Η Αλεξία Βερνίκου, με τη συνεργάτιδά της Μάγια Αλιβιζάτου ονειρεύτηκαν και δημιούργησαν έναν παραμυθένιο χώρο για τα παιδιά. Έναν χώρο που το παιχνίδι συναντά τις δεξιότητες και που παιδιά και γονείς περνούν δημιουργικό χρόνο μαζί! Ή αλλιώς είστε έτοιμοι να παίξετε και να δημιουργήσετε με τα παιδιά σας ως ίσοι προς ίσους;  Σηκώστε μανίκια, ξεκινάμε!

IMG_5103

Αλεξία, πώς προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας του Myplayce;

Η ιδέα προέκυψε πριν από 10 χρόνια όταν μαζί με τη συνέταιρό μου Μάγια Αλιβιζάτου, ως ψυχολόγοι και οι δύο, θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο που θα περνούσαν ευχάριστα και δημιουργικά τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους. Βλέπαμε ότι οι φίλες μας περνούσαν ατελείωτα απογεύματα στο σπίτι με τα παιδιά τους χωρίς να ξέρουν πώς να τα απασχολήσουν. Το πάρκο από μόνο του δεν ήταν αρκετό και οι «παιδότοποι» με τα φουσκωτά που ήταν τότε της μόδας δεν ήταν ποιοτικοί. Έτσι σκεφτήκαμε να αναλάβουμε εμείς την απασχόληση των παιδιών χωρίς όμως να τους στερήσουμε από τους γονείς τους. Αντιθέτως στοχεύαμε στο να γίνει ο χρόνος μεταξύ τους ακόμα πιο ποιοτικός. Ρωτήσαμε τότε μικρούς και μεγάλους τι θα ήθελαν να κάνουν με τους γονείς και τα παιδιά τους αντίστοιχα και δημιουργήσαμε ομάδες δραστηριοτήτων ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. Έτσι γεννήθηκαν οι Μικροί Σκούφοι, οι Μικροί Πικάσο, οι Μικροί Συνθέτες, οι Μικροί Πρωταθλητές. Διαφορετικές δραστηριότητες στις οποίες, ανάλογα με τα ενδιαφέρονται τους, γονείς και παιδιά μπορούσαν να παίξουν και να δημιουργήσουν μαζί. Χωρίς να έχουν να σκεφτούν τι θα κάνουν από πριν και χωρίς να έχουν μα μαζέψουν την ακαταστασία που θα ακολουθήσει μετά.

IMG_5105

Τι κάνουν τα παιδιά στο Myplayce λοιπόν;

Τα παιδιά στο My Playce παίζουν, δημιουργούν και εξερευνούν σε μικρές ομάδες. Τα κάνουν όλα αυτά μέσα από τις δραστηριότητες που θα επιλέξουν, όπως είναι η Μαγειρική, η Μουσική, τα Καλλιτεχνικά, η Γυμναστική, τα Playgroup στα αγγλικά, ο Χορός, το Judo και το θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές, ακονίζουν το μυαλό τους, ενεργοποιούν τη φαντασία τους, γνωρίζουν τις ικανότητές του σώματός τους, εξασκούν τη λεπτή και τη αδρή κινητικότητά τους, εμπιστεύονται τον εαυτό τους και ευχαριστιούνται!

IMG_5055

Διαπιστώνω πάντως πως, όσο χαίρονται τα παιδιά, άλλο τόσο χαίρονται και οι γονείς!

Αυτό ήταν και ο στόχος και νομίζω πως τον πετύχαμε. Οι γονείς έχουν την ευκαιρία να δουν το παιδί τους “in action”. Να παρατηρήσουν πώς λειτουργεί μέσα στην ομάδα, ποια είναι τα δυνατά του στοιχεία και πώς διαχειρίζεται καταστάσεις και κανόνες. Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να παίξουν πραγματικά και δημιουργικά μαζί του, αφήνοντας τις έγνοιες τους εκτός τάξης. Γίνονται και αυτοί για λίγο παιδιά, υπάρχει πιο ωραίο;

Ποια είναι τα δικά σου αγαπημένα προγράμματα;

Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τους Μικρούς Πικάσο. Είναι από τα πρώτα μαθήματα που σχεδιάσαμε, και το μάθημα στο οποίο ήμουν δασκάλα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας. Έχει πολλή ακαταστασία, πολλές μπογιές και πολύ δημιουργικότητα. Στο μάθημα αυτό ζωγραφίζουμε στους τοίχους, στα τζάμια και βάζουμε τα χέρια μας στη μπογιά μέχρι τον αγκώνα. Κάνουμε δηλαδή όλα όσα απαγορεύονται στο σπίτι και στο σχολείο και εξαντλούμε τη δημιουργικότητά μας. Μέσα από αυτό μαθαίνουμε πως στην τέχνη δεν υπάρχει λάθος και σωστό και πως και να λερωθούμε, δεν πειράζει… παιδιά είμαστε!

MPErithrea0044

Tι κερδίζουν τα παιδιά στο Myplayce;

Πρώτα από όλα κερδίζουν ένα χώρο στα «μέτρα» τους, σχεδιασμένο ειδικά για αυτά. Έναν χώρο που γρήγορα αγαπούν και εμπιστεύονται και τον νιώθουν δικό τους. Σε δεύτερο χρόνο, ο χώρος αυτός γίνεται μέρος της καθημερινότητάς τους, μαθαίνουν να λειτουργούν σε ομάδες, να έχουν τη ρουτίνα τους, να δοκιμάζουν και να ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους. Και φυσικά να επιβραβεύονται για την προσπάθεια και τα κατορθώματά τους.

MPErithrea0144

Το Myplayce με 3 λέξεις είναι:

PLAY CREATE EDUCATE.

Σε τι λες πάντα Yes I do;

Στις νέες περιπέτειες, τόσο επαγγελματικές όσο και προσωπικές!

Και σε τι No I don’t;

Στο να πω ψέματα στα παιδιά μου. Είναι κάτι που έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου (και σε εκείνα) να μην κάνω ποτέ.

Credits

Photos: Δανάη Ίσαρη

Hair & Make up: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου

Location: Hilton Athens

VERNIKOU

MYPLAYCE

site:  www.myplayce.gr

mail: info@myplayce.gr

facebook: My-Playce

instagram: @myplayce

Όπου κι αν μένετε, κάποιο MyPlayce είναι κοντά σας! Θα τα βρείτε σε Νέα Ερυθραία, Παλλήνη, Ψυχικό, Κολωνάκι & Γλυφάδα.

MPErithrea0001

Διάβασε αυτό το άρθρο και πολλά ακόμη στο νέο τεύχος του Yes I do που κυκλοφορεί σε 250 σημεία σε όλη την Ελλάδα!

Από τη Μυρτώ Κάζη