Από τη Γωγώ Καρκάνη

Η τιάρα που είχε φορέσει η Meghan Markle στον γάμο της με τον Πρίγκιπα Χάρι το 2018 -πολύ προτού να σκάσει η βόμβα του Megxit- δημιούργησε μια τεράστια bridal τάση, με όλες τις νύφες του κόσμου να στέφονται βασίλισσες. Στην Ελλάδα, ωστόσο, αυτή η παράδοση κρατά από την αρχαιότητα, καθώς πέρα από το προαιρετικό αξεσουάρ της νυφικής τιάρας, όλα τα ζευγάρια βιώνουν τη δική τους τελετή στέψης μέσα από τα στέφανα γάμου. Προ Χριστού φτιάχνονταν από φυσικά υλικά όπως κλαδιά ελιάς, συμβολίζοντας την καρποφορία και την αρμονική συνύπαρξη. Μετά την επικράτηση του χριστιανισμού, νοηματοδοτήθηκαν εκ νέου και μέχρι σήμερα η ανταλλαγή στεφάνων συμβολίζει τη δημιουργία ενός νέου βασιλείου μετά το μυστήριο του γάμου, με τη νύφη και τον γαμπρό βασιλιάδες στο σπιτικό τους. Πλέον, όποια αισθητική κι αν θέλετε να δώσετε στον γάμο σας, παρακάτω θα βρείτε τις ομορφότερες προτάσεις της αγοράς.

Less is more: Lifelikes

Σχεδιαστικά το brand των αγαπημένων κοσμημάτων κινείται πιο κοντά στη φιλοσοφία της απλότητας όπου οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Ωστόσο, ακόμα και αν ονειρεύεστε ένα πιο περίπλοκο design, υπάρχει η δυνατότητα σχεδιασμού από την αρχή των χειροποίητων στεφάνων των ονείρων σας.

LifeLikes

Arty: Άννα Σκιαδαρέση

Στο artshop του Μουσείου Μπενάκη βρήκαμε αυτά τα μοναδικά στέφανα σε ασήμι, με λεπτομέρεια από χρυσά σκουλαρίκια του 7ου αιώνα.

Benaki Shop, €850,00

Διαχρονικά: Zoulovits

Μια μοναδική τεχνοτροπία σε στέφανα γάμου από πραγματικό κλαδί ελιάς με φύλλο και καρπό βουτηγμένο σε χρυσό 24Κ.

Zoulovits, €306,90

Ροκ: LakaLuka

Το παραδοσιακό αξεσουάρ στην πιο μοντέρνα εκδοχή του, σε έντονα γεωμετρικές γραμμές.

Lakaluka, €173.00

Ρομαντικά: Velissaria

Στέφανα γάμου «άπειρο» με διπλή βέργα από γυαλιστερό και ματ ασήμι με επεξεργασία διαμαντοβολής.

Velissaria, €180,00

Αυτά τα 5 στέφανα αποδεικνύουν ότι οι νυφικές παραδόσεις απολαμβάνουν το άγγιγμα της φρεσκάδας των πιο εμπνευσμένων σχεδιαστών. Πλέον, τα στέφανα γάμου, δίχως να χάνουν την κυριαρχία και τον συμβολισμό τους, προτείνονται σε άπειρες μορφές, μέσα από τις οποίες κάθε ζευγάρι βρίσκει ή δημιουργεί από την αρχή το αξεσουάρ που αντικατοπτρίζει απόλυτα το προσωπικό του στιλ. 

Διαβάστε επίσης…

Δείτε 5 διαφορετικά στιλ σε στέφανα γάμου και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει

Micro weddings: Τι σημαίνει η νέα τάση στους γάμους του 2020;

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στην πεθερά σας την ημέρα του γάμου σας