IMG_2544

Η σχέση μας με το Early Learning Centre είναι οικογενειακή, είναι βαθιά, είναι σχέση αγάπης! Τόσο εγώ όσο και ο Τάσος λατρεύουμε τα παιχνίδια του ELC αφενός για τον μπέμπη μας και αφετέρου για δώρα στα μωρά των φίλων μας. Όπως έχω γράψει και σε προηγούμενο post, μπορεί να μεγάλωσα με μια μαμά που πάντα μου έλεγε “το πιο χρήσιμο δώρο είναι το βιβλίο”, αλλά εγώ θα επιμείνω στο παιχνίδι, ειδικά για τις πιο μικρές ηλικίες. Θέλω να είμαι εκείνη η “θεία”, η “φίλη της μαμάς” που έρχεται και φέρνει το υπερ θεϊκό παιχνίδι και γίνεται χαμός στο σπίτι! Κι εσύ δεν είχες μια τέτοια θεία; Ναι, ναι την αγαπημένη σου, αυτή εννοώ! Εμ, τα βλέπεις;!

IMG_2564

Ένα σωστό, εκπαιδευτικό παιχνίδι, ένα παιχνίδι με στυλ και χαρακτήρα, ένα παιχνίδι κατασκευασμένο για να βοηθήσει τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, είναι πιστεύω το πιο τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο! Πήγα λοιπόν στα ELC (με σκοπό να κάτσω μισή ώρα, έκατσα 2,5…) και φωτογράφισα τα δικά μου πιιο αγαπημένα christmas presents για αγοράκια, κοριτσάκια, μωράκια ή πιο μεγάλα παιδιά!

Θα ξεκινήσω με τα παιχνίδια με μουσική. Κιθάρες, πιάνο επιδαπέδιο και ό,τι μπορείς να φανταστείς θα διεγείρει τη φαντασία και θα “ξυπνήσει” μελλοντικά μουσικά ταλέντα! Εγώ πάντως αισθάνθηκα κάτι πατώντας τα πλήκτρα!!

 

IMG_2538

IMG_2608

IMG_2579

Με πλήκτρα που αναβοσβήνουν, ήχους που σε κάνουν να πιστεύεις ότι είσαι σε συναυλία (εδώ εγώ πατάω το ψεύτικο χειροκρότημα!) και μελωδίες που σε παρακινούν να χορέψεις, αισθάνομαι ότι τα μουσικά παιχνίδια θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών (ή και των μεγάλων.. ειδικά των μπαμπάδων).

IMG_2602

2. Παιχνίδια για μωρά. Αχ αυτά τα υπέροχα παιχνίδια, που σε κάνουν να νιώθεις ότι έχεις το πιο έξυπνο μωρό του κόσμου! Και μπορεί να το έχεις! Τραπέζια δραστηριοτήτων, κύβοι με πολλαπλές λειτουργίες, αυτοκινητάκια που μετατρέπονται σε στράτες και ό,τι μπορείς να φανταστείς , ενθαρρύνουν τη μάθηση, οξύνουν την περιέργεια και ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις του μικρού σου Αϊνστάιν!
IMG_2561

IMG_2592

 

3. Παιχνίδια φαντασίας! Αυτά τα τέλεια παιχνίδια που έπαιζες κι εσύ και έμπαινες σε ρόλους; Ε αυτά είναι θεωρώ τα πιο παρεϊστικά παιχνίδια, και με τη λέξη “παρέα” εννοώ είτε για 2 ή 3 παιδάκια μαζί είτε για να παίξεις εσύ με το παιδί σου, είτε για να παίξει μόνο του ενσαρκώνοντας πολλούς ρόλους! Μαγαζάτορας, πριγκίπισσα, chef, μανάβης, πυροσβέστης, γιατρός, μαγείρισσα, κομμώτρια, ό,τι ρόλο θέλει μπορεί να υποδυθεί το παιδάκι σου και να αισθανθεί ότι μεταμοφώνεται μαγικά σε μια άλλη προσωπικότητα! Το υπέροχο με τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι ότι είναι απολύτως ρεαλιστικά!

IMG_2613

IMG_2618

IMG_2641

IMG_2642

IMG_2683

Έλα πείτε τώρα οι μπαμπάδες, ζηλεύετε λίγο, δεν ζηλεύετε;

IMG_2694

IMG_2697

4. Παιχνίδια Δράσης! Εδώ πια πάμε σε άλλο επίπεδο! Κάστρα, φόρμουλες, γκαράζ, καράβια και ολόκληρες πόλεις για παιδιά που δεν σταματούν ποτέ, που θέλουν να ανακαλύπτουν, να δημιουργούν, να ονειρεύονται!

IMG_2678

5. Παζλ και επιτραπέζια! Όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα θα επιστρέφουμε σε αγαπημένα επιτραπέζια. Εκεί, πεσμένοι όλοι πάνω στο χαλί, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, να προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε ένα παζλ ή να χτυπήσουμε όσους περισσότερους αρειανούς μπορούμε στο κεφάλι!

IMG_2663

6. Κουκλόσπιτα που σε κάνουν να θες να μεταφερθείς σε ένα από τα δωμάτιά τους! Μα πείτε, υπάρχει τώρα αυτό το ξύλινο κουκλόσπιτο;

IMG_2634

IMG_2627 IMG_2625

Εγώ πάντως, ως νέα μαμά, ομολογώ ότι αναζητώ και διεκδικώ το καλύτερο για το μωρό μου. Θέλω να ξέρω ότι παίζει με ασφάλεια και ότι παίζοντας κάτι μαθαίνει. Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται. Και αν έπρεπε να δώσω μια συμβουλή για τα χριστουγεννιάτικα δώρα των παιδιών σας, αυτή θα ήταν “να παίζετε μαζί με τα παιδιά σας”. Μην τους παίρνετε ένα ωραίο παιχνίδι και τα αφήνετε στο πάρκο τους ή στο ειδικό χαλί/παζλ να παίξουν μόνα τους. Βγάλτε παπούτσια, βάλτε φόρμες και καθίστε στο πάτωμα μαζί τους. Δημιουργήστε στα παιδιά σας οικογενειακές, ζεστές, όμορφες αναμνήσεις γεμάτες γέλια και αγκαλιές! Γιατί να σας πω κάτι, ο Άγιος Βασίλης υπάρχει, αρκεί να πιστέψουμε σε αυτόν!

Και για να πειστείς ότι υπάρχει, κάνε κλικ εδώ!

IMG_2550

Καλά Χριστούγεννα!