Mε μότο τη φράση «the sky is the limit», o Xάρης και ο Δημήτρης Μαυροφοράκης μας μυούν στον δημιουργικό κόσμο της RGB Weddings. H πολυετής εμπειρία αλλά και η αφοσίωσή τους στην τέχνη της wedding κινηματογράφησης και φωτογράφισης αποτελούν εγγύηση για μοναδικές λήψεις και βίντεο, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη και την καρδιά των newlyweds.

O Xάρης και ο Δημήτρης Μαυροφοράκης.

Q: Μυήστε μας στον υπέροχο κόσμο της RGB Weddings. Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με την τέχνη της wedding κινηματογράφησης και φωτογράφισης;
A: Είμαστε ο Χάρης και ο Δημήτρης και, ως δεύτερη γενιά στην οικογενειακή μας επιχείρηση, ήρθαμε σε επαφή με την τέχνη του κινηματογράφου και της φωτογραφίας από μικρή ηλικία. Οι σπουδές μας σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και η εμπειρία μας στον χώρο, καθώς έχουμε καλύψει πάνω από 1.000 μυστήρια σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δείχνουν την αφοσίωσή μας στην τέχνη μας.

Q: Ποιες υπηρεσίες προσφέρετε στους weds-to-be;
A: Η φράση «The sky is the limit» αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία μας. Πίσω από την RGB Weddings βρίσκεται η RGB Studios, ένα production house με πολυάριθμη ομάδα που υλοποιεί το όραμα κάθε ζευγαριού από το πρώτο ραντεβού έως την παράδοση του υλικού. Αναλαμβάνουμε την πλήρη κινηματογραφική και φωτογραφική κάλυψη, όπως και τη σύνθεση των wedding videos και albums. Έτσι, προσφέρουμε ένα customized προϊόν με τη δική μας αισθητική που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες κάθε ζευγαριού. Τέλος, pre-wedding photo shoot και day after photo shoot πλαισιώνουν την εμπειρία του γάμου, η οποία δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο μυστήριο.

Q: «Teamwork makes the dream work!» Πόσο σημαντική είναι η ομάδα και οι συνεργάτες για εσάς;
A: Φωτογράφοι και κινηματογραφιστές με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, επαγγελματίες στον χώρο του μοντάζ και της σκηνοθεσίας, καθώς και έμπειροι art directors –με τους οποίους συμπορευόμαστε σταθερά εδώ και δεκαπέντε χρόνια– συνεργάζονται με σκοπό να αποτυπώσουν με αυθεντικότητα, ειλικρίνεια αλλά και δημιουργικότητα τη σημαντικότερη ημέρα στη ζωή ενός ζευγαριού.

Q: Ποιο είναι το timeline που ακολουθείτε με το εκάστοτε μελλόνυμφο ζευγάρι που σας αναθέτει τόσο την κινηματογράφηση όσο και τη φωτογράφιση του γάμου του;
A: Η γνωριμία με το ζευγάρι αποτελεί για εμάς την αρχή μιας σχέσης που βασίζεται στη χημεία και την εμπιστοσύνη. Μαζί θα συζητήσουμε για ιδέες, concepts και θέματα, ενώ το ζευγάρι θα πάρει μια γεύση από τα projects μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, πλησιάζοντας στην ημέρα του γάμου, η εκ νέου συνάντηση είναι πολύ σημαντική, για τυχόν αλλαγές, για να κάνουμε τα απαιτούμενα brief με τους συνεργάτες μας, και φυσικά για να τους δώσουμε τα τελευταία tips για δυνατές εικόνες.

Q: Πώς επιτυγχάνετε το άρτιο, επαγγελματικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με αληθινές στιγμές;
A: Βρισκόμαστε κοντά στα ζευγάρια, διακριτικά, αποτυπώνοντας με τον φακό μας κάθε σημαντική στιγμή, κάθε αυθόρμητο χαμόγελο, κάθε δάκρυ συγκίνησης, χωρίς να παρεμβαίνουμε. Παράλληλα, από τη μεγάλη μας εμπειρία, γνωρίζουμε, ανάλογα με τη συνθήκη που θα συναντήσουμε, ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός που πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι αυτό που μας ξεχωρίζει.

Q: Με πάνω από 1.000 μυστήρια στο ενεργητικό σας, τι θα συμβουλεύατε τα νέα ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν και είναι σε αναζήτηση φωτογράφου και κινηματογραφιστή;
A: Θα τα συμβουλεύαμε να κάνουν μια έρευνα αγοράς και μια προσωπική γνωριμία με τον επαγγελματία. Τα ζευγάρια πρέπει να επενδύσουν χρόνο ώστε να γνωρίσουν τους υποψήφιους συνεργάτες στους οποίους πρόκειται να εμπιστευτούν το wedding event τους, να δουν το ολοκληρωμένο portfolio τους και να τους δοθεί η δυνατότητα μέσω αυτής της γνωριμίας να αναπτύξουν οικειότητα και μια προσωπική σχέση μαζί τους.

Q: Πώς θα χαρακτηρίζατε την αισθητική σας με 5 λέξεις;
A: Θα σας πούμε τρεις λέξεις elegant, authentic, minimal και μία πρόταση: «Το κάθε ζευγάρι είναι ξεχωριστό, και στόχος μας είναι, με την αισθητική μας, να το αναδεικνύουμε».

Q: Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα βίντεό σας ως προσωπικά ντοκιμαντέρ. Τελικά, υπάρχει μυστικό για το τέλειο wedding βίντεο;
A: Αν ο κινηματογραφιστής νοιάζεται για τους ανθρώπους μπροστά από τον φακό, το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Για να συγκινήσεις, πρέπει να συγκινηθείς. Για να κάνεις τον άλλο να χαμογελάσει, πρέπει πρώτα εσύ να χαμογελάσεις. Η ημέρα του γάμου, σαν θεματική, είναι η ίδια ένα ντοκιμαντέρ, ένα ντοκουμέντο. Εμείς δεν αποστασιοποιούμαστε από το θέμα και δεν είμαστε απλοί καταγραφείς του γεγονότος. Ζούμε αυτές τις δυνατές στιγμές μαζί με τα ζευγάρια.

Q: Ποια δουλειά σας δεν θα ξεχάσετε ποτέ; Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο backstage, μια συγκινητική στιγμή ή ένα απρόοπτο το οποίο θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας;
A: Μια δουλειά που έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας είναι ο γάμος του Νίκου και της Ναταλίας στο Κορωνήσι, ένα μικρό νησάκι στο Τολό. Ένας γάμος με 80 καλεσμένους, που προκάλεσε βαθιά συγκίνηση και συναισθήματα σε όλους όσοι ήταν εκεί. Δεν υπήρχε άνθρωπος που δεν χόρεψε εκείνο το βράδυ και γίναμε πραγματικά όλοι μια παρέα. Η φιλία μας κρατάει μέχρι και σήμερα.

Q: Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την RGB Weddings;
A:  Επιθυμία μας είναι να συμβαδίζουμε με τις τάσεις της εποχής, να κάνουμε νέα πράγματα και να δημιουργούμε μέσα από κάθε συνθήκη. Να αποτυπώνουμε τη μοναδικότητα κάθε ζευγαριού που θα μας εμπιστευτεί για αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή του. Και η διαδικασία αυτή είναι απλά συγκινητική!

Διαβάστε αυτό το άρθρο και ακόμη περισσότερα στο νέο τεύχος του Yes I Do που

κυκλοφορεί σε 300 premium σημεία σε όλη την Ελλάδα

RELATED POSTS