Aνανεωμένο, σε έναν νέο minimal –γειτονικό της πισίνας- χώρο που συναρπάζει με την αισθητική και την άπλετη θέα στο Αιγαίο, αλλά και ένα ολοκαίνουριο μενού-έκπληξη που φέρει την υπογραφή του δημιουργικού chef Μιχάλη Κίκη, τo εστιατόριο Reeza, στο Rocabella Mykonos  είναι έτοιμο να υποδεχθεί τη φετινή σεζόν αλλά και κάθε όμορφη στιγμή της ζωής σας!

Τhe Reeza restaurant

Το πρώτο πράγμα που θα σας κεντρίσει στο συγκεκριμένο εστιατόριο είναι το όνομά του. H επιλογή της ονομασίας του βέβαια, μόνο τυχαία δεν υπήρξε. Η λέξη «ρίζα» για την ελληνική γλώσσα έχει ερμηνείες κυριολεκτικές και μεταφορικές, παράλληλα όμως ενέχει μια ειδική φόρτιση. Εδώ, μέσα από το γαστρονομικό ταξίδι που συνθέτει η ομάδα της κουζίνας, εντοπίζουμε και γευόμαστε τις ρίζες μας. Βιώνουμε μια εμπειρία που αποσκοπεί στο να μυήσει ριζικά στην «ελληνική γεύση» του σήμερα, μέσα από την ανάμνηση του χθες.  

Επιστρέφουμε στην εποχή που η πρώτη ύλη διακρινόταν για την αγνότητα, τιμάμε γνήσιες ελληνικές γεύσεις υπό το μοντέρνο πρίσμα της σύγχρονης δημιουργικής κουζίνας, μυούμαστε σε γλυκές εμπνεύσεις που έχουν ελληνική προέλευση, αποποιούμαστε οτιδήποτε «στημένο» και μαγικά μεταφερόμαστε σε ένα οικογενειακό τραπέζι με θέα στο Αιγαίο και τη γραφική Χώρα της Μυκόνου.

The Chefs

Στην θέση του executive chef, ο ταλαντούχος Μιχάλης Κίκης (Head Chef και στο εστιατόριο Meraki London) που με την ομάδα του, δημιουργούν γεύσεις – πρόσκληση στον κόσμο της συναισθηματικής τους μαγειρικής, συστήνουν κλασσικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας μέσα από τη σύγχρονη ματιά της δημιουργικότητάς τους, εμπνέονται από παιδικές αναμνήσεις και τις «εγκλωβίζουν» γευστικά μέσα από τα πιάτα του νέου μενού. Πρωταρχικό ρόλο, διαδραματίζουν και κυριολεκτικά ρίζες, όπως «ξεχασμένα» λαχανικά που αναδεικνύουν το μεγαλείο της απλότητας της ελληνικής γης. O head chef, Φώτης Μιχόπουλος, με σημαντικές συνεργασίες στο βιογραφικό του, όπως το Fat Duck Restaurant και το prive εστιατόριο του λονδρέζικου Soho House, δίνει τον «ρυθμό» στην κουζίνα και το στίγμα του στα πιάτα, ενώ ο pastry chef, Σπύρος Αρτελάρης, έρχεται να γράψει τον ιδανικότερο γαστρονομικό «επίλογο», με μια λίστα επιδορπίων που κλέβει τις εντυπώσεις.

Μιχάλης ΚίκηςΣπύρος Αρτελάρης

The Menu

Πιάτα του μενού που έχουν γίνει best sellers και θα λατρέψετε είναι: το Σκουμπρί, που μας μεταφέρει σε μια ηλιόλουστη βόλτα στα τσιπουράδικα του Βόλου. Το Γκασπάτσο Χωριάτικης  με τον συνδυασμό ντομάτας, φέτας και καρπουζιού μας γυρίζει νοσταλγικά σε παιδικά καλοκαίρια στην αυλή της γιαγιάς. Το αρχοντικό Λαυράκι που «παντρεύεται» άψογα με το παραδοσιακό σπανακόριζο και μια ολαντέζ από φύκια, απογειώνεται γευστικά. Το περιζήτητο Παστίτσιο μέσα από μια σύγχρονη οπτική «βάζει στο παιχνίδι» και το μανιτάρι και μας κάνει να το αγαπήσουμε περισσότερο. Το ξινό γιαούρτι με σοκολάτα και βύσσινα και  η αμύγδαλοπιτα ελαιολάδου με φραμπουάζ και λευκή σοκολάτα ολοκληρώνουν  την γευστική σας διαδρομή στο Reeza. Για τους απαιτητικούς «ουρανίσκους» τα δύο degustation menu –Adventure & Journey- είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να βιώσετε στο έπακρο μια γαστρονομική εμπειρία επιπέδου.

Όλα τα παραπάνω βρίσκουν το ταίρι τους είτε μέσα από την ανανεωμένη λίστα κρασιού, ενώ στα don’t miss συμπεριλαμβάνεται η σοβαρή cocktail list που έχει επιμεληθεί ο bartender Βασίλης Τσομπανίδης.

Περισσότερες Πληροφορίες
Άγιος Στέφανος, Μύκονος

Τηλ. κρατήσεων: 2289 028930

Website: www.rocabella-hotel-mykonos.com/reeza/

Facebook: reezarestaurant

Instagram: reeza_restaurant

Διαβάστε επίσης…

Romantic Honeymoon: Call it Rocabella Mykonos

Honeymoon Astrology

5 pre honeymoon tips