Ο Παναγιώτης Γιαννούτσος και η Τερέζα Κόκκαλη, δημιουργοί του taphteam, αγάπησαν πρώτα την αρχιτεκτονική και το design. Η φωτογραφία έμελλε να είναι η δεύτερη -και μεγάλη- αγάπη τους, τα πορτρέτα η αδυναμία τους και η φωτογραφία γάμου το ταλέντο τους! Όπως μας εξομολογούνται οι ίδιοι, αποδέχονται την πρόκληση να κάνουν το ζευγάρι σε σύντομο χρονικό διάστημα να νιώσει άνετα, να ποζάρει για να λάβει τελικά εικόνες του, στην πιο ωραία εκδοχή του! Κοιτάζουν αισιόδοξα το μέλλον αναζητώντας συνεχώς νέους τρόπους, τάσεις και σύγχρονα μέσα για ασύλληπτες wedding φωτογραφίες, αλλά ταυτόχρονα μένουν προσηλωμένοι στην ουσία του γάμου: την αγάπη, τη σπίθα στο βλέμμα δυο ανθρώπων που ξεκινούν να βαδίζουν μαζί στο “για πάντα”.

thumbnail_taphteam_web_niki_takis_1633.jpg

Πώς θα περιγράφατε τις λήψεις σας;

Κατά κύριο λόγο οι λήψεις μας είναι φωτεινές, με ιδιαίτερη έμφαση στο πρόσωπο, την έκφραση, το συναίσθημα και τη σύνθεση. Πιστεύουμε στη φυσικότητα, την κίνηση, τον αυθορμητισμό της στιγμής: από εκεί πιστεύουμε ότι πηγάζουν οι πιο αξέχαστες λήψεις. Οι λήψεις μας, λοιπόν, με μία λέξη θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ανθρωποκεντρικές. Γιατί ο άνθρωπος και το απρόβλεπτό του είναι που δίνουν αξία στην ίδια τη Φωτογραφία.

Πώς θα βγάλουμε τέλειες φωτογραφίες γάμου;

1) Αντί να κοιτάτε το φακό, κοιταχτείτε μεταξύ σας.

2) Μη χαμογελάτε βεβιασμένα και ψεύτικα-τα γεμάτα συναισθήματα βλέμματά σας τα λένε όλα.

3) Μη φοβάστε να τσαλακωθείτε: κάντε γκριμάτσες, κάντε πως χορεύετε τάνγκο, σπάστε πλάκα μεταξύ σας, αγκαλιαστείτε…Είναι η μέρα του γάμου σας! Όσο τη ζείτε, θα προκύψουν οι καλύτερες εικόνες.

Ποια είναι η ερώτηση που δέχεστε πιο συχνά από τα ζευγάρια;

Δεν θα έλεγα ερώτηση, όσο έκφραση συγκεκριμένων επιθυμιών. Από τη νύφη ακούμε το κλασικό «θέλω να με βγάλεις ωραία και ψηλή» και από το γαμπρό «την νύφη να βγάλετε ωραία». Το μυστικό είναι να νιώσουν όμορφα και να εμπιστευτούν τον άνθρωπο στον φακό απέναντί τους. Γι’ αυτό και η prewedding φωτογράφιση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να νιώσουν πιο άνετα έτσι ώστε να είναι την ημέρα του γάμου χαλαροί και συνεργάσιμοι.

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σας πρόσωπο να φωτογραφίζετε σε έναν γάμο και γιατί;

Πέρα από τους πρωταγωνιστές τις ημέρας, πολλές φορές την παράσταση την κλέβει και ο χαβαλετζής φίλος του ζευγαριού, οι φοβεροί παππούδες και γιαγιάδες και τα απίστευτα παιδάκια που είναι πάντα αυθόρμητα. Φυσικά, και οι κουμπάροι που ξεσηκώνουν όλο το πάρτυ ή γλέντι μετά και είναι συνήθως κοντινά πρόσωπα του ζευγαριού έχουν την ξεχωριστή τους θέση στις λήψεις μας.

Ποιο είναι το λάθος που κάνουν πιο συχνά τα ζευγάρια όταν φωτογραφίζονται;

Η αμηχανία είναι δικαιολογημένη, αν σκεφτούμε ότι για τα περισσότερα ζευγάρια αυτή είναι η πρώτη τους επαγγελματική φωτογράφιση μετά από εκείνη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου. Μόλις αρχίσουμε να επικοινωνούμε, χαλαρώνουν και το αποτέλεσμα ανταμείβει και εκείνους και εμάς. Βέβαια, ακόμα και το άγχος τους κρύβει μια τρυφερότητα, έχει πλάκα και τη δική του ομορφιά που αξίζει να αποτυπωθεί. Σίγουρα, όταν ένα ζευγάρι είναι χαλαρό και έχει αποφασίσει πραγματικά να απολαύσει τη μέρα, τότε οι φωτογραφίες που προκύπτουν είναι συνήθως εκπληκτικές!

Αν ο γάμος ήταν μια φωτογραφία, τι θα απεικόνιζε η εικόνα;

Αν μπορούσαμε να διαλέξουμε μία εικόνα για να αποτυπώσουμε την μυσταγωγία της ένωσης δύο ανθρώπων, τότε αυτή θα ήταν ένα κοντινό στα σφιχτοπλεγμένα τους χέρια με τις απαστράπτουσες βέρες: ο άρτιος συμβολισμός της ένωσης και των ευχών που τη συνοδεύουν.

Αν είχατε την ευκαιρία να καλύψετε φωτογραφικά οποιονδήποτε γάμο στην ιστορία, ποιος θα ήταν αυτός;

Εμβληματικά ζευγάρια στην ιστορία υπήρξαν πολλά, αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς θα είχε ίσως ο γάμος της Φρίντα Κάλο και του Ντιέγο Ριβέρα, ενός ζευγαριού καλλιτεχνών με πολλές αντιθέσεις και σχεδόν αγεφύρωτες διαφορές, που όμως μαλάκωναν χάρη στην δύναμη της επιθυμίας τους να ζήσουν μαζί. Παντρεύτηκαν, δε, σε ένα παραδοσιακό σκηνικό: στο Μεξικό του περασμένου αιώνα με εντυπωσιακές ενδυμασίες, λουλούδια, γεύσεις, μυρωδιές… Μας αρέσουν, γενικώς, τα ιδιοσυγκρασιακά ζευγάρια, οπότε θα μας άρεσαν γάμοι ανθρώπων όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, η Μαρία Κάλλας, ο Ντιέγο Μαραντόνα, η Σερ, ακόμα και ο Φρέντι Μέρκιουρι που έκανε, βέβαια, ψεύτικο γάμο…

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μέλλον της wedding photography;

Η τεχνολογία στη φωτογραφία βρίσκεται στο απόγειο. Πλέον, ο κάθε φωτογράφος έχει στη διάθεσή του τα κατάλληλα μέσα για να υλοποιήσει την πιο φανταστική του σκέψη! Εμείς πιστεύουμε πως το πιο συνετό είναι να δημιουργούμε εικόνες με συναίσθημα και αισθητική, ώστε να αντέξουν στο χρόνο. Άλλωστε, η φωτογραφία είναι ένα στιγμιαίο πάγωμα του χρόνου και είναι στο χέρι μας να γεμίσουμε το «πάγωμα» αυτό με ζεστασιά και αγάπη.

Ποια είναι η αγαπημένη σας wedding λήψη;

Αγαπημένες μας λήψεις είναι πολλές, αλλά κυρίως απολαμβάνουμε αυτές που έχουν το κάτι διαφορετικό, κάτι που ίσως μας το δώσει το ζευγάρι ανάλογα τα γούστα του. Η πιο ιδιαίτερη φωτογραφία μας ίσως είναι η παρακάτω. Στο γυμναστήριο με drone.

thumbnail_taphteam_d75_5046a.jpg

Πώς φαντάζεστε το μέλλον των γάμων μετά τον κορωνοϊό;

Πολλά ζευγάρια, που επικοινωνούμε για τον γάμο τους τη νέα χρονιά, φαίνονται πιο συνειδητοποιημένα για το τι θέλουν και το τι ψάχνουν. Νομίζω πως όλοι μας πήραμε τα μαθήματα μας από αυτό το πρωτόγνωρο συμβάν, αλλά και τη δύναμη να το ξεπεράσουμε. Γάμοι και χαρές θα ξαναγίνουν και θα γίνονται για πάντα με τους τρόπους και τα όρια των εποχών. Εμείς παραμένουμε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι οι γάμοι μετά την καραντίνα θα έχουν τρομερό παλμό: η ανάγκη μας να χαρούμε και να αγαπηθούμε, να γλεντήσουμε και να ευχηθούμε θα είναι πολύ δυνατή και θα ακτινοβολεί. Ανυπομονούμε να το ζήσουμε κι αυτό, μαζί με τα ζευγάρια μας.

Must Read:

Πώς να κάνεις έναν παραμυθένιο γάμο σε κλειστό κύκλο

Γάμος express | Πώς θα οργανώσεις τον γάμο σου σε 2 εβδομάδες;

Πολιτικός γάμος στην εποχή του κορωνοϊού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Most Popular:

10 συ-γκλο-νι-στι-κά νυφικά παπούτσια. Πρέπει να τα δεις οπωσδήποτε!

5 ονειρεμένες handbags για νύφες με την υπογραφή του οίκου Saint Laurent

Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας! Εξασφαλίστε τώρα τη δική σας ετήσια συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Yes I Do με ένα κλικ εδώ.