Συναντήσαμε τη δερματολόγο Ευγενία Καλογεροπούλου και κάναμε μαζί της ένα wedding countdown για το πρόσωπο κάθε νύφης! Τι πρέπει να κάνεις 6 μήνες πριν, τι πρέπει να κάνεις την τελευταία νύχτα πριν το γάμο και τι να αποφύγεις, ώστε το πρόσωπό σου, να είναι λαμπερό, υγιές και φρέσκο; Η Ευγενία αποκαλύπτει μικρά αλλά πολύ ουσιαστικά beauty μυστικά και γίνεται η “σύμμαχός” μας για τη μεγάλη μέρα! Τη συναντήσαμε στο ιατρείο της και ενώ πήγαμε για μια ώρα, έπρεπε να βραδιάσει για να τελειώσουμε την κουβέντα μας! Άλλωστε η συζήτηση για το τέλειο γυναικείο πρόσωπο είναι ένα θέμα που λατρεύουμε όλες και όσες απορίες κι αν μας λύσει η γιατρός, πάντα θα προκύπτουν κι άλλες!

Yes I do Derma Clinic 1

Γιατί οι νύφες παθαίνουν έναν beauty πανικό λίγους μήνες πριν το γάμο τους;

Είναι λογικό. Η ημέρα του γάμου τους είναι μια μέρα που όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω τους, θα είναι οι πρωταγωνίστριες. Είναι αυτό που συχνά λέμε ‘η δική τους μέρα’. Και καθώς ξεκινούν την προετοιμασία για την ημέρα αυτή, διαπιστώνουν πως όσο λαμπερό κι αν είναι το νυφικό ή τα κοσμήματά τους, οι ίδιες δεν λάμπουν. Το δέρμα τους δεν είναι ακριβώς αυτό που ονειρεύονται. Συνήθως είναι θαμπό, ξηρό ή με δυσχρωμίες που δεν θέλουν να τις δουν στις φωτογραφίες τους.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στο πρόσωπο της Ελληνίδας νύφης;

Λιπαρότητα και τάση ακμής, θαμπό δέρμα με ανομοιόμορφο τόνο, ξηρότητα-αφυδάτωση,  δυσχρωμίες (κοινώς πανάδες) και μαύροι κύκλοι είναι τα πιο συνήθη προβλήματα που συναντάμε σε μελλοντικές νύφες όταν επισκέπτονται για πρώτη φορά το ιατρείο.

Τι μπορώ να κάνω για να αντιμετωπίσω ένα κουρασμένο πρόσωπο; Η προετοιμασία της νύφης άλλωστε δεν είναι εύκολη υπόθεση και συχνά οι γυναίκες εξαντλούνται και αυτό ως ομάδα Yes I Do το γνωρίζουμε πολύ καλά!

Το πιο σημαντικό και ουσιαστικό είναι η νύφη να φροντίσει τη γενική υγεία της κάτι που αντανακλάται άμεσα στο δέρμα της. Καταρχήν να κοιμάται τουλάχιστον 7-8 ώρες ημερησίως, να ενυδατώνεται σωστά πίνοντας 1,5l νερό την ημέρα, να αποφεύγει το κάπνισμα και την υπερβολική χρήση αλκοόλ, να ασκείται 2-3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον και να έχει μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και καλά λιπαρά(ω3). Έν συνεχεία σημαντική είναι η καθημερινή φροντίδα του δέρματος στο σπίτι. Αυτή πρέπει να περιλαμβάνει καθαρισμό προσώπου πρωί και βράδυ, απολέπιση 3-5 φορές την εβδομάδα με peelings με μικρό κόκκους (ανάλογα με τον τύπο δερματος), serum με αντιοξειδωτικούς και ενυδατικούς παράγοντες όπως υαλουρονικο οξυ, οπωσδήποτε αντηλιακή προστασία χειμώνα – καλοκαίρι με υψηλό δείκτη προστασίας, και ειδικά το χειμώνα μπορούμε να ενισχύσουμε τη φροντίδα μας με AHAs και βιταμίνη C.

Τέλος πολύ σημαντικό είναι να επισκεφτούμε το δερματολόγο μας που μετά από ενδελεχή εξέταση και συζήτηση για τις ανάγκες και τους προβληματισμούς της ασθενούς θα καταλήξουν στην επιλογή του κατάλληλου πρωτοκόλλου. Ενδεικτικά αναφέρω μερικές θεραπείες που έχουν εκπληκτικά και άμεσα αποτελέσματα και συχνά οι νύφες προτιμούν, όπως η μεσοθεραπεία με Dermapen, ετερόλογη ή αυτόλογη, που θα συνδυαστεί για ακόμη πιο λαμπερό αποτέλεσμα με φωτοθεραπεία, τα νέα μας χημικά peelings νέας τεχνολογίας με moto “healing while peeling” που μειώνουν πολύ το χρόνο αποθεραπείας και δίνουν άμεσα αποτελέσματα, το Ηydrafacial που είναι δερμοαπόξεση με διαμάντι και πρόκειται ουσιαστικά για την εξέλιξη του καθαρισμού του δέρματος με ταυτόχρονη ενυδάτωση.

Yes I do Derma clinic 3

Και πάμε τώρα σε κάτι που μας απασχολεί όλες! Μπορεί μια καλοκαιρινή νύφη με κυτταρίτιδα να φτάσει στην εκκλησία χωρίς την όψη πορτοκαλιού;

Υπάρχει σαφώς η δυνατότητα να βελτιώσουμε πολύ το πρόβλημα. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι θα πρέπει να ξεκινήσει τις θεραπείες αρκετά νωρίς μιας και χρειάζονται αρκετές συνεδρίες (τουλάχιστον 10) για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό πάντα με σωστή διατροφή και άσκηση. Η προσέγγισή μας είναι η εφαρμογή μεσοθεραπείας με εξιδεικευμένα cocktails που στοχέυουν αποκλειστικά την καταπολεμηση της κυτταρίτιδας. Την συνδυάζουμε με χρήση του Dermapen που μας δίνει τη δυνατότητα για πολλαπλούς μικροτραυματισμούς που ανοίγουν διόδους με απόλυτη ακρίβεια σε βάθος και εντελώς κάθετα στο δέρμα ώστε να απορροφηθεί περισσότερο υλικό εντελώς στοχευμένα. Μην ξεχνάμε φυσικά ότι η ολιστική προσέγγιση σε κάθε πρόβλημα είναι αυτή που οδηγεί και στην καλύτερη και μονιμότερη λύση.

Yes I do Derma Clinic 2

Wedding Countdown! Η Ευγενία μας έκανε ένα beauty χρονοδιάγραμμα για κάθε μέλλουσα νύφη!

Δες τι πρέπει να κάνεις 6 μήνες, 3 μήνες, 1 μήνα πριν την τελετή;

Όπως προαναφέρθηκε κάθε νύφη είναι ένα εντελώς μοναδικό περιστατικό και άρα κάθε πρωτόκολλο που επιλέγεται είναι εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκάστοτε δέρματος.

Ενδεικτικά όμως ας κάνουμε ένα wedding countdown:

6 μήνες πριν

2 χημικά peelings με σωστή προετοιμασία. Ένα αρχικό ήπιο πιο επιφανειακό και στη συνέχεια, μετά από 20-25 ημέρες, ένα δεύτερο πιο βαθύ. Μιλάμε πάντα νέας τεχνολογίας peelings που έχουν πολύ μικρότερο χρόνο αποθεραπείας και σε συνδυασμό με τη φωτοθεραπεία που εφαρμόζουμε αποκλειστικά στο 33 Derma Clinic εξασφαλίζουμε ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα λόγω του ότι από τη μια καταπραΰνει τις οποίες αντιδράσεις του δέρματος (ερυθρότητα, ξεφλούδισμα) και από την άλλη ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης  από τους ινοβλάστες στο χορίο! Έτσι επιτυγχάνουμε μακροχρόνιο αποτέλεσμα και ένα πολύ λαμπερό σφριγηλό δέρμα με νεανική όψη.

Εναλλακτικά προτείνουμε δερμοανάπλαση με erbium laser, όπου ουσιαστικά μέσω θερμικής ενέργειας προκαλούμε καταστροφή της επιφανειακής στοιβάδας του δέρματος και ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι μετά από 20 περίπου ημέρες βλέπουμε ένα δέρμα πιο φωτεινό, λαμπερό, σφριγηλό και εντέλει νεανικό.

3 μήνες πριν

Ξεκινάμε ένα πρωτόκολλο μεσοθεραπειών με Dermapen και τα κατάλληλα cocktails που περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, πεπτίδια, συσφυκτικούς παράγοντες και υαλουρονικο οξύ για ενυδάτωση και λευκαντικούς παράγοντες ανάλογα με το δέρμα και τις ανάγκες του. Πραγματοποιείται μία συνεδρία κάθε 25-30 ημέρες, και συνδυάζεται και με την κλασική μεσοθεραπεια με βελόνα σε κάποια σημεία του προσώπου. Και σε αυτή την περίπτωση ολοκληρώνουμε τη θεραπεία με τη ευεργετική δράση του φωτός (φωτοθεραπεια) όπως αναφέραμε και προηγουμένως.

Τέλος περίπου 15 ημέρες πριν

Ολοκληρώνουμε το beauty countdown με Ηydrafacial, την δερμοαπόξεση με διαμάντι. Μια θεραπεία που περιλαμβάνει καθαρισμό προσώπου μέσω αρνητικής πίεσης (κεφαλή που ρουφάει), peeling χαμηλής συγκέντρωσης σε οξέα ώστε να κάνει ήπια επιφάνειακη απολέπιση χωρίς δυσάρεστες αντιδράσεις (κοκκίνισμα, ξεφλούδισμα) που γίνεται όλο το χρόνο ακόμα και το καλοκαίρι με απόλυτη ασφάλεια. Στη συνέχεια με μεγαλύτερη πίεση αφαιρούμε πλήρως τα νεκρά κύτταρα και πλέον το δέρμα μας είναι έτοιμο να δεχθεί το cocktail ενυδάτωσης με αντιοξειδωτικά και υαλουρονικό οξύ. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με ένα serum υαλουρονικου οξέος σε πιο στρατηγικά σημεία με βαθιές ρυτίδες όπως μεσόφριο, ρινοπαρειακές αύλακες και μέτωπο και ένα serum εξειδικευμένο για τα μάτια.

Η διαδικασία διαρκεί 30 περίπου λεπτά και το αποτέλεσμα είναι πολύ άμεσο και εντυπωσιακό!

Yes I do Derma Clinic 3

Last Night’s ritual!

Ποια beauty ιεροτελεστία πρέπει να ακολουθήσει κάθε νύφη πριν τη μεγάλη μέρα;

Ένας πολύ καλός καθαρισμός προσώπου με το κατάλληλο προϊόν είναι η βάση για οποιαδήποτε ιεροτελεστία.

Επόμενο βήμα είναι ένα peeling με μικρό κόκκους ώστε να απομακρύνουμε τυχόν νεκρά κύτταρα, αλλά και όλη την επιβάρυνση που δέχεται το δέρμα από την καθημερινή έκθεση στην περιβαλλοντική μόλυνση. Μια μάσκα με βιταμίνη C το προηγούμενο βράδυ μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα χαρίζοντας άμεσα απίστευτη λάμψη! Ολοκληρώνουμε με μια κρέμα ενυδάτωσης και θρέψης ανάλογα με τον τύπο του δέρματος. Ένα extra tip είναι να απλώσετε μια δυο σταγόνες στις παλάμες σας από αιθέριο έλαιο λεβάντας, να το μυρίσετε και να το απλώσετε στην περιοχή πίσω από τα αυτιά. Αυτό θα χαρίσει ηρεμία και χαλάρωση στη νύφη τη στιγμή ακριβώς που την έχει ανάγκη.Πολύ σημαντικό να αναφερθεί σε αυτό το σημείο είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε δοκιμές την τελευταία στιγμή! Ποτε δεν δοκιμάζουμε εντελώς καινούργια προϊόντα τουλάχιστον ένα μήνα πριν την τελετή καθώς υπάρχει κίνδυνος κάτι να μην ταιριάζει στο δέρμα μας και να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Yes I do Derma clinic

Και ποια είναι τα δικά της beauty secrets για μια λαμπερή νύφη;

1.Η βιταμίνη C κάνει θαύματα! Χαρίζει έξτρα λάμψη και φωτεινότητα κάνοντας το δέρμα να δείχνει αψεγάδιαστο. Χρειάζεται προσοχή  στη χρήση της, αφού φοριέται μόνο βράδυ και προϋποθέτει οπωσδήποτε χρήση αντηλιακού το επόμενο πρωί.

2.Serum υαλουρονικού οξέος για βαθιά ενυδάτωση.

3.Χρήση αντηλιακού χειμώνα-καλοκαίρι που εξασφαλίζει ένα υγιές δέρμα προφυλαγμένο από την πολύ βλαβερή αθροιστική δράση του ηλίου και προλαμβάνει δυσάρεστες καταστάσεις, από δυσχρωμίες (πανάδες) μέχρι καρκίνο του δέρματος.

4.Βάλτε την απολέπιση πιο συστηματικά στη ζωή σας. Ένα προϊόν με μικροκόκκους για ήπια απολέπιση κάθε 2-3 ημέρες απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα μην επιτρέποντάς τους να συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος. Δεν χρειάζονται υπερβολές στο τρίψιμο. Ήπιες κυκλικές κινήσεις για 1 περίπου λεπτό είναι αρκετές και αποτελεσματικές για να διατηρούμε ένα λείο ομοιόμορφο δέρμα.

Τέλος ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος της Ελληνίδας νύφης;

Το πιο σημαντικό λάθος που γίνεται είναι ότι συνήθως φτάνουμε τον τελευταίο μήνα να επιζητούμε ένα άμεσο αποτελέσμα, ένα τέλειο υγιές δέρμα, περιμένοντας πολύ γρήγορα αποτελέσματα, ανυπόμονα. Έτσι μερικές φορές οδηγούμαστε σε δραστικές λάθος επιλογές που έχουν και αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε.

Yes I do Derma clinic 2

2015 beauty trends !

– Οι τελευταίες εξελίξεις στην αισθητική δερματολογία αφορούν στην ποιότητα του δέρματος, στην υφή του και στον ομοιόμορφο τόνο. Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω οι μελέτες και οι έρευνες καθώς και όλα τα νέα προϊόντα στοχεύουν στο ίδιο το κύτταρο του δέρματος, δηλαδή να βρεθεί τρόπος/κίνητρο να ενεργοποιηθούν τα κύτταρα μας να λειτουργούν σωστά και να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε το δέρμα να διατηρείται νεανικό, λαμπερό φωτεινό και βαθιά ενυδατωμένο.

– Επίσης η τάση παγκοσμίως είναι μια όσο γίνεται φυσική προσέγγιση χωρίς πολλά χημικά συστατικά. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η αυτόλογη μεσοθεραπεία, όπου το ίδιο το αίμα του ασθενούς χρησιμοποιείται ώστε να ληφθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα και να αξιοποιηθεί για να ενεργοποιήσει τους ινοβλαστες για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Όλο το κείμενο με τα Beauty wedding secrets από την 33Derma Clinic μπορείς να το διαβάσεις και στο πρώτο #yesidogr_freepress

Yes I Do extra info | Η Ευγενία Καλογεροπούλου είναι ειδικευμένη Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ειδικευμένη στο Λονδίνο (University College Hospital) και στο Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών. Υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με συνεχή παρουσία σε συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια στο εξωτερικό και την Ελλάδα που αφορούν στην κλασσική, αλλά και στην αισθητική και επεμβατική δερματολογία. Για να επικοινωνήσεις μαζί της κάνε κλικ στο www.33dermaclinic.gr και μπες και στη σελίδα της 33DermaClinic στο Facebook εδώ