Yes I do Beaucoup handcrafts 1-001

Yes I do Valia Nousia 4

Η Βάλια Νούσια είναι “γέννημα θρέμμα” που λέμε των περιοδικών και μάλιστα σε θέση αρχισυνταξίας! Τι ήταν εκείνο όμως που την έκανε να παρατήσει τη δουλειά της;  Τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τη μεγάλη της αγάπη που δεν είναι άλλη από τις κατασκευές, έτσι και δημιούργησε τη Beaucoup Handcrafts! Ας ανακαλύψουμε τον κόσμο της και σίγουρα εδώ θα βρείτε αυτό που ψάχνατε σε μπομπονιέρες, προσκλητήρια και κατασκευές για το γάμο σας ή για τη βάφτιση του παιδιού σας!

Βάλια πώς προέκυψε η Beaucoup Handcrafts και τι μπορούμε να βρούμε σε αυτή;

Η Beaucoup Handcrafts, σίγουρα όχι με αυτό τον «τίτλο», υπήρχε πάντα μέσα στη ζωή μου. Οι κατασκευές και τα μικροέπιπλα που έφτιαχνα για το σπίτι μου αλλά και τα σπίτια των φίλων, αργότερα μπομπονιέρες για τους γάμους και τα βαφτίσια των παιδιών τους, παιδικά κάδρα, με έκαναν σιγά σιγά χωρίς καν να το καταλάβω και να το πάρω απόφαση να τη φτιάξω. Η Beaucoup ήταν γεγονός! Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου για να ακολουθήσω το μεράκι μου. Φτιάχνω προσκλητήρια, μπομπονιέρες και στέφανα για γάμους, βιβλία και κάδρα ευχών, διακοσμήσεις με λουλούδια αλλά και με πολλά άλλα και ενδιαφέροντα υλικά, candy bars, αλλά και τα πάντα γύρω από τη βάφτιση: από μπομπονιέρες και προσκλητήρια, μαρτυρικά και βαφτιστικά σετ μέχρι και custom made πινακίδες, καδράκια αλλά –πρόσφατα- και φωτιστικά.

Yes I do Beaucoup handcrafts 2-001

Yes I do Beaucoup handcrafts 21

Yes I do Beaucoup handcrafts 26

Εφόσον μιλάμε για χειροποίητες δημιουργίες άρα και custom made, πόσο καιρό παίρνει η προετοιμασία τους;

Η μεγαλύτερή μου χαρά σε αυτή τη δουλειά είναι η δημιουργία από την αρχή. Γι αυτό και πολύ λίγες φορές τελικά καταλήγω να επαναλάβω ένα σχέδιο. Ακόμη και με τα ζευγάρια που έχουν έρθει για ένα συγκεκριμένο σχέδιο, σίγουρα σε κάποια παραλλαγή τους θα καταλήξουμε. Συνήθως το κομμάτι του αρχικού σχεδίου είναι και το πιο χρονοβόρο. Μέχρι να νιώσεις την ιστορία του κάθε ζευγαριού, να βρεις τις ανάγκες του και να δημιουργήσεις κάτι τόσο το μοναδικό, όσο εκείνοι. Τα πάντα σε ένα γάμο, και φυσικά και η έμπνευση και οργάνωση του, είναι θέμα χημείας. Είναι σημαντικό να υπάρχει και πολλές φορές δεν είναι και αυτονόητο. Χαίρομαι τα ζευγάρια που έχουν την υπομονή να δοκιμάσουν, να γυρίσουν και να δουν διάφορες επιλογές για να επιλέξουν τελικά εκείνο που τα εκφράζει καλύτερα.Όσον αφορά το  κομμάτι της παραγωγής, τα πάντα φτιάχνονται στο χέρι, στο εργαστήριο και πραγματικά πολύ λίγα υλικά τα χρησιμοποιώ αυτούσια. Ανάλογα με το σχέδιο και την ποσότητα η ολοκλήρωση μιας παραγγελίας μπορεί να χρειαστεί από ένα έως και τρεις μήνες.

Yes I do Beaucoup handcrafts 4

Yes I do Beaucoup handcrafts 27

Yes I do Beaucoup handcrafts 5

Ποια είναι τα βασικά υλικά που χρησιμοποιείς και ποιο το δικό σου αγαπημένο;

Μου αρέσουν τα φυσικά υλικά. Η λινάτσα, η γάζα, τα βαμβακερά υφάσματα και οι δαντέλες που θυμίζουν βελονάκι είναι τα αγαπημένα μου υλικά. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στα σχέδια είναι η αντίθεση. Ένα μικρό ή και κάποιες φορές μεγαλύτερο στοιχείο αρμονικής «παραφωνίας» που κάνει το σχέδιο μοναδικό. Μου αρέσει το πάντρεμα του κλασικού με μια ανατροπή θα έλεγα!

Yes I do Beaucoup handcrafts 3-001

Yes I do Beaucoup handcrafts 23

Και τώρα ας πάμε στο θέμα του γάμου. Τι διαδικασία ακολουθείς για τη δημιουργία μπομπονιέρων και προσκλητηρίων γάμου, από τη στιγμή που επικοινωνείς με το εκάστοτε ζευγάρι;

Το ιδανικό είναι να γνωριστούμε από κοντά. Πολλές φορές αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο ή και εφικτό όταν ζουν εκτός Αθήνας. Τους ζητώ πάντα να μου πουν ή να μου δείξουν τα υλικά και τις αποχρώσεις που τους αρέσουν ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ένα κοινό σημείο αφετηρίας. Και μετά ξεκινούν οι δοκιμές! Δουλεύω πάντα το προσκλητήριο μαζί με την μπομπονιέρα ωστόσο δίνω στις μπομπονιέρες ένα μικρό «προβάδισμα». Μόλις βρούμε το σχέδιο της μπομπονιέρας συνήθως το προσκλητήριο έρχεται σαν μια φυσική συνέχειά του.

Yes I do Beaucoup handcrafts 24

Πόσο καιρό πριν είναι καλό κάποιος να οργανώσει το θέμα προσκλητήριο – μπομπονιέρα;

Εξαρτάται σαφώς από την εποχή. Τα ζευγάρια που επιλέγουν το χειμώνα μπορούν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια και να πουν ότι ξεκινούν την οργάνωση ακόμη και 2 μήνες πριν. Για τα ζευγάρια του καλοκαιριού θα πρότεινα να ξεκινήσουν 4-5 μήνες πριν γιατί όπως και να το κάνουμε οι γάμοι το καλοκαίρι είναι και περισσότεροι και αυτό σημαίνει και για εμάς περισσότερος δημιουργικός φόρτος εργασίας!

Το budget σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή στην περίπτωση του χειροποίητου μπορεί να είναι οικονομικό;

Σαφώς μπορεί αρκεί να διευκρινίσουμε τι ακριβώς εννοούμε οικονομικό. Σίγουρα όταν μιλάμε για χειροποίητες κατασκευές, για υφάσματα καλής ποιότητας που ράβονται στο εργαστήριο, ιδιαίτερες κορδέλες και φυσικά καλής ποιότητας κουφέτα δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις τιμές του 1€ το τμχ. που μας ζητούν συχνά οι πελάτες. Το χειροποίητο μπορεί να είναι οικονομικό σίγουρα, όμως δεν μπορεί να φτάσει στις τιμές της μαζικής παραγωγής. Και αυτό γιατί πέρα από τα υλικά χρειάζεται πολλαπλάσιο χρόνο για την ολοκλήρωσή του. Δεν είναι το ίδιο να χρησιμοποιείς ένα έτοιμο τυποποιημένο πουγκί που απλώς δένεται και το ίδιο να ράβεται από την αρχή στη διάσταση ακριβώς που θέλει ο πελάτης και με το ύφασμα που έχει ακριβώς το μοτίβο που θέλει.

Yes I do Beaucoup handcrafts 34

Και ποιες είναι οι δικές σου προτάσεις για μπομπονιέρες και προσκλητήρια γάμου;

Μου αρέσουν πολύ τα σχέδια που έχουν κάτι να αφήσουν στον καλεσμένο. Είτε αυτό είναι μια κονκάρδα, είτε είναι ένα tag με ένα σκιτσάκι του ζευγαριού, είτε είναι ένα custom made φυλακτό που λειτουργεί σαν δέσιμο της μπομπονιέρας και μετά μπορεί να φορεθεί σαν κόσμημα.

Αν υποθέσουμε ότι επικρατούν τάσεις και σε αυτό το κομμάτι, ποια ή ποιες θεωρείς πως είναι οι φετινές;

To craft χαρτί είναι και φέτος πρωταγωνιστής στα ζευγάρια που θέλουν κάτι πιο μοντέρνο. Το ίδιο και τα κοπανέλια (δαντέλες που μοιάζουν κεντημένες με το βελονάκι) και οι broderie. Γενικά οτιδήποτε παραπέμπει σε λιγότερο επιτηδευμένο και πιο χειροποίητο νομίζω πως είναι μέσα στο πνεύμα της φετινής σεζόν.

Yes I do Beaucoup handcrafts 35

Παρατήρησα πώς ο,τι φτιάχνεις έχει και ένα μοναδικό όνομα. Πώς θα ήταν το ιδανικό Yes I do προσκλητήριο/μπομπονιέρα;

Θα ήταν λευκά, κομψά και μικρά (σχεδόν μινιατούρες). Θα ήθελα μια νέα τάση να κάνει τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες πιο μικρά και διακριτικά. Η υπερβολή σπάνια μπορεί, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, να συναντήσει την κομψότητα.

Και ποια είναι τα  tips που θα έδινες στα υποψήφια ζευγάρια  στο τι να προσέξουν και τι να αποφύγουν σε αυτό το κομμάτι;

Μου είναι πραγματικά δύσκολο να απομονώσω ένα μόνο στοιχείο ενός γάμου και να δουλέψω πάνω σε αυτό. Για μένα ακόμη και το προσκλητήριο με την μπομπονιέρα επηρεάζονται από την εποχή αλλά και το μέρος που γίνεται ο γάμος και φυσικά από το στολισμό. Θεωρώ πως κάποιες φορές τα ζευγάρια παρασύρονται από τα διαφορετικά σχέδια που έχουν δει και προσπαθούν να κάνουν ένα mix and match. Ας δουν καλύτερα το γάμο σαν ένα ολοκληρωμένο πίνακα και όχι σαν μεμονωμένα στοιχεία. Είναι πιο εύκολο έτσι να καταλήξεις σε ένα σύνολο ολοκληρωμένο και αρμονικό.

Yes I do Beaucoup handcrafts 30

Υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι περίεργο που σου έχουν ζητήσει και αν ναι τι ήταν αυτό;

Πολλές φορές, έχοντας ολοκληρώσει μια δουλειά και μετά από πολύ καιρό μπορεί να σκεφτώ πως ναι, αυτό που μου ζήτησαν είναι περίεργο ή υπερβολικό. Επειδή όμως εκείνη τη στιγμή που το δημιουργώ, έχω στο μυαλό μου τα θέλω τους που ξεκινούν συνήθως από μια δική τους ιστορία, ομολογώ πως παρασύρομαι, και δεν το καταλαβαίνω. Είναι σαν τη μουσική και το χορό. Σου δίνουν τη μουσική, παρασύρεσαι και χορεύεις και μετά μπορεί και εσύ να εντυπωσιαστείς από τις… φιγούρες σου.

Και για το τέλος σε τι λες Yes I do και σε τι No I don’t;

Yes I do στον αυθορμητισμό που δεν είναι αποτέλεσμα της μη-οργάνωσης αλλά της ελευθερίας και της δημιουργικότητας και No I don’t στα ζευγάρια που επηρεάζονται τόσο από τις γνώμες των γύρω, συγγενών και φίλων και τελικά δεν κάνουν όσα θέλουν ή όπως τα θέλουν. Η μέρα εκείνη είναι δική τους και μόνο δική τους, οπότε και πρέπει να την απολαύσουν!

Yes I do Beaucoup handcrafts 22

 

Στοιχεία επικοινωνίας με τη Beaucoup Handcrafts:

Για να επικοινωνήσετε με τη Βάλια για τις μπομπονιέρες, τα προσκλητήρια και ό,τι άλλο σας είναι απαραίτητο για το γάμο σας μπείτε στην επίσημη σελίδα της Beaucoup Handcrafts http://beaucoup.gr/ ή εδώ , στη σελίδα της στο Facebook https://www.facebook.com/beaucouphandcrafts ή εδώ καθώς και στο Instagram ως Beaucoup.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944 267046

Όλες οι φωτογραφίες είναι δείγματα δουλειάς της Beaucoup Handcrafts!

Από την Αργυρώ Γιακούμα