Κάνοντας τα πρώτα του βήματα μέσα στο στούντιο του πατέρα του και συνεχίζοντας μια οικογενειακή παράδοση 70 χρόνων, ο Νίκος Τσέλιος – ως φωτογράφος 3ης γενιάς – δοκίμασε αρκετά είδη μέχρι να τον κερδίσει τελικά η φωτογράφιση γάμων. Έχοντας ως παρακαταθήκη τη συμβουλή του παππού του, να σέβεται τους ανθρώπους που έχει απέναντί του, καταφέρνει μέσα από τον φακό του – με τρόπο αριστοτεχνικό και αυθόρμητο – να αποτυπώνει όλα τα συναισθήματα που σας «πλημμυρίζουν» την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας!

yes_i_do_nikostselios_6.jpg

Κύριε Τσέλιο, έχετε ασχοληθεί με διαφορετικά είδη φωτογραφίας. Τι ήταν αυτό που σας κέρδισε στη φωτογράφιση γάμων;

Ως νέος ασχολήθηκα με street photography και φωτογραφία τοπίου, καθώς και ασπρόμαυρο πορτρέτο με εκτύπωση σε σκοτεινό θάλαμο. Από εκεί κι έπειτα, έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογράφιση εσωτερικών χώρων, πορτρέτων αλλά και λίγο fashion photography. Δεν είναι υπερβολή να πω, πως ο γάμος τα συνδυάζει όλα. Αυτό που με κέρδισε ωστόσο στους γάμους, είναι τα συναισθήματα που αναδύονται από ανθρώπους που ζουν όμορφες στιγμές.

Πώς θα περιγράφατε το στιλ της δουλειάς σας σε ένα ζευγάρι που θέλει να σας επιλέξει για τον γάμο του;

Θα έλεγα πως πρόκειται για φωτορεπορτάζ, δηλαδή φυσικό και αυθόρμητο αποτέλεσμα, με «στιγμές» κλασικού ή πιο μοντέρνου πορτρέτου, κάτι που εξαρτάται κυρίως από το ζευγάρι αλλά και από παράγοντες όπως η τοποθεσία και η ατμόσφαιρα της στιγμής.

yes_i_do_nikostselios_5.jpg

Ποια είναι τα στοιχεία που διακρίνουν έναν έμπειρο επαγγελματία φωτογράφο γάμων;

Ο επαγγελματίας φωτογράφος γάμου δεν είναι φίλος της νύφης ή του γαμπρού και – δυστυχώς ή ευτυχώς – δεν είναι και αθέατος. Ο έμπειρος επαγγελματίας θα καταφέρει να «ξεκλειδώσει» το ζευγάρι και θα το κάνει να αισθανθεί άνετα, σαν να έχει απέναντί του ένα φίλο, δίνοντας έτσι τις επιθυμητές, φυσικές φωτογραφίες στον πραγματικά ελάχιστο χρόνο που έχει στη διάθεσή του. Παράλληλα είναι αρκετά διακριτικός εκεί που μπορεί και οφείλει, όπως για παράδειγμα την ώρα της τελετής. Είναι λοιπόν, σκηνοθέτης, λίγο ψυχολόγος, αστείος με τον κόσμο, συνεπής, σοβαρός με τη δουλειά του και γνωρίζει καλά το αντικείμενό του. Αν είναι και καλλιτέχνης, τότε μιλάμε για πραγματικό λαχείο!

yes_i_do_nikostselios_8.jpg

yes_i_do_nikostselios_9.jpg

Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι 3 πιο «δυνατές» λήψεις κατά τη διάρκεια ενός γάμου;

Αναμφίβολα, οι πιο δυνατές λήψεις σε ένα γάμο είναι αυτές που σε συγκινούν. Τη μεγαλύτερη συγκίνηση τη βγάζουν οι φωτογραφίες με τους γονείς ή άλλους πολύ κοντινούς συγγενείς όπως παππούδες, γιαγιάδες και αδέρφια. Αυτό μπορεί να συμβεί σε διαφορετικές στιγμές, στην ετοιμασία της νύφης και του γαμπρού ή την ώρα που αλλάζουν τα στέφανα ή δίνονται οι όρκοι, ακόμα και στον πρώτο χορό του ζευγαριού! Πολύ συχνά όμως, δυνατές λήψεις έχουμε και σε στιγμές έντονης χαράς ή ξεφαντώματος.

yes_i_do_nikostselios_10.jpg

Είστε φωτογράφος 3ης γενιάς. Ποια είναι η σημαντικότερη συμβουλή που έχετε πάρει από τον πατέρα ή ακόμη και από τον παππού σας;

Να δείχνεις σεβασμό στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου.

Αναλαμβάνετε και destination weddings. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας προορισμός/εμπειρία μέχρι σήμερα και γιατί;

Ο κάθε γάμος έχει την ομορφιά του γιατί τελικά οι άνθρωποι είναι εκείνοι που μετράνε. Οι destination weddings ίσως δίνουν κάτι παραπάνω γιατί προδιαθέτουν ότι θα περάσουμε υπέροχα! Συνήθως αυτό πιάνει. Δεν θα ήθελα να αδικήσω κάποιον προορισμό. Ως νέος είχα προτίμηση στις Κυκλάδες και γι’ αυτό τις αγαπώ λίγο περισσότερο αλλά ένας συγκεκριμένος γάμος στη Βιέννη κερδίζει σαν εμπειρία γιατί ήταν ο πρώτος και ο μόνος ως σήμερα που έχω κάνει αποκλειστικά με συνεργάτες τους γιους μου!

yes_i_do_nikostselios_12.jpg

Πώς αντιμετωπίζετε μια νύφη ή έναν γαμπρό που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις φωτογραφίες; Πώς τον κάνετε να νιώσει άνετα;

Σε καμία περίπτωση δεν πιέζω για κάτι που δεν βγαίνει από μόνο του, δεν αγχώνομαι για να μην αγχώσω. Κυνηγάω πάντα αυτό που μπορεί να γίνει χωρίς πίεση. Δεν μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα σε όλους. Κανένα από τα ζευγάρια μου δεν είναι μοντέλα ή ηθοποιοί ή αν τύχει να είναι, ακόμα και αυτοί αισθάνονται διαφορετικά στο δικό τους γάμο. Η έλλειψη πίεσης και άγχους συν ίσως ένα αστειάκι την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να σε φέρει κοντά στους ανθρώπους, όχι μόνο το γαμπρό και τη νύφη, και να αισθανθούμε όλοι πιο άνετα. Θέλω όμως εδώ να τονίσω κάτι πολύ σημαντικό. Ο χρόνος επηρεάζει καταλυτικά την έκβαση όλου του event και πώς τελικά θα το ζήσουμε, αν θα αγχωθούμε ή αν θα το διασκεδάσουμε στο έπακρο. Το χρονοδιάγραμμα είναι το σημαντικότερο που ζητάω από τα ζευγάρια να προσέξουν, μέχρι δύο ημέρες πριν από το γάμο, μετά τους συμβουλεύω να το αφήσουν να «κυλήσει» με οποιαδήποτε «τροποποίηση» προκύψει.

yes_i_do_nikostselios0.jpg

Υπάρχουν κάποια tips ειδικά για τους χειμερινούς γάμους, ώστε να βγει ένα όμορφο φωτογραφικό αποτέλεσμα;

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο ξεχωριστό tip για χειμερινό γάμο, για καλοκαιρινό, ανοιξιάτικο ή φθινοπωρινό ! Το μόνο tip είναι η σωστή οργάνωση μέσα από την οποία θα εκμεταλλευτείς την κάθε εποχή του χρόνου. Μου αρέσει ο γάμοι να εξελίσσονται σύμφωνα με το φως, οι ετοιμασίες να ξεκινούν την ημέρα και η νύχτα να έρχεται σιγά σιγά. Αυτό ισχύει γενικώς αλλά σίγουρα το χειμώνα η τελετή γίνεται πολύ νωρίτερα από το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να τελειώνει πριν από το ηλιοβασίλεμα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι ξεχωριστό. Συμβουλεύω τα ζευγάρια που δεν απορρίπτουν το χειμώνα, να τον επιλέξουν.

yes_i_do_nikostselios.jpg

Ποια συμβουλή θέλετε να δώσετε σε ένα ζευγάρι που βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης επαγγελματία φωτογράφου για τον γάμο του;

Για εμένα είναι απλό. Βρίσκεις δύο, το πολύ τρεις που αρχικά σου ταιριάζει η αισθητική που είδες στο διαδίκτυο, σε ένα φιλικό σπίτι ή στο ατελιέ τους και επιλέγεις εκείνον που σου εμπνέει εμπιστοσύνη μέσα από τον χαρακτήρα, τη φήμη του ή κάποια σύσταση ώστε να «εξασφαλίσεις» το αποτέλεσμα.

yes_i_do_nikostselios00.jpg

YES I DO Note: Υπάρχουν στιγμές που αξίζει να μείνουν για πάντα και το πάθος του Νίκου Τσέλιου είναι να τις αποτυπώνει. Εκτός από γάμους λοιπόν, αναλαμβάνει επίσης φωτογραφίσεις γέννησης και βάπτισης, πάντα με το δημιουργικό ύφος, την αγάπη για την τέχνη του, τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια που τον διακρίνει.

Most Popular:

Cover story: Tαξιδέψτε στο πιο cozy και μαγικό σκηνικό μέσα από το νέο φθινοπωρινό τεύχος του Yes I Do

Διαβάστε το editorial της Μυρτώς Κάζη για το νέο τεύχος του Yes I Do

Ετήσια Συνδρομή | Το #1 wedding free press της χώρας στην πόρτα σας!