Να μην ξεχνούν ποτέ πως το bridal outfit είναι ένα σύνολο στοιχείων που πρέπει να δέσει αρμονικά. Αυτή είναι η συμβουλή που δίνει σε όλες τις «made brides». Το κυριότερο, είναι πάντα «εκεί» μέχρι να νιώσουν ασφάλεια και να τολμήσουν να βγάλουν την προσωπικότητά τους – πάντα με μέτρο και χωρίς κραυγαλέες υπερβολές.   

Από την Grace Kelly και την Audrey Hepburn μέχρι την Diana και τη Meghan Markle, έχουμε παρακολουθήσει αμέτρητες διάσημες νύφες να ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ποια έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη σας και γιατί;

Πιστεύω ότι αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας για τις ενδυματολογικές επιλογές των αγαπημένων μας διάσημων προσώπων είναι περισσότερο η προσωπικότητα και η ιδιότητά τους, παρά το bridal style τους. Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι σχεδόν όλες είναι royalties, σημαίνει ότι έχουν ένα αυστηρό πρωτόκολλο να ακολουθήσουν, όχι μόνο ως νύφες, αλλά και σε όλη τους τη ζωή. Δεν είμαι λοιπόν και τόσο σίγουρη ότι οι real-life brides πρέπει να κινούνται με βάση αυτές τις εικόνες. Προσωπικά θα επιλέξω την Audrey Hepburn, μόνο και μόνο γιατί όλες τις φορές που ντύθηκε νύφη η επιλογή της είχε κάτι που την έκανε να υπερβαίνει τα συνηθισμένα. Αγαπώ πολύ τις νύφες που τολμούν το διαφορετικό!

Πώς καταφέρνετε να προσεγγίσετε μια μέλλουσα νύφη που εμπιστεύεται σε εσάς τη δημιουργία του νυφικού της; Πώς μπαίνετε στον ψυχισμό της, ποιες ερωτήσεις τής θέτετε συνήθως;

Με κάθε νύφη μου χτίζω μια σχέση εμπιστοσύνης. Από το πρώτο μας ραντεβού μέχρι την παράδοση του νυφικού, είμαι παρούσα να συζητήσουμε σε κάθε περίπτωση οτιδήποτε την απασχολεί. Το γεγονός ότι μπορούν να απευθυνθούν στη σχεδιάστρια του νυφικού τους και να ζητήσουν ακριβώς αυτό που επιθυμούν, δημιουργεί ασφάλεια στις κοπέλες και είναι κάτι που επιδιώκω κι εγώ να συμβαίνει.

antonea.jpg

Τι συναισθήματα σας προκαλεί το γεγονός πως μια μέλλουσα νύφη επιλέγει να φορέσει μια δική σας δημιουργία την πιο σημαντική μέρα της ζωής της;

Η χαρά και η ικανοποίηση είναι μεγάλες κάθε φορά που μια νύφη επιβεβαιώνει την προτίμησή της σε μένα. Είναι πολύ συγκινητικό να σου λέει κάποιος ότι την πιο σημαντική μέρα της ζωής του σε εμπιστεύεται να συμβάλλεις με τη δημιουργία σου. Το Made Bride by Antonea είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς και προσωπικής προσπάθειας σε όλους τους τομείς του. Από τον σχεδιασμό των νυφικών μέχρι το atelier, όλα έχουν την προσωπική μου επίβλεψη και αφιερώνω πολύ χρόνο σε καθημερινή βάση. Είμαι όμως πολύ χαρούμενη που αυτή η επιλογή ζωής με δικαιώνει.

Πιστεύετε πως υπάρχει μόδα στα νυφικά; Και αν ναι, τι δείχνουν οι τάσεις για το 2019;

Οι αλλαγές στο bridal style έρχονται σε πολύ πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι στην υπόλοιπη μόδα. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τις βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις που αφορούν το νυφικό και στο γεγονός ότι ο γάμος είναι μια συμβολική πράξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Σε κάθε σεζόν όμως συναντάμε τρέχουσες τάσεις, και το 2019 θα δούμε πολλές λάμψεις καθώς και χρωματιστά στοιχεία στα νυφικά.

antonea_3.jpg

Τελευταία πρόβα νυφικού, μια νύφη δοκιμάζει το νυφικό της, στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και είστε δίπλα της. Πώς νιώθετε, ποια είναι η αντίδραση που περιμένετε;

Όλα αυτά τα χρόνια έχω δει ποικίλες αντιδράσεις από τα κορίτσια. Άλλες στροβιλίζονται, άλλες χορεύουν κι άλλες στέκονται ακίνητες και συγκινημένες. Τις αφήνω όλες να έχουν τη δική τους στιγμή έκφρασης και να πάρουν τον χρόνο τους μπροστά στον καθρέφτη. Αυτό που κρατάω στην καρδιά μου είναι κάτι που μου λένε συχνά: «… Δηλαδή τώρα αυτό ήταν; Δε θα ξαναέρθουμε;». Κλείνω την ημέρα μου ευτυχισμένη μετά από κάθε παράδοση.

Από πού αντλήσατε έμπνευση για τη δημιουργία της φετινής νυφικής σας συλλογής;

Καθώς σχεδίαζα, έβγαινε από μέσα μου μια διάθεση γλυκιά και νοσταλγική. Έπαιζα με τις διαστάσεις και τους όγκους και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ladylike και κομψό. Αποφάσισα να ακολουθήσω το ένστικτό μου, και μπορώ να πω ότι αυτή η συλλογή τείνει να χαρακτηριστεί «preppy with a twist».

Μιλήστε μας για τα νυφικά φορέματα τα οποία επιλέξατε να σας εκπροσωπήσουν στο Yes I Do Catwalk by ghd. Με ποιο κριτήριο καταλήξατε σε αυτά; Σε ποιες νύφες απευθύνονται; Τι εκφράζουν;

Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να αποφασίσω! Τα 5 σχέδια που συμμετέχουν στο Yes I Do Catwalk by ghd επιλέχθηκαν από την ολοκαίνουρια συλλογή, η οποία έχει κυκλοφορήσει μόλις έναν μήνα και ανυπομονώ να την παρουσιάσω στο κοινό. Εκφράζουν τη θηλυκότητα χωρίς υπερβολές, με ένα modest ύφος, αλλά και έντονο το στοιχείο του αναπάντεχου. Απευθύνονται στις νύφες που επιθυμούν να κάνουν τη διαφορά με το νυφικό τους, χωρίς να προκαλούν.

Αφήστε μας να μπούμε για λίγο στο εργαστήριό σας. Τι δε λείπει ποτέ όταν σχεδιάζετε;

Σχεδιάζω πάντα με πολύ δυνατή μουσική! Απομονώνει όλους τους άλλους ήχους και με βοηθά να συγκεντρώνομαι. Κατά τα άλλα θέλω όλα τα εργαλεία της δουλειάς μου στην απόσταση των 10-15 εκατοστών. Να μη χρειάζεται να σηκωθώ, αλλά να απλώνω το χέρι και να τα βρίσκω.

antonea_madebride_lk.jpg

Ποια είναι η βασική στιλιστική οδηγία που θα δίνατε σε όλες τις brides-to-be;

Το λέω σε όλες τις νύφες ανεξαιρέτως: Στην επιλογή νυφικού, εκτός από τον σωματότυπο, λαμβάνουμε υπόψη και το κεφάλι! Μαλλιά, μάτια και γενικότερα το πρόσωπο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Οι brides-to-be, θέλοντας να τονίσουν τα θετικά τους σημεία, τείνουν να εστιάζουν στο σώμα και να αγνοούν το κεφάλι, το οποίο όμως είναι πολύ σημαντικό διότι καθορίζει τελικά ολόκληρο το σύνολο.

Virtue of Light, Eternal Awakening, Ode to Whispering Veil, Pray of Blossom, Garden of Delight. Οι συλλογές σας φέρουν πάντα πολύ εμπνευσμένους τίτλους. Οι τίτλοι και οι θεματικές είναι η αφετηρία σας ή προηγούνται τα σχέδια;

Το ένα οδηγεί το άλλο και πραγματικά δεν ξέρω ποιο προηγείται. Συνήθως ξεκινάω με τα σχέδια και την επιλογή πολύ καλών υφασμάτων. Πολλές φορές έχω εμπνευστεί από μια εκπληκτική δαντέλα κι έχω δημιουργήσει κατόπιν το σχέδιο που θα την αναδεικνύει, και το αντίστροφο. Οι εικόνες, τα υφάσματα και οι λέξεις είναι κομμάτια της ίδιας, σχεδόν ταυτόχρονης διαδικασίας, που οδηγούν σε ένα ενιαίο αποτέλεσμα. Ο τίτλος της συλλογής μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, και αποτελεί το γενικότερο πλαίσιο που περιλαμβάνει τα σχέδια.

Η Αποστολία Ζώη ως made bride by Antonea στο περσινό Yes I Do Catwalk. 

Photo: Αλέξανδρος Μακρής

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμη άρθρα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης…

Made Bride by Antonea | Custom made νυφικές δημιουργίες από τη Δήμητρα Αντωνέα

Η Δανάη Παππά στο Yes I Do Catwalk by ghd!

Η Made Bride by Antonea στο Yes I Do Catwalk by Pandora