Η καθοριστικής σημασίας επίδραση που έχει το χρώμα στη ψυχοσύνθεση, την πνευματική ανάπτυξη και τη διαμόρφωση ενός χαρακτήρα είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένη. Ως εκ τούτου, η επιλογή χρωμάτων δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήνεται στη τύχη, ειδικά όταν πρόκειται για ένα νέο σπίτι που θα στεγάσει ένα μελλόνυμφο ζευγάρι. Γι’ αυτό απευθυνθήκαμε στη Vivechrom, την κορυφαία εταιρεία χρωμάτων, και ζητήσαμε από την product manager της εταιρείας, Πέγκυ Σκουλίδα, να μας δώσει πολύτιμες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να χρωματίσουμε το σπίτι …και τη ζωή μας!

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του χρώματος σε ένα σπίτι και γιατί;

Το χρώμα προστατεύει και ομορφαίνει το σπίτι μας! Καθαρίζει τους χώρους μας και ανανεώνει τη διάθεσή μας. Πιο ειδικά, δε, είναι συνδεδεμένο με τα καινούργια ξεκινήματα: μια μετακόμιση, μια συγκατοίκηση, ένας γάμος, ο ερχομός ενός μωρού – όλα συνδέονται άρρηκτα με το χρώμα. Οι σύγχρονες καινοτομίες κάνουν το χρώμα πραγματικό βοηθό μας στο καθάρισμα, στην αντιμετώπιση της υγρασίας και της μούχλας, ενώ και στους εξωτερικούς χώρους το χρώμα ενισχύει την αντοχή στον έντονο ήλιο της χώρας μας και στη βροχή. Το χρώμα λοιπόν, είναι πολύ βασικό υλικό που προσθέτει αξία στο σπίτι μας.

Υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο, living room. Ποια χρώματα από τη νέα βεντάλια αποχρώσεων της Vivechrom COLOUR PALETTE, θα προτείνατε για το καθένα και γιατί;

Η επιλογή απόχρωσης είναι προσωπική υπόθεση αλλά με 2079 αποχρώσεις στη νέα μας βεντάλια COLOUR PALETTE, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για κάθε δωμάτιο σε κάθε χρωματική οικογένεια! Για το παιδικό δωμάτιο, άλλοι γονείς επιλέγουν το λευκό ή το ανοιχτό γκρι σαν καμβά και διακοσμούν με πολύχρωμα διακοσμητικά, ενώ άλλοι επιλέγουν πιο ζωηρές αποχρώσεις που εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών.  Εμείς υποστηρίζουμε ένθερμα και τα θεματικά παιδικά δωμάτια που γίνονται με χρώμα! Για το υπνοδωμάτιο, ο περισσότερος κόσμος επιλέγει ήπιες αποχρώσεις για χαλάρωση και ύπνο, ενώ πιο σκούρες αποχρώσεις επιλέγουν για τον τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού. Για το σαλόνι, οι προτάσεις γίνονται κυρίως με βάση τα έπιπλα, τις κουρτίνες και τα χαλιά. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εκδώσαμε το έντυπο Colours 2018 με χρωματικές προτάσεις για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, το οποίο παραθέτουμε ως πηγή έμπνευσης!

Μέσα από ποιες διαδικασίες αναδείχτηκε το «Heart Wood» ως χρώμα της χρονιάς και για ποιους χώρους του σπιτιού το προτείνετε;

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ανεξάρτητοι experts της διακόσμησης από όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται από την ομάδα της AkzoNobel και αναλύουν κοινωνικές, οικονομικές, διακοσμητικές και χρωματικές τάσεις καθώς και τη συμπεριφορά των καταναλωτών παγκοσμίως. Για το 2018,  κυρίαρχη ήταν η ανάγκη των ανθρώπων για ένα φιλόξενο σπίτι, για την αίσθηση του να επιστρέφεις σπίτι κι αυτό να σε υποδέχεται με ένα ζεστό «καλώς όρισες», καθώς κλείνεις έξω τον θόρυβο και την «τρέλα» της καθημερινότητας. Η απόχρωση 10YR 28/072 πετυχαίνει αυτό ακριβώς, να δημιουργήσει δηλαδή την αίσθηση της θαλπωρής και της φροντίδας. Το Heart Wood επιτρέπει στους καταναλωτές να βρίσκονται νοερά σε επαφή με τη φύση, αλλά και να τους καθησυχάζει ταυτόχρονα η σιγουριά που αποπνέει το σπίτι τους.

Ποια θα ήταν συμβουλή σας απέναντι σε ένα μελλόνυμφο ζευγάρι που τώρα επιλέγει τα χρώματα για το νέο του σπίτι;

H πρώτη συμβουλή σε ένα μελλόνυμφο ζευγάρι είναι να επιλέξει χρώματα πολύ καλής ποιότητας που θα αντέξουν στο χρόνο. Η δεύτερη συμβουλή είναι να επιλέξει τα σωστά προϊόντα για κάθε χώρο, όπως για παράδειγμα το Neopal Kitchen & Bathroom Eco για την κουζίνα και το μπάνιο, που είναι πλαστικό αντιμικροβιακό οικολογικό χρώμα και προστατεύει την επιφάνεια του φιλμ του χρώματος εμποδίζοντας δραστικά την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων.  Ή το Neopal Ultra Resist που απωθεί τους λεκέδες και καθαρίζει πανεύκολα! Η τρίτη συμβουλή είναι να διαλέξει τις αποχρώσεις μαζί, από κοινού, καθώς το σπίτι τους είναι ο χώρος που θα φιλοξενεί το μέλλον και τα όνειρά τους, και πρέπει και οι δύο να νιώθουν όμορφα μέσα σε αυτό. Αξίζει, δε, να πειραματιστούν με το χρώμα, και να μην παίξουν υποχρεωτικά εκ του ασφαλούς, για παράδειγμα όλο το σπίτι λευκό, καθώς το χρώμα θα δώσει τη σφραγίδα του ζευγαριού στον χώρο, θα διαμορφώσει όμορφες γωνιές και θα τους βοηθήσει να νιώσουν τον χώρο ολόδικό τους. Το Vivechrom Visualizer App θα κάνει την επιλογή αποχρώσεων παιχνιδάκι και το κανάλι της Vivechrom στο Youtube θα δώσει ιδέες για μοναδικά στιλ και εφέ! Τέλος, είναι χρήσιμο να έχουν στο νου τους το συνολικό πλάνο για το πώς θα ήθελαν να είναι ο χώρος τους, τι σκοπό εξυπηρετεί ο κάθε χώρος, ώστε οι αποχρώσεις να εναρμονιστούν με τα έπιπλά τους.

Τι πιστεύετε πως είναι αυτό που αναδεικνύει σταθερά τη Vivechrom πρώτη στην ελληνική αγορά;

Από το 1932, εδώ και 87 συναπτά έτη, καταναλωτές, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, χρωματοπώλες και ελαιοχρωματιστές εμπιστεύονται την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων μας, τη συνέπειά μας, τη χρωματική ακρίβεια, την εστίασή μας στις ανάγκες τους, τα καινοτόμα προϊόντα μας και φυσικά την απεριόριστη έμπνευση που τους προσφέρουμε, με γνώμονα τις σύγχρονες τάσεις στη διακόσμηση. Προσφέρουμε εντελώς δωρεάν την Υπηρεσία Επαγγελματία Διακοσμητή με επισκέψεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη για να προσφέρουμε εξατομικευμένες προτάσεις διακόσμησης, αλλά και online προτάσεις μέσα από το site ή το facebook μας αν μας στείλουν φωτογραφίες οι καταναλωτές από το χώρο τους. Επίσης, με το Vivechrom Visualizer App, μία καινοτόμο εφαρμογή βασισμένη σε augmented reality, ο χρήστης μπορεί να δει πώς θα φαίνεται το δωμάτιό του με τα χρώματα που επιλέγει, ζωντανά, πριν το βάψει! Βεντάλιες, χρωματολόγια και έντυπα, όλα γεμάτα έμπνευση αλλά και πλήρη πληροφόρηση για τα προϊόντας μας και τη χρήση τους, βοηθούν καταναλωτές και επαγγελματίες να επιλέξουν τα σωστά προϊόντα και αποχρώσεις ανάλογα με το έργο που θέλουν να ολοκληρώσουν, ενώ το σύγχρονο website μας μπορεί να απαντήσει σε κάθε τους ερώτηση. Συνοψίζοντας, είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα, με πληθώρα μέσων, έντυπων και ηλεκτρονικών, για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Το χρώμα NEOPAL ULTRA Resist είναι ένα πρωτοποριακό χρώμα που πρόκειται να ανακουφίσει πολλά νέα νεόνυμφα ζευγάρια. Μιλήστε μας γι’ αυτή τη καινοτομία.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχτήκαμε το NEOPAL ULTRA RESIST στην οικογένεια προϊόντων της Vivechrom! Το NEOPAL ULTRA RESIST με τεχνολογία απώθησης λεκέδων είναι ματ χρώμα κορυφαίας αντοχής για εσωτερική χρήση, που καθαρίζει πανεύκολα και προστατεύει τους βαμμένους τοίχους καλύτερα από κάθε άλλο χρώμα. Περιέχει πολύ ειδικά πρόσθετα που δημιουργούν ένα μοναδικό απωθητικό στρώμα που εξασφαλίζει ότι τα υγρά ρέουν στην επιφάνεια, χωρίς να διεισδύουν στο χρώμα. Είναι 5 φορές πιο σκληρό και ανθεκτικό από άλλα πλαστικά χρώματα, ενώ παραμένει ματ μετά το καθάρισμα. Πιτσίλισμα από ποτά, καφέ, χυμούς, σάλτσες, λάσπες, δαχτυλιές κλπ είναι πια παρελθόν!

Ποιες είναι οι δράσεις της Vivechrom στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας και πώς αυτό βοηθά τον Έλληνα καταναλωτή;

Στη Vivechrom βασικός μας σκοπός είναι να ομορφαίνουμε τις ζωές των ανθρώπων. Έχουμε δωρίσει χρώματα σε πάρα πολλές δράσεις, όπως για το βάψιμο του Πολυτεχνείου, για δημιουργικές τοιχογραφίες σε σχολεία αλλά και σε κοινωφελείς οργανισμούς. Παράλληλα, έχουμε εθελοντική αιμοδοσία δύο φορές τον χρόνο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας, και έχουμε τράπεζα αίματος συμβάλλοντας στο ουσιαστικότερο αγαθό που είναι η υγεία. Στηρίζουμε φεστιβάλ, φοιτητές, αγώνες δρόμου και μέσα από κάθε δράση προσπαθούμε να βλέπουμε το όφελος για τον Έλληνα καταναλωτή, είτε αυτό είναι η ομορφιά και η περιποίηση της πόλης του, του σχολείου του, είτε είναι η ενίσχυση δράσεων που κρίνουμε ότι προσθέτουν στην κοινωνική ευημερία. Συνοψίζοντας, με κάθε δράση που αναλαμβάνουμε στη Vivechrom στόχος μας είναι να βάλουμε χρώμα στις ζωές των ανθρώπων και να τους βοηθήσουμε να κάνουν τους χώρους τους πιο όμορφους, ευχάριστους και διασκεδαστικούς!  Εξού και το μότο μας «Vivechrom, Let’s Colour!»

Διαβάστε επίσης…

Η αλφάβητος του καλοκαιρινού γάμου από το Α ως το Ω…

Ρεπορτάζ αγοράς: Οι top επιλογές για τους γάμους του καλοκαιριού

Οι φυλές των μπαμπάδων!