Yes I do Gina Andriopoulou 8

Η σχέση της με το make up ήταν πάντα καρμική και εμείς λέμε Yes I do μιας και  με το που πιάσει πινέλα στα χέρια της και δει το πρόσωπό σου γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει! Ο λόγος για τη γλυκιά make up artist Τζίνα Ανδριοπούλου η οποία είναι μια από εκείνες που ανέλαβε ένα μέρος του μακιγιάζ  για το 2ο καλοκαιρινό τεύχος  του yes i do free press με εξώφυλλο την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου. “Παρόλο που ασχολήθηκα με τα λογιστικά το μακιγιάζ ήταν μια φλόγα που έκαιγε πάντα μέσα μου. Έτσι πήγα στην σχολή του κου Yianni Marketaki (Make up Lab by Yiannis  Marketakis), εκεί απέκτησα τις σωστές βάσεις  και έμαθα καινούργιες  τεχνικές . Από τότε ασχολούμαι αποκλειστικά με το μακιγιάζ (φωτογραφίσεις, special event, θέατρο…). Το make up για εμένα δεν είναι μόνο δουλειά είναι τέχνη, δημιουργία, έμπνευση.” , μας εξομολογείται και εμείς φυσικά δεν μπορέσαμε να την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη και να μην της ζητήσουμε τις δικές τις  bridal συμβουλές για το νυφικό make up!

Yes I do Gina Andriopoulou 4

Τζίνα δώσε μας μερικά tips, ώστε οι brides to be να περιποιηθούν σωστά το δέρμα τους για την ημέρα του γάμου τους.

Η σωστή προετοιμασία στο δέρμα είναι το Α και το Ω για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε σωστά το νυφικό μακιγιάζ και να έχουμε ένα άψογο  αποτέλεσμα.  Το δέρμα πρέπει να είναι ενυδατωμένο 100%. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με την επίσκεψη σας στον δερματολόγο ή σε κάποιο εξειδικευμένο ινστιτούτο ή ακόμα με την εφαρμογή κατάλληλων προϊόντων ενυδάτωσης στο σπίτι. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό να κοιμάστε αρκετές ώρες και να αποφεύγετε τις κακές συνήθειες, όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα. Sos δεν ξεχνάμε την ενυδάτωση των χειλιών!

Ποια είναι πιστεύεις τα πιο συνηθισμένα make up mistakes που κάνουν οι νύφες;

To πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι νύφες είναι πως επιθυμούν να έχουν ένα έντονο μακιγιάζ, πιστεύοντας ότι θα είναι πιο εντυπωσιακό. Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα δεν τις κολακεύει καθόλου, καθώς δεν ταιριάζει με την προσωπικότητα ή το στιλ τους κάνοντας τες να νιώθουν ελαφρώς άβολα. Ένα δεύτερο λάθος είναι ότι  ενώ το δέρμα της νύφης πρέπει να είναι ενυδατωμένο, τα φρύδια να έχουν το σωστό σχήμα και να έχουν απαλλαγεί από κάποια πιθανή τριχοφυΐα στο πρόσωπο τους, οι περισσότερες θεωρούν ότι πρέπει όλα τα παραπάνω  να γίνουν λίγο πριν το γάμο, με αποτέλεσμα να μην λείπουν οι ερεθισμοί ακόμα και κάποια σημάδια. Για όλα αυτά πρέπει να προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Τέλος, το έντονο μακιγιάζ γράφει καλύτερα στις φωτογραφίσεις, δεν είναι ωραίο όμως για αυτούς που θα σας βλέπουν από κοντά εάν γενικά δεν τους έχετε συνηθίσει να βάφεστε έντονα. Το κατάλληλο μακιγιάζ και τα σωστά χρώματα θα σας δώσουν το αποτέλεσμα ώστε και στις δυο περιπτώσεις όλα να είναι τέλεια.

Yes I do Gina Andriopoulou 5

Και αφού επισημάναμε τα λάθη τα οποία μπορεί να κάνουν οι νύφες, τι είναι τελικά εκείνο που κάνει ένα νυφικό μακιγιάζ τέλειο;

Το τέλειο νυφικό μακιγιάζ ξεκινάει από τη σωστή βάση. Σε ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα εφαρμόζουμε τα  προϊόντα,  foundation, concealer  στις σωστές αποχρώσεις  με την κατάλληλη  τεχνική. Για τα μάτια  τοποθετούμε τις σκιές που ήδη έχουμε επιλέξει μαζί με την νύφη και σβήνουμε σωστά, ώστε να μην φαίνονται έντονες διχρωμίες. Εάν χρειάζεται, τοποθετούμε οπωσδήποτε μάσκαρα και βλεφαρίδες. Συνεχίζουμε με απαλά ρουζ σε natural αποχρώσεις για πιο όμορφο αποτέλεσμα. Στα χείλη lipstick σε απόχρωση που ταιριάζει και αναδεικνύει το υπόλοιπο μακιγιάζ, gloss ή και τα δυο μαζί. Δεν ξεχνάμε τις λάμψεις στο πρόσωπο καθώς και στο σώμα.

Yes I do Gina Andriopoulou 6

Και τα μυστικά του make up για να έχεi long lasting ποια είναι μιας και εκείνη η μέρα είναι αρκετά μεγάλη;

Για να μπορέσει το make up να έχει διάρκεια χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε κατάλληλα και ειδικευμένα προϊόντα. Τα προϊόντα primer διευκολύνουν σε αυτό, ώστε να σταθεροποιήσουμε το foundation, τις σκιές και το ρουζ  για πολλές ώρες. Η σωστή ποσότητα και η σωστή τοποθέτηση των προϊόντων μας δίνουν σίγουρα μεγαλύτερη διάρκεια.

Yes I do Gina Andriopoulou 3-001

Μιας και είμαστε στην ολοκλήρωση της θερινής περιόδου σου θέτουμε το “δίλημμα” Summer brides vs Winter brides. Ποιες είναι οι διαφορές στο make up και ποιες είναι οι δικές σου προτάσεις;

Το καλοκαίρι που το δέρμα θα είναι σίγουρα πιο μαυρισμένο σε συνδυασμό με την ζέστη , καλό θα είναι το μακιγιάζ να είναι σε φυσικούς τόνους που θα φωτίσει και θα τονίσει ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα. Επίσης το φως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ έντονο και το μακιγιάζ πρέπει να είναι πιο ανάλαφρο και φυσικό. Σε αντίθεση με τον χειμώνα που η επιδερμίδα είναι πιο άτονη και το φυσικό φως δεν είναι τόσο έντονο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο φωτεινά και σκούρα χρώματα για να δώσουμε ένταση στο πρόσωπο.

Η πρότασή μου για το Summer bride look είναι: to natural  μακιγιάζ γιατί θεωρώ ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο , ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρέπει να γίνει σωστά σε καθαρή επιδερμίδα με κατάλληλα προϊόντα και τον σωστό τρόπο.

Η πρόταση μου για το Winter bride look είναι:  Ελαφρύ μακιγιάζ  με έντονο eyeliner, ή  σκιές σε ζεστές  ή  έντονες αποχρώσεις πχ  Smokey eye σε αποχρώσεις καφέ ή και για τις πιο τολμηρές σε μαύρο.

Yes I do Gina Andriopoulou 7

Ύστερα από τόση εμπειρία όμως δεν μπορεί θα έχεις πλέον ξεχωρίσει και τα δικά σου αγαπημένα προϊόντα. Ποια είναι αυτά και ποια θεωρείς ότι δεν πρέπει να λείπουν από κανένα νυφικό μακιγιάζ;

Τα αγαπημένα μου προϊόντα, τα οποία και δεν θα πρέπει θεωρώ να λείπουν από κανένα bridal makeup είναι: α) τα foundations με λεπτή υφή και natural αποτέλεσμα β) concealer  για λάμψη στα μάτια και ξεκούραστο βλέμμα  γ) η μάσκαρα δεν πρέπει λείπει ακόμα και όταν το μακιγιάζ είναι φυσικό γιατί δίνει ένταση στο βλέμμα δ) ρουζ  σε απαλές αποχρώσεις ε) κραγιόν, gloss ή συνδυασμό και των δυο ζ)προϊόντα λάμψης στα σωστά σημεία.

Yes I do Gina Andriopoulou 1-001

Τζίνα μιας και ήσουν μέλος των φωτογραφίσεων του 2ου καλοκαιρινού τεύχους του yes i do free press τι είναι εκείνο που δεν θα ξεχάσεις;

Είμαι πολύ χαρούμενη που ήμουν μέλος αυτής της όμορφης ομάδας και το αποτέλεσμα με χαροποίησε ακόμα περισσότερο. Οι προσωπικότητες και χαρακτήρες διαφορετικοί χωρίς να υπάρξει καμία διαφωνία καμία ένταση. Ο καθένας είχε αναλάβει τον ρόλο του και τον διεκπεραίωσε στο 100%. Τα πρόσωπα και οι απατήσεις διαφορετικές. Κάποιοι ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν και μου το ζητούσαν, άλλοι πάλι αφέθηκαν στα χέρια μου. Ανάλογα με το στιλ του κάθε ρούχου ή την προσωπικότητα του μοντέλου χρησιμοποίησα και τα κατάλληλα προϊόντα. Το έντονο κραγιόν όταν το βλέμμα έπρεπε να είναι πιο “ήσυχο”. Το έντονο μακιγιάζ στα μάτια ερχόταν σε αντίθεση με το κραγιόν σε πιο παστέλ αποχρώσεις. Eyeliner, όποτε το απαιτούσε η φωτογράφιση. Το ρουζ και το κραγιόν ολοκλήρωναν το  μακιγιάζ πριν την πρώτη λήψη και ανανεώνονταν, όποτε το απαιτούσε η φωτογράφιση. Το αποτέλεσμα πραγματικά μας δικαίωσε….

Yes I do Gina Andriopoulou 2-001

Τέλος σε τι λες Yes I do και σε τι No I don’t;

Yes I Do                                                                                                                                                                                             

Καλοσχηματισμένα φρύδια για να είναι το βλέμμα έντονο και εκφραστικό.

Εάν δεν διαθέτετε φυσικές και έντονες βλεφαρίδες, οπωσδήποτε ψεύτικες εκτός και εάν σας ενοχλούν, οπότε προτιμήστε τα τουφάκια που έχουν πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Το μακιγιάζ που θα επιλέξει η νύφη πρέπει ταιριάζει στην προσωπικότητά της και να την κάνει να αισθάνεται όμορφα.

No I don’t                                                                                                                                                                                                                  

Η υπερβολική ποσότητα μάσκαρα δεν κολακεύει καθόλου, το αποτέλεσμα είναι να γεμίζουν οι βλεφαρίδες κόμπους και όσο περνάει η ώρα ό,τι περισσεύει να πέφτει με αποτέλεσμα να μας χαλάσει το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Έντονα μάτια και έντονα χείλια είναι απαγορευτικό. Επιλέξτε να τονίσετε περισσότερο ένα από τα δυο.

 Προσοχή στα προϊόντα λάμψης, εάν μπουν σε λάθος σημεία ή σε υπερβολική ποσότητα μπορεί να καταστρέψουν το υπόλοιπο look.

Yes I do Gina Andriopoulou 9

Στοιχεία επικοινωνίας Τζίνα Ανδριοπούλου      

Facebook: https://www.facebook.com/gina.andriopoulou?fref=ts

Όλες οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο της Τζίνας και φυσικά για να δείτε και την δουλειά της στο Yes I do free press μπείτε και εδώ

Από την Αργυρώ Γιακούμα