Minimal, φίνα αισθητική και υψηλή ποιότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που αναζητάτε στο μονόπετρο, τις βέρες και στα bridal και μη κοσμήματά σας. Μαζί με το Λίνο και την Ευγενία Σκάρα μάθαμε όλα όσα επικρατούν στο bridal κόσμημα, πώς πρέπει να επιλέξουμε σωστά το μονόπετρο και τις βέρες του γάμου μας και ανακαλύψαμε πως πέρα από την αισθητική και την ποιότητα σημαντικό ρόλο παίζει και η σχέση που θα αναπτύξει το ζευγάρι με τον κοσμηματοπώλη του, κάτι που στο Skaras Jewels δεν είναι μόνο προϋπόθεση αλλά και φιλοσοφία.  

Με πάνω από 60 χρόνια παρουσίας στο χώρο του κοσμήματος τι έχει αλλάξει βάσει της εμπειρίας σας μέχρι τώρα στο bridal κομμάτι;

Έχουν απλοποιηθεί όλα πολύ. Φυσικά όχι παντού και όχι για όλους, αλλά για την πλειοψηφία. Από τη διαδικασία, τη διακόσμηση, τα κοσμήματα, όλη η αισθητική έχει γίνει πιο minimal, πιο ανάλαφρη και το όλο γεγονός αντιμετωπίζεται πιο χαλαρά. Στο κόσμημα, τα σύγχρονα ζευγάρια επιλέγουν απλούστερες γραμμές, πράγματα που μπορούν να τα φορέσουν στην καθημερινή τους ζωή και όχι να τα κλείσουν σε ένα κουτί για να τα βάλουν στο ρεβεγιόν.

Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που χαρακτηρίζει τα κοσμήματά σας;

Οι συλλογές μας είναι πολύ ευρείες σχεδιαστικά. Από κλασσικές μέχρι και τα πιο πρόσφατα trends. Ο κοινός παρονομαστής σε όλες μας τις επιλογές όμως είναι η ποιότητα κατασκευής και η υψηλή αισθητική.

Πώς πρέπει να επιλέξει κανείς σωστά το μονόπετρο για την πρόταση γάμου;

Εκείνο που λέμε πάντα στους πελάτες μας είναι το εξής: πριν από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα, ξεκινήστε με το τι σας αρέσει. Ακόμα κι αν ο άνδρας ψωνίζει μόνος του, το μονόπετρο που θα διαλέξει για τη μέλλουσα σύζυγό του χρειάζεται να αρέσει και στον ίδιο, που θα το προσφέρει. Κατά τα άλλα, είναι χρήσιμο να υπάρχει μία στοιχειώδης ενημέρωση ως προς τις διάφορες ποιότητες υλικών που χρησιμοποιούνται στα μονόπετρα ώστε ο ενδιαφερόμενος να λάβει το μέγιστο από την εξυπηρέτηση που θα έχει στο κατάστημα που θα απευθυνθεί. Εδώ παίζει σπουδαίο ρόλο και η σχέση του πελάτη με τον κοσμηματοπώλη του, που χρειάζεται να διέπεται από απόλυτη εμπιστοσύνη. Στο Skaras Jewels  τα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, εκτός από τη δική μας εγγύηση ποιότητας, συνοδεύονται και από πιστοποίηση από ανεξάρτητο γεμολογικό εργαστήριο.

Φέτος ποιες είναι οι τάσεις σε ο,τι αφορά στην επιλογή του μονόπετρου και της βέρας;

Η τάση τα τελευταία χρόνια δείχνει απλούστερες γραμμές και σχέδια, τόσο στα μονόπετρα όσο και στις βέρες. Η κλασσική βέρα (της μαμάς μας) συνεχίζει να είναι στην κορυφή των επιλογών των μελλόνυμφων. Το ενδιαφέρον είναι η «εισβολή» του ροζ χρυσού στη σύγχρονη αισθητική. Το ροζ έχει κερδίσει τα ζευγάρια, ακόμα και τους άνδρες, γιατί η απόχρωσή του είναι πιο «ήσυχη» από του κίτρινου χρυσού και ταιριάζει πολύ με την ελληνική επιδερμίδα.

Τι πρέπει να προσέξει ένα ζευγάρι κατά την επιλογή της βέρας και του μονόπετρου του αντίστοιχα; Δώστε τα δικά σας tips.

Τα δικά μας tips για την επιλογή της βέρας και του μονόπετρου

Να σας αρέσει το σχέδιο.
Να έχει καλή και άνετη εφαρμογή: τόσο οι βέρες σας όσο και το μονόπετρο, είναι κοσμήματα που πιθανότατα θα φοριούνται κάθε μέρα. Χρειάζεται να εφαρμόζουν τέλεια και να μην σας εμποδίζουν στις κινήσεις, τόσο για τη δική σας άνεση όσο και για τη δική τους προστασία.
Να έχετε κατανοήσει πλήρως τα ειδικά χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν τα κοσμήματα που διαλέξατε και τι είδους ειδική χρήση μπορεί αυτά να προϋποθέτουν. (π.χ. ένα πολύ ψηλό μονόπετρο μπορεί να σας εμποδίζει στη δουλειά σας αν αυτή περιλαμβάνει να βάζετε και να βγάζετε συχνά γάντια).

Πώς γίνεται η σωστή συντήρηση των bridal κοσμημάτων μας μετά το γάμο; 

Η σωστή συντήρηση όλων των κοσμημάτων μας ξεκινάει από την προσεκτική χρήση. Τα κοσμήματα δεν αγαπούν τα χτυπήματα, καθώς ο χρυσός είναι μαλακό μέταλλο και σημαδεύεται εύκολα. Επίσης δεν αγαπούν τα χημικά και καλό είναι να αποφεύγεται η επαφή τους με σκληρά καθαριστικά, αντισηπτικά, καλλυντικές και αντηλιακές κρέμες και αρώματα. Αυτές οι φθορές είναι επιφανειακές και επανέρχονται με το λεγόμενο «φρεσκάρισμα» που μπορεί να αναλάβει ο κοσμηματοπώλης σας. Τα μονόπετρα έχουν και την εξής «ευαισθησία»: επειδή η πέτρα τους στηρίζεται συνήθως ψηλά, σε μεταλλικές απολήξεις που ονομάζονται «δόντια», και προεξέχει, είναι πιο επιρρεπή σε χτυπήματα, τα οποία μπορεί να χαλαρώσουν το δέσιμο της πέτρας. Αυτό σημαίνει ότι αν αντιληφθείτε ότι το μονόπετρό σας χτυπήθηκε σε σκληρή επιφάνεια, καλό θα ήταν να κάνετε μία επίσκεψη στον κοσμηματοπώλη σας να το ελέγξει. Κάποιες φορές βέβαια κάνουμε ασυναίσθητες κινήσεις και το δαχτυλίδι σας μπορεί να έχει τραυματιστεί χωρίς να το καταλάβετε. Γι’ αυτό το λόγο είναι καλό κάθε περίπου 2 χρόνια, πηγαίνοντας το μονόπετρό σας για φρεσκάρισμα, να ζητάτε να ελεγχθεί και η στήριξη της πέτρας για προληπτικούς λόγους.

Σε τι λέτε Yes I Do και σε τι No I Don’t;

Yes I Do: Στο minimal γάμο κοντά στη θάλασσα.

Yes I Do: Στο δαχτυλίδι που διάλεξε Εκείνος, με την καρδιά του.

Yes I Do: Στο ρομαντικό γαμήλιο ταξίδι.

No I Don’t: Στο άγχος της προετοιμασίας. Χαλαρώστε και απολαύστε το γάμο σας!

No I Don’t: Στις υπερβολές. Απλοποιήστε τη ζωή σας και ζητήστε τη βοήθεια φίλων και συγγενών όπου χρειάζεται.

No I Don’t: Στο κλασσικό μενού και ποτό στο τραπέζι. Εκπλήξτε τους καλεσμένους σας με ευφάνταστες γαστρονομικές επιλογές και δροσερά κοκτέιλ!

Διαβάστε επίσης…

Δαχτυλίδι αρραβώνων: Όλα όσα θέλετε να μάθετε

8 tips πριν αγοράσετε τις βέρες

Diamond’s are a girl’s best friend: Οδηγίες για τη σωστή επιλογή του μονόπετρου