Η Δομινίκη Λυκούρη είναι makeup artist, απόφοιτος της σχολής του Freddy Kalobratsos, με καλλιτεχνική άποψη, υπέροχη ενέργεια και θετικά vibes! Στη συνέντευξη που ακολουθεί τονίζει τη σημασία της ενυδάτωσης για ένα σωστό μακιγιάζ, δίνει tips για το φθινοπωρινό bridal makeup look και υπογραμμίζει τα πιο συχνά λάθη των brides to be.

Η Δομινίκη Λυκούρη.

Ποιος είναι ο απαράβατος κανόνας του νυφικού μακιγιάζ;

Ενυδάτωση, ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση πριν από κάθε νυφικό και μη νυφικό μακιγιάζ!

Η καθημερινή beauty ρουτίνα της νύφης πριν από τον γάμο περιλαμβάνει:

-Ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών καθημερινά.

-Peeling και μάσκα (σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας) μία φορά την εβδομάδα.

-Αντηλιακή κρέμα καθημερινά, ακόμα και τον χειμώνα.

«Τα δύο προϊόντα χωρίς τα οποία δεν γίνεται νυφικό μακιγιάζ είναι το σωστό primer και το κατάλληλο foundation».

Τι πρέπει να κάνει και τι να αποφύγει μια νύφη πριν από τον γάμο;

Do’s: Έναν με δύο μήνες πριν από τον γάμο, επίσκεψη σε κάποιο πιστοποιημένο κέντρο αισθητικής για θεραπεία προσώπου, ανάλογα με τις ανάγκες του. Επίσης, είναι σημαντικό η μέλλουσα νύφη να αυξήσει την ημερήσια κατανάλωση νερού, αφού η ενυδάτωση ξεκινά εκ των έσω. Τέλος, είναι απαραίτητο να υιοθετήσει μια ρουτίνα ομορφιάς την οποία θα ακολουθεί πιστά.

Don’t: Αποφύγετε την κατανάλωση τροφών με πολύ αλάτι και ζάχαρη, δυο-τρεις μέρες πριν από τον γάμο, καθώς μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στην περιοχή κάτω από τα μάτια.  

5 tips για το μακιγιάζ της φθινοπωρινής νύφης;
#1 «No makeup makeup»! Η τάση προϋποθέτει πολύ καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα, με ανάλαφρες υφές στα προϊόντα και -φυσικά- λάμψη!
#2 Έντονα χείλη. Τολμήστε το βαθύ κόκκινο ή το μπορντό σε glossy ή ματ υφή.
#3 Metallics. Οι σκιές στις μεταλλικές αποχρώσεις σε χρυσό και ασημί είναι «must». Προσοχή, θυμηθείτε τον κανόνα «έντονα μάτια, ήπια χείλη» και αντίστροφα.
#4 Smokey eyes στην πιο ήπια και «γλυκιά» εκδοχή τους. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερο «σκληρό», αλλά το ίδιο σαγηνευτικό και δυναμικό.
#5 Το αγαπημένο eyeliner. Τολμήστε eyeliner σε μεταλλική απόχρωση για το πιο λαμπερό και ενημερωμένο νυφικό μακιγιάζ. 

Ποιο προϊόν θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη στο μακιγιάζ και δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα νεσεσέρ;

Το primer, χωρίς δεύτερη σκέψη! Η σωστή επιλογή και ορθή χρήση του προετοιμάζει τέλεια την επιδερμίδα να υποδεχθεί το foundation! Υπάρχει τεράστια γκάμα για να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις κάθε νύφης.

Το emergency kit της νύφης την ημέρα του γάμου περιλαμβάνει:

Μία πούδρα και ένα ανάλαφρο mist νερού για φρεσκάρισμα και, φυσικά, κραγιόν για ανανέωση!

Το πιο συχνό «λάθος» που κάνουν οι Ελληνίδες νύφες;

Οι Ελληνίδες -και γενικά οι νύφες- επηρεάζονται πολύ από την αναζήτηση στο Instagram και το Pinterest. Δυστυχώς, στο ίντερνετ υπάρχει η πληροφορία, αλλά όχι η ουσιαστική γνώση. Συχνά, στις πρόβες του νυφικού μακιγιάζ, δοκιμάζουμε τα διαφορετικά στιλ που έχει δει η νύφη στο διαδίκτυο, αλλά πάντα καταλήγουμε σε εκείνο που της πρότεινα εξαρχής. Και αυτό, όχι γιατί εγώ είμαι αυθεντία, αλλά γιατί η εμπειρία μου μού επιτρέπει να αναγνωρίζω τα «δυνατά» σημεία και τις αδυναμίες του προσώπου της και να προτείνω εκείνο το μακιγιάζ που θα αναδείξει τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά της. 

Λες «Yes I do»…  στην διαφορετικότητα.

Λες «No I don’t»… στους αρνητικούς ανθρώπους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη Δομινίκη Λυκούρη…

Η ηθοποιός Δανάη Παππά με μακιγιάζ από τη Δομινίκη Λυκούρη.Μοντέλα με μακιγιάζ που έχει επιμεληθεί η Δομινίκη Λυκούρη.Η Δομινίκη Λυκούρη συμβουλεύει: «Ο γενικός κανόνας “ήπιο μακιγιάζ ματιών, έντονα χείλη” και αντίστροφα, ισχύει και στο νυφικό μακιγιάζ».Reals brides are the prettiest! Η Δομινίκη στον δικό της γάμο επέλεξε ελαφρύ μακιγιάζ και άφησε φυσικά τα ατίθασα μαλλιά της! 

Διαβάστε επίσης…

Νυφικό μακιγιάζ: Οι 5 high-end τάσεις για το Φ/Χ 2019-2020

Νύφη το φθινόπωρο: 5 catwalk τάσεις στα χτενίσματα

Οι τροφές που πρέπει να αποφύγετε πριν το τελικό bridal fitting