικό γιατί βρίθει συμβολισμών! Είναι το ένδυμα με το οποίο μια γυναίκα ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της και αποκτά μια ακόμα ιδιότητα, αυτή της συζύγου. Το νυφικό, λοιπόν, οφείλει να είναι αντάξιο των προσδοκιών της, να την αντιπροσωπεύει, να αναδεικνύει τα πιο δυνατά σημεία της σιλουέτας της, αλλά και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της. Συνήθως, μάλιστα, είναι εκείνο που θα καθορίσει και όλες τις υπόλοιπες επιλογές, από τα στέφανα και τα παπούτσια μέχρι τον στολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης.

img_9756.jpg

Ξεφυλλίζοντας το υπέροχο book από τις κολεξιόν σου, και κοιτώντας τις νύφες που έχεις επιμεληθεί, η καθεμία είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Πώς θα χαρακτήριζες με 4 λέξεις τα νυφικά σου;

Καλοραμμένα, νεανικά, fashion but wearable.

5.jpg

Ποια είναι εκείνη η συμβουλή που δίνεις πάντα στις νύφες σου;

Αυτό που συμβουλεύω πάντα τις νύφες μου είναι ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τις αναλογίες του κορμιού και να βασιζόμαστε αποκλειστικά σε αυτές για την επιλογή του νυφικού. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν το πρόσωπο, τα μάτια και τα μαλλιά της εκάστοτε νύφης. Υπάρχει μια τάση οι brides-to-be να εστιάζουν στο σώμα και να αγνοούν το κεφάλι, το οποίο όμως είναι πολύ σημαντικό διότι καθορίζει τελικά ολόκληρο το σύνολο.

1_2.jpg

Ποια είναι τα υφάσματα με τα οποία σου αρέσει να «δουλεύεις» και ποια θα απολαύσουμε φέτος στα νυφικά σου;

Η πρώτη ύλη είναι εξαιρετικά σημαντική στη δημιουργία του νυφικού και αποτελεί και μέρος της έμπνευσής μου. Γι’ αυτό τον λόγο επενδύω σε εισαγωγές πολυτελών και φίνων υφασμάτων και δε διστάζω να χρησιμοποιήσω περισσότερα από ένα υφάσματα σε κάθε νυφικό, διαφορετικού βάρους, υφής και συμπεριφοράς, για να πετύχω το αποτέλεσμα που επιθυμώ. Ιδιαίτερη αδυναμία έχω στις δαντέλες, απλές αλλά και κεντημένες, και στα τούλια με χρωματιστά ντεγκραντέ, που είναι ιδιαίτερα αγαπητά στις νύφες μου. Το χαρακτηριστικό στοιχείο Made Bride by Antonea, πάντως, είναι ότι σχεδόν κανένα ύφασμα δε χρησιμοποιείται αυτούσιο όπως το παραλαμβάνω, αλλά το κόβω, το ενώνω, το συνδυάζω με άλλα υφάσματα και το τελικό αποτέλεσμα δε θυμίζει σε τίποτα τα αρχικά υφάσματα! Φέτος, θα δούμε πολύ κεντημένη δαντέλα!

8.jpg

Τι περιλαμβάνει μια πρόβα νυφικού στο υπέροχο ατελιέ σου; Τι θα πρέπει μια νύφη να προσέχει και πώς αισθάνεσαι όταν παραδίδεις ένα νυφικό στη μέλλουσα νύφη;

Οι πρόβες μας συνήθως είναι ένα μικρό party! Επιδιώκω να χτίζω με τις νύφες μου σχέσεις εμπιστοσύνης και να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, και κατά κύριο λόγο το πετυχαίνω. Φροντίζω να τις ακούω προσεκτικά και να κατανοώ τις επιθυμίες τους. Σε καμία περίπτωση δε θέλω να τις ταλαιπωρώ με άπειρες πρόβες! Επειδή, συνήθως, υπάρχει ένα μικρό άγχος από πλευράς τους, προσπαθώ να τις κάνω να νιώσουν ασφάλεια και ηρεμία, κι έτσι, στην τρίτη πρόβα μας έχουμε ολοκληρωμένο νυφικό και στην τέταρτη συνήθως γίνεται η παράδοση. Περνάμε όμορφα στις πρόβες μας με όλα τα κορίτσια, γελάμε και συγκινούμαστε. Χαίρομαι όταν οι νύφες μού λένε ότι περιμένουν πώς και πώς τα ραντεβού μας, και σε κάθε παράδοση στενοχωριούνται που τελειώνει αυτή η όμορφη διαδικασία. Η λέξη-κλειδί είναι η «εμπιστοσύνη» και κάθε φορά που παραδίδω ένα νυφικό αισθάνομαι ικανοποίηση και πληρότητα.

antonea_madebride_278.jpg

Μίλησέ μας λίγο για τη νέα σου κολεξιόν. Τι να περιμένουμε να δούμε;

Φέτος, θα δούμε πολλές διαφορετικές σιλουέτες στα νυφικά. Δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά, αλλά να περιμένετε υπέροχες καινούριες δαντέλες, απλές και κεντημένες. Το 2019, η τάση περιλαμβάνει παραπάνω λάμψη και πολυτέλεια, χωρίς να ξεφεύγουμε πολύ από τα γνωστά χαρακτηριστικά του Made Bride by Antonea.

antonea_madebride_281.jpg

Πώς αισθάνεσαι όταν βλέπεις τις λαμπερές σου νύφες, τις οποίες γνώρισες περίπου έναν χρόνο πριν, με δικές σου δημιουργίες;

Το συναίσθημα είναι πάντα το ίδιο… Πίστευα ότι θα έφθινε με τα χρόνια, αλλά αυτό παραμένει αναλλοίωτο. Νιώθω ότι δίνω σε κάθε κοπέλα κάτι προσωπικό, ότι τη συνοδεύει ένα κομμάτι του εαυτού μου…

4.jpg

Yes-I-Do Gown Quiz…

Το νυφικό πρέπει να… έχει άψογη εφαρμογή.

Ιδανικά υφάσματα για νυφικό… δαντέλα & τούλι.

Η φθινοπωρινή νύφη πρέπει… να τολμήσει χρωματιστές λεπτομέρειες στα ζεστά χρώματα της εποχής.

Και η χειμερινή νύφη πρέπει… να έχει λάμψη.

Στην πρόβα νυφικού… περνάμε καλά!

Απαραίτητο αξεσουάρ για ένα νυφικό… headpiece.

Την ημέρα του γάμου πρέπει… να το χαρούμε ό,τι κι αν συμβεί!

«Yes I Do» στην επιλογή του νυφικού με… πολύ ωραία πλάτη.

«No I Don’t» στην επιλογή του νυφικού με… προκλητικές λεπτομέρειες.

img_9771.jpg

Design is so simple. That’s why it’s so complicated.

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

dimitra-antonea-made-bride-yes-i-do.jpg

Credits

Photos: Γιώργος Μπουζάκης

Make Up: Λένια Σιδέρη

Hair: Εύη Πατσιατζή

Location: Politia Tennis Club

Διαβάστε επίσης…

Made Bride by Antonea: Πρόβες νυφικού από τις Αποστολία Ζώη & Βασιλική Καρανζογιάννη

Η Made Bride by Antonea στο Yes I Do Catwalk by Pandora

Νυφικό και στιλ. Πώς θα το επιλέξετε;

Από την Ελισάβετ Παπαντωνίου