Toν έχετε γνωρίσει εδώ . Οι φωτογραφίες του είναι αληθινές και γεμάτες συναίσθημα χωρίς ίχνος επιτήδευσης. Εμείς του ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας τις στιγμές από τον καλοκαιρινό γάμο του Γιώργου και της Ελένης και εκείνος το έκανε με μεγάλη χαρά. Απολαύστε έναν όμορφο και αληθινό γάμο σε κάθε του φωτογραφική στιγμή από τον φωτογράφο Χρήστο Κοσμά.

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-1

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που βάζω με τον εαυτό μου σε κάθε φωτογράφιση γάμου είναι να κάνω τα ζευγάρια, αφού πάρουν τις φωτογραφίες στα χέρια τους, να νιώσουν ότι τραβήχτηκαν από κάποιο φίλο τους και όχι από έναν άνθρωπο που λίγους μήνες πριν τους ήταν άγνωστος. Στην περίπτωση του Γιώργου και της Ελένης, το στοίχημα αυτό κερδήθηκε και μάλιστα παρ’ όλο που οι δια ζώσης επαφές μου με το ζευγάρι ήταν ελάχιστες, αφού διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-2

Ήταν ένα Αυγουστιάτικο πρωινό του περασμένου χρόνου, όταν οι μελλόνυμφοι επισκέφθηκαν τη gallery μου στην αναζήτηση φωτογράφου που να ανταποκρίνεται στα «θέλω» τους για την τελετή του γάμου τους, αλλά και της βάπτισης της κορούλας τους. Πριν καν αποφασίσουν το μέρος που θα λάμβανε χώρα το διπλό μυστήριο, με εμπιστεύθηκαν για τη μεγάλη ημέρα. Οι εξ’ αποστάσεως συνεννοήσεις μας για την οργάνωση δεν στάθηκαν εμπόδιο για μία άψογη συνεργασία, χάρη στη συχνή επικοινωνία μας μέσω skype.

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-3

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-4

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-5

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-6

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-7

Η επιλογή των Τριζονίων Φωκίδας για τον destination wedding τους και η απόφασή τους να κάνουν ένα μεγάλο party για τους φίλους τους μία μέρα πριν το γάμο, ήταν για μένα διπλά ευχάριστες, γιατί αφ’ ενός θα είχα την ευκαιρία να φωτογραφίσω σε έναν κρυμμένο παράδεισο που γνωρίζω καλά, αφ’ ετέρου η παρουσία μου στο νησί μία μέρα πριν από το μεγάλο γεγονός ήταν καθοριστική για να δεθώ ακόμα περισσότερο με το ζευγάρι και την παρέα του και να καταγράψω πραγματικά αυθόρμητες και αληθινές στιγμές.

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-8

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-9

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-10

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-11

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-12

Το μαγευτικό τοπίο στα Τριζόνια, με την άγρια φυσική ομορφιά και τα καταγάλανα νερά, ήταν το ιδανικό μέρος υποδοχής των καλεσμένων του Γιώργου και της Ελένης, που έφτασαν με μικρά ταχύπλοα σκάφη, έχοντας ξεκινήσει από μακρινές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Οι φίλοι του ζευγαριού κατέφθασαν στο μικρό νησάκι από την Αθήνα, το Μεσολόγγι και την Ορεστιάδα, αλλά και από το Παρίσι, την Κοπεγχάγη, τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο! Όλος αυτός ο ευρωπαϊκός αέρας αναμείχθηκε με την ξεχωριστή ελληνική καλοκαιρινή αύρα για ένα αξέχαστο διήμερο, κάθε στιγμή του οποίου κατέγραψα με επαγγελματική επιμονή στη λεπτομέρεια, αλλά και με τη δημιουργική ώθηση που προέκυψε από το ότι έγινα κι εγώ μέρος μιας χαρούμενης παρέας νέων ανθρώπων.

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-13

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-14

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-15

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-16

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-17

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, το ζευγάρι με λιγοστούς φίλους μαζεύτηκαν σε μία ονειρική, απομονωμένη παραλία και επιδόθηκαν σε βουτιές, γέλια και παιχνίδια που προμήνυαν τι θα ακολουθούσε την επόμενη μέρα. Τα βράχια και οι κάκτοι σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά έκαναν την ατμόσφαιρα εντελώς εξωτική, σκηνικό ιδανικό για φυσικά πλάνα, αλλά και για τις αγαπημένες μου υποβρύχιες λήψεις. Τα φιλιά του Γιώργου και της Ελένης κάτω από το νερό ήταν σχεδόν κινηματογραφικά.

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-18

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-19

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-20

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-21

Η pre-wedding φωτογράφισή τους, η οποία πρότεινα να γίνει κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου στο νησί.Ένα άγγιγμα, μια αγκαλιά, μια στιγμή αληθινή, σε συνδυασμό με το παρθένο έδαφος και το εντελώς ανεκμετάλλευτο νησί μου έδωσαν την αυθεντικότητα και την ποιοτική αισθητική που ζητάω στις φωτογραφίες μου.

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-22

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-23

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-24

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-25

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-26

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-27

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-28

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-29

Το βράδυ της παραμονής του γάμου, οι 30 περίπου εκλεκτοί φίλοι του ζευγαριού απόλαυσαν χαλαρές στιγμές σε ένα παραθαλάσσιο Beach Bar φροντίζοντας να μεταδώσω το κλίμα με μία φωτογραφία τραβηγμένη από ψηλά με τέτοιο τρόπο ώστε να απεικονίζει από τη μία τους καλεσμένους κι από την άλλη την ηρεμία του τοπίου και τις αντανακλάσεις που τα πρώτα φώτα που ανάβουν μετά τη δύση του ηλίου δημιουργούν στη θάλασσα.

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-30

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-31

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-32

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-33

Η ημέρα του γάμου είχε φτάσει και ήμουν σε εγρήγορση όλο το πρωί. Αφού μελέτησα τον ήλιο και σχεδίασα τις διαδρομές που θα ακολουθούσε η νύφη με τις φίλες της πηγαίνοντας στην εκκλησία, ήμουν σίγουρος για το πού έπρεπε να τραβηχτεί κάθε φωτογραφία μέχρι να ξεκινήσει το μυστήριο. Οι κάκτοι ήταν η καλύτερη επιλογή για να φωτογραφήσω πάνω τους το νυφικό και τα αξεσουάρ της Ελένης, ώστε να δημιουργήσω μία σύνδεση με την προηγούμενη ημέρα στη θάλασσα.

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-34

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-35

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-36

Σε φυσικό σκηνικό τοποθέτησα και τα στιλάτα αξεσουάρ του γαμπρού, ο οποίος προετοιμάστηκε, μαζί με τους φίλους του, στην απέναντι πλευρά του νησιού και έφτασε στην κεντρική πλατεία με ένα μικρό κότερο.

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-37

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-38

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-39

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-40

Απαθανάτισα, ακόμα, τη βόλτα της νύφης με τις φίλες της στα σοκάκια του νησιού, μέχρι να φτάσει από το ξενοδοχείο  στην εκκλησία, όπου η χαρά, η συγκίνηση και η θετική ενέργεια κυριαρχούσαν. Μία φωτογραφία της Ελένης με το λιτό, μάξι νυφικό της μπροστά από τα μενεξεδιά άνθη της βουκαμβίλιας, με φόντο την εκκλησία, όπου είχαν συγκεντρωθεί ήδη οι πρώτοι καλεσμένοι και ορισμένα πλάνα της με minimal κυκλαδίτικη αισθητική, συμπλήρωσαν δυναμικά την καλλιτεχνική μου προλογική αφήγηση, πριν το μυστήριο.

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-41

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-42

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-43

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-44

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-45

Στην εκκλησία, η υποδοχή της νύφης όχι μόνο από το γαμπρό αλλά και από την κορούλα τους, ήταν συγκινητική και το τελετουργικό, με τον ιδιαίτερο και καλοσυνάτο ιερέα, ήταν απολαυστικό, διατηρώντας την απλότητα που το ζευγάρι είχε επιλέξει. Αυτήν προσπάθησα να αποδώσω και στη φωτογράφισή τους μετά την τελετή. Η μελέτη της σωστής γωνίας λήψης με βάση το φως με δικαίωσε και το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του!

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-46

Στο γλέντι που φιλοξενήθηκε σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα, ξεχώρισα τον εμπνευσμένο από τα ταξίδια στολισμό και το άνευ προηγουμένου πάρτυ που στήθηκε, με τους 100 περίπου καλεσμένους να γίνονται όλοι μια παρέα, να χορεύουν με την ψυχή τους και να διασκεδάζουν στο έπακρον. Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που οι φωτογραφίες μου θα θυμίζουν για πάντα ότι σε αυτόν το γάμο δεκάδες άνθρωποι ταξίδεψαν από μεγάλα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα σε ένα νησί μόλις 2,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, για να τιμήσουν ένα ερωτευμένο ζευγάρι στη σημαντικότερη μέρα της ζωής τους.

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-47

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-48

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-49

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-50

Ελένη και Γιώργο, σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και εύχομαι ο έγγαμος βίος σας να αποδεικνύει πάντα ότι οι γεωγραφικές αποστάσεις δεν αρκούν για να απομακρύνουν τους ανθρώπους, όταν υπάρχει αγάπη!

yes-i-do-kosmas-chris-true-story-giorgos-eleni-51

Credits

Φωτογράφος: Χρήστος Κοσμάς

Location: Τριζόνια , Φωκίδας

Νυφικό: Alexia Kirmitsi

Bridal shoes: Valia Gabriel

Κοστούμι γαμπρού & Groom shoes: Brooks Brothers

Hairstyle: Γιάννα Παπαβασιλείου

Bridal make up: Γιώτα Καραΐσκου

DJ: Νίκος Κόκκορης

Pre-wedding party: Island Bar Restaurant Trizonia

Wedding party: Porto Trizonia Restaurant Cafe

Στοιχεία επικοινωνίας Χρήστος Κοσμάς:

Διεύθυνση: Αχιλλέως Κύρου 76, Αθήνα | Παντανάσσης 6 , Πάτρα

Τηλέφωνο: 693 7832274

Site: www.kosmaschris.gr

Facebook: Gallery Kosmaschris photo

Instagram: @kosmas_chris_photographer

Περισσότερα για τον Χρήστο Κοσμά εδώ