“Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like.”Με αυτή τη φράση του φωτογράφου David Alan Harvey, θα χαρακτήριζα τις φωτογραφίες της ομάδας της Dream On Photography με επικεφαλής τον Τρύφωνα Τρυφωνόπουλο. Τον συναντήσαμε μαζί με τη σύζυγο του και φωτογράφο Ελίνα Κόκκαλη και διαπιστώσαμε πως, όπως και στο γάμο, έτσι και στη γαμήλια φωτογραφία it takes two to tango!

Dream On-02

Διακόσμηση, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Φωτογραφία. Μια διαδρομή που “καταλήγει” στη φωτογραφία. Πώς προέκυψε όλο αυτό;

Όντως! Μια μεγάλη διαδρομή, που ξεκινάει από την τέχνη και καταλήγει τελικά εκεί.
Τη δεκαετία του ’90 ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Design και Computer Graphics στην Αθήνα και έπειτα συνέχισα στο Λονδίνο για εξειδίκευση στην επεξεργασία εικόνας και στην τέχνη της φωτογραφίας.
Εργάστηκα σε αρκετά περιοδικά, μεταξύ των οποίων και περιοδικά μόδας ενώ παράλληλα σπούδαζα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο University of Hertfordshire.
Η αγάπη μου όμως για τη φωτογραφία και την τέχνη κέρδισε, ήταν αναμενόμενο και είναι κάτι που δεν το αλλάζω με τίποτα στο κόσμο!

Τι το διαφορετικό έχει η φωτογράφιση γάμου από τις άλλες φωτογραφίσεις; Ποια η μεγαλύτερη πρόκληση;

Η φωτογραφία γάμου είναι διαφορετική με τον τρόπο της από τα άλλα είδη φωτογραφίας γιατί εμπλέκει ένα μείγμα συναισθημάτων, όπως ένταση, πάθος, χαρά, συγκίνηση, αγάπη και πάνω από όλα είναι ανθρωποκεντρική.
Η μεγαλύτερη πρόκληση της είναι η διαφορετικότητα του κάθε γάμου και του κάθε ζευγαριού, την οποία πρέπει να αποτυπώσεις

AD (62 of 39)

A (596 of 138)

Ποια τα ζευγάρια που σε εμπνέουν;

Τα ζευγάρια εκείνα που είναι χαρούμενα, που έχουν ενέργεια, που ξέρουν τι θέλουν και σε αφήνουν ελεύθερα να δημιουργήσεις και να αποτυπώσεις τα συναισθήματα μιας από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής τους.

AD (99 of 84)

W (107 of 10)

Αντίστοιχα τι πρέπει να προσέχει το κάθε ζευγάρι πριν κλείσει το φωτογράφο γάμου του;

Σίγουρα πρέπει το κάθε ζευγάρι που θα επιλέξει φωτογράφο για το γάμο του, να έχει δει πριν δείγμα της δουλειάς του, είτε μέσω κάποιου site, είτε μέσω κάποιου ραντεβού μαζί του. Σαφώς η εμπειρία του κάθε επαγγελματία παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του. Βασικός παράγοντας που αποτελεί το Α και το Ω ως προς την επιλογή, είναι η άριστη χημεία μεταξύ ζευγαριού και φωτογράφου. Στη συνέχεια ο εκάστοτε φωτογράφος πρέπει να είναι επικοινωνιακός, χαρούμενος, ευγενικός και φυσικά να ταιριάζει στο κάθε στυλ του ζευγαριού. Τέλος τα ζευγάρια πρέπει να μην ξεχάσουν να ρωτήσουν το φωτογράφο τους για το τι εξοπλισμό διαθέτει, να του ζητήσουν να τους κάνει μια πλήρη παρουσίαση της δουλειάς του και τέλος να είναι νόμιμος επαγγελματίας με εταιρεία.

CHR_5416-Edit

CR (86 of 6)

O τρόπος με τον οποίο χειρίζεσαι το φως είναι ιδιαίτερος και σε κάνει να θέλεις να μπεις μέσα στις φωτογραφίες και να γίνεις μέρος τους. Πόσο δύσκολο είναι να “αιχμαλωτίσεις” τη στιγμή όταν πρόκειται για ένα live γεγονός & όχι στημένο;

Χαίρομαι που το παρατήρησες γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, το τελικό αποτέλεσμα και το τι λαμβάνει ο κάθε θεατής των φωτογραφιών μας. Δεν προτιμούμε το τεχνητό φως γιατί προκύπτουν αλλοιώσεις που έπειτα οδηγούν σε “επεμβάσεις” στην φωτογραφία. Συνεπώς, αλλοιώνουν και το τελικό αποτέλεσμα. Η ιδιαίτερη λοιπόν τεχνική έγκειται στο χέρι, στο βλέμμα, στην πρόθεση, στη σωστή λήψη, στο σωστό χειρισμό του φυσικού φωτός και των οπτικών στοιχείων και τέλος, στη σωστή επεξεργασία. Τεχνική πολύ ιδιαίτερη αλλά και ταυτόχρονα εύκολη για εμάς!

MS297

Ξένα vs Ελληνικά ζευγάρια: έχοντας δουλέψει και με τις 2 κατηγορίες ζευγαριών. Σε τι πιστεύεις ότι διαφέρουν;

Τα ξένα ζευγάρια είναι περισσότερο συνειδητοποιημένα ως προς το τι θέλουν. Ψάχνουν και διοργανώνουν πολύ νωρίς το γάμο τους και αυτό βοηθάει αρκετά. Βλέπουν το γάμο τους σαν ένα μεγάλο πάρτυ, είναι πιο αυθόρμητοι, δεν έχουν άγχος και σε ακολουθούν σε ό,τι τους συστήσεις.
Τα ελληνικά ζευγάρια από την άλλη είναι το αντίθετο όμως, θα ήθελα να πω ότι αυτό τα τελευταία χρόνια αρχίζει να αλλάζει. Τα ζευγάρια, αρχίζουν πλέον και στην Ελλάδα, να ψάχνουν πιο πολύ και προσπαθούν να ξεφύγουν από τα τελείως “κλασικά πρότυπα” και το βασικό όλων, ακούνε, συζητούν και έτσι καταλαβαίνουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Τελικά οι νύφες  είναι εύκολη υπόθεση για έναν φωτογράφο;

Είναι ένα συναρπαστικό project οι νύφες από μόνες τους για κάθε φωτογράφο! Προσωπικά τις αγαπώ και για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να τον εξηγήσω με αγαπούν και εκείνες (γέλια)!

W (236 of 3)

A (11 of 13)

Πότε καταλαβαίνεις ότι το ζευγάρι έχει τις φωτογραφίες γάμου του που ήθελε να έχει;

Από το χαμόγελο, το κοίταγμα μεταξύ τους και πάρα πολλές φορές τα δάκρυα από ευχαρίστηση και συγκίνηση την ημέρα της παράδοσης.
Τέλος, μεγάλο ρόλο παίζει για εμένα ότι σχεδόν όλα τα ζευγάρια μου με συστήνουν σε άλλα ζευγάρια! Αυτό από μόνο του δείχνει την ικανοποίηση τους!

ID (290 of 32)

W (66 of 20)

Αν πρέπει να περιγράψετε τις φωτογραφίες σου με 3 λέξεις ποιες θα ήταν;

Φώς, στιγμή, χρώμα.

M (99 of 22)

W (336 of 22)

Ποια εκείνη η ιδιαίτερη στιγμή από τη μέχρι τώρα πορεία σου που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Έχω φωτογραφίσει γάμους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Μια ιδιαίτερη στιγμή ήταν πέρυσι, όπου φωτογράφισα ένα πολύ μεγάλο ξένο γάμο στη Σαντορίνη, που έγινε στην καθολική εκκλησία των Φηρών το πρωί και έπειτα ακολούθησε μεσημεριανό πάρτυ με παραδοσιακούς χορούς και πολύ φαγητό.
Το απόγευμα το ζευγάρι με τους 250 περίπου καλεσμένους του, από όλο τον κόσμο, επιβιβάστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο για να τον δεύτερο γάμο μέσα στο πλοίο!
Ήταν μια φανταστική εμπειρία μέσα στο κρουαζιερόπλοιο, ένα απίστευτο σκηνικό γάμου και ένα από τα πιο ωραία πάρτυ γάμου που φωτογράφισα ποτέ!!
Και φυσικά πολύ διασκέδαση και για εμένα την επόμενη ημέρα του γάμου με πορεία προς τη Βενετία!!

AD (74 of 123)

W (353 of 31)

Credits

Photo Τρύφωνα & Ελίνας: Γιώργος Μπουζάκης

Hair – Make up & Grooming: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου & Σαββίνα Σκεπετάρη

Location: Radisson Blu Park Hotel

DREAM ON

Dream On Photography

Τηλ.: 6945 – 100474

Website: www.dreamonphotography.gr 

Facebook: dreamonphotographygr

Instagram: @trifonasphotography

Logo Dream On

Από την Αργυρώ Γιακούμα