«Χαλάρωσε και άσε όλα τα υπόλοιπα σε μένα». Το ακούμε πάρα πολλές φορές από επαγγελματίες φωτογράφους, όταν όμως το λέει ο Αλέξανδρος, τον εμπιστευόμαστε. Γιατί έχουμε δει πως βγάζει τα καλύτερα bridal πορτρέτα. Κυρίες και κύριοι, το νέο, γλυκύτατο μέλος της φωτογραφικής ομάδας του Yes I do. Καλωσόρισες, Αλέξανδρε…

Μέσα από τη δουλειά σου είναι εμφανές πως αγαπάς πολύ τα πορτρέτα. Ποιος είναι ο σκοπός μιας φωτογραφίας πορτρέτου;

Με γοητεύει πολύ το ανθρώπινο στοιχείο στις εικόνες μου, είτε σαν φυσική παρουσία είτε σαν αίσθηση. Τα πορτρέτα έχουν μια παραπάνω πρόκληση, γιατί επικεντρώνονται συνήθως στο πρόσωπο και σε όποια έκφρασή του φανερώνει αληθινά συναισθήματα. Μέσα από τις εκφράσεις αυτές αναδεικνύονται σημαντικές πτυχές μιας προσωπικότητας. Εκεί έγκειται, θεωρώ, η λήψη ενός πετυχημένου πορτρέτου.

Υπάρχουν όμορφα και άσχημα πρόσωπα; Και αν ναι, μπορεί ένας φωτογράφος να αναδεικνύει την ομορφιά και να κρύβει τις ατέλειες ενός προσώπου;

Η ομορφιά είναι κάτι πολύ υποκειμενικό. Μπορεί μια φωτογραφία με ένα αγγελικό πρόσωπο να είναι άψυχη, χωρίς κανένα ενδιαφέρον, ενώ κάποια άλλη εικόνα με ένα λιγότερο αψεγάδιαστο πρόσωπο να έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά που την καθιστά ξεχωριστή. Συνεπώς, αυτό που οφείλει να κάνει ένας φωτογράφος είναι να βρει τα δυνατά σημεία ενός προσώπου και να τα αναδείξει στο μέγιστο δυνατό.

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τη φωτογράφιση γάμων;

Πάντα οι φωτογραφίες μου ήταν και θα είναι ανθρωποκεντρικές. Οπότε είναι πολύ δελεαστικό για μένα να ασχοληθώ με τη φωτογράφιση ερωτευμένων ζευγαριών και να συμμετέχω στην πιο όμορφη και ιδιαίτερη στιγμή της ζωής τους.

Γιατί είναι τόσο σημαντικές οι φωτογραφίες ενός γάμου;

Πιστεύω πως ένας γάμος αποτελεί μια «ιερή» διαδικασία, που ενώνει και επίσημα ένα ζευγάρι. Αυτό που κάνει τόσο σημαντικές τις φωτογραφίες της όλης διαδικασίας είναι πως πρόκειται για εικόνες που αποτυπώνουν συναισθήματα και έντονες στιγμές. Αυτό σημαίνει πως, όταν το ζευγάρι θα τις κοιτάζει ξανά και ξανά, θα αναβιώνει παρόμοια συναισθήματα με εκείνα του γάμου.

Υπάρχουν tips για να βγει μια νύφη όμορφη;

Όταν μια νύφη είναι πραγματικά χαρούμενη και σίγουρη για την επιλογή της, λάμπει, εκπέμπει μια εσωτερική ομορφιά και αυτό αντανακλάται στο πρόσωπό της. Οπότε το πρώτο και βασικότερο tip που μπορώ να δώσω σε μια νύφη είναι να είναι χαλαρή, να είναι ο εαυτός της και να εμπιστευτεί απόλυτα τον φωτογράφο της. Εκείνος είναι που θα βρει το καλό της προφίλ, το σωστό φως, τη σωστή γωνία λήψης και θα απογειώσει την εικόνα της.

Υπάρχουν must-have φωτογραφίες σε έναν γάμο, και αν ναι, ποιες είναι αυτές;

Προσωπικά αντιμετωπίζω τον γάμο σαν μια πολύ όμορφη ιστορία, ένα τελετουργικό δρώμενο με συγκεκριμένη ροή, αρχή, μέση και τέλος. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως λείπουν οι εκπλήξεις, στις οποίες κρύβεται τις περισσότερες φορές και όλη η ομορφιά του. Οι εικόνες που θέλω σίγουρα να έχει το ζευγάρι μετά τη φωτογράφιση του γάμου του είναι αυτές στις οποίες είναι έκδηλο το συναίσθημα, είτε αυτό αποτυπώνεται μέσα από ένα φιλί, είτε από τον πρώτο χορό, είτε από μια αυθόρμητη στιγμή που όμως είναι ξεχωριστή.

Πού έγκειται η δυσκολία στη φωτογράφιση ενός γάμου;

Πιστεύω πως, αν γίνει ένα σωστό χρονοδιάγραμμα και καταφέρει ο φωτογράφος να «ξεκλειδώσει» το ζευγάρι ώστε να είναι χαλαρό, τότε όλα μπορούν να κυλήσουν ομαλά, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Κατά συνέπεια, όλα εξαρτώνται από την καλή συνεργασία του φωτογράφου με το ζευγάρι.

Από όλους τους γάμους που έχεις καλύψει ως τώρα, ποιος σου έχει μείνει αξέχαστος και γιατί;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον γάμο, γιατί με όλα τα ζευγάρια προσπαθώ να «χτίσω» μια πιο ανθρώπινη σχέση και να κάνω αυτή τη μέρα όσο πιο ξεχωριστή για αυτούς. Ωστόσο, δύο γάμοι που έγιναν στη Φολέγανδρο και την Πορταριά (από τους οποίους είναι και οι φωτογραφίες που βλέπετε, αντίστοιχα) ήταν για μένα υπέροχοι. Όχι μόνο λόγω του εξαίσιου φυσικού σκηνικού, αλλά και επειδή τα ζευγάρια έζησαν και απόλαυσαν την κάθε τους στιγμή. Αυτό σίγουρα ενέπνευσε κι εμένα για να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό.

Ο Αλέξανδρος λέει Yes I Do

Στην ωραία διάθεση
Στις αυθόρμητες στιγμές
Στα δυνατά χαμόγελα
Στην απόλυτη ελευθερία κινήσεων

και No I don’t 

Στο άγχος και τις πολύ στημένες πόζες

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης…

Αυτοί είναι οι 10 γάμοι που ξεχωρίσαμε για το έτος 2018

Grace Kelly: Bridal blast from the past…Ένα flash back στο υπέροχο νυφικό της iconic πριγκίπισσας

Cinema Wedding Lessons: Ο γάμος της χρονιάς