Ο Γιάννης Κυλπάσης, ο Ευθύμιος Κούστας, ο Γιώργος Κύζας και ο Τεό Αλεξίου έχουν δημιουργήσει ένα studio που εδώ και πέντε χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη φωτογραφία και το βίντεο γάμου. Γιατί αγαπούν τους γάμους; Γιατί τους δίνουν τη δυνατότητα να καταγράφουν αυθεντικές και απρόβλεπτες στιγμές! 

Γιατί είναι τόσο σημαντικές οι φωτογραφίες ενός γάμου;

Γιατί έχουν τη δύναμη, χρόνια μετά, να κάνουν το ζευγάρι να ξαναζήσει τα συναισθήματα εκείνης της μέρας. Αυτά τα εκατοστά του δευτερολέπτου που αποτυπώνονται σε μια φωτογραφία συνεχίζουν να υπάρχουν στο διηνεκές και περνούν από γενιά σε γενιά.

Τι είναι αυτό που καθιστά τόσο δύσκολη και απαιτητική τη φωτογράφιση ενός γάμου;

Το πιο απαιτητικό κομμάτι  έχει να κάνει με την επικοινωνία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με όσους συμμετέχουν στον γάμο, ώστε να νιώσουν οικεία μαζί μας και το τελικό αποτέλεσμα να είναι όσο πιο αληθινό γίνεται.

Υπάρχουν tips για να βγουν πετυχημένες οι φωτογραφίες ενός γάμου;

Η σωστή διαχείριση του χρόνου κατά τη διάρκεια της ημέρας και η σχέση μεταξύ φωτογράφου και ζευγαριού είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, χωρίς τα οποία δεν γίνεται να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι πρέπει να προσέξει ένα μελλόνυμφο ζευγάρι όταν κλείνει έναν φωτογράφο;

Η φιλοσοφία του ζευγαριού είναι πολύ σημαντικό να ταιριάζει με αυτή του φωτογράφου. Μόνο έτσι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό που έχει σκεφτεί το ζευγάρι.

Από όλους τους γάμους που έχετε καλύψει, ποιος είναι αυτός τον οποίο δεν θα ξεχάσετε ποτέ και γιατί;

Είναι τόσο πολλές οι ωραίες στιγμές που δεν θα μπορούσαμε να αναφερθούμε μόνο σε έναν γάμο. Θα αναφέρουμε όμως κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά. Όταν το ζευγάρι μάς ζητάει να αφήσουμε τις κάμερες και να χορέψουμε μαζί του. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το να περνάει η σχέση με το ζευγάρι σε αυτό το επίπεδο, μας τιμάει και μας συγκινεί.

Πότε είναι ένα βίντεο γάμου πετυχημένο;

Όταν αφηγείται τα όσα συνέβησαν με ειλικρίνεια, χωρίς υπερβολές. Ο συνδυασμός εικόνας και ήχου γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να καταγραφεί η κάθε στιγμή με την ένταση στην οποία συνέβη.

Αυτό που προσπαθείτε να αποτυπώσετε μέσα από τις φωτογραφίες και το βίντεο ενός γάμου είναι…

Τους ανθρώπους και τα συναισθήματά τους με έναν τρόπο διαχρονικό και παράλληλα σύγχρονο.

Την ώρα της δουλειάς  λειτουργείτε περισσότερο ως σκηνοθέτες ή ως παρατηρητές;

Επιλέγουμε να λειτουργούμε σαν παρατηρητές και να μην επηρεάζουμε τη ροή του γεγονότος. Στις περιπτώσεις που το ζευγάρι χρειαστεί την καθοδήγησή μας, του δίνουμε κάποιες τεχνικές κατευθύνσεις, αλλά και πάλι το ενθαρρύνουμε να λειτουργεί αυθόρμητα και χαλαρά. 

Το να είναι ένα ζευγάρι χαρούμενο με το υλικό που παραδίδουμε είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς!

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του Yes I Do που κυκλοφορεί σε 300 επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης…

Yes I Do: The Social Experiment. Ρωτήσαμε 4 άνδρες επί του γάμου και ιδού τι μας είπαν…

Η αλφάβητος του καλοκαιρινού γάμου από το Α ως το Ω

Ρεπορτάζ αγοράς: Οι top επιλογές για τους γάμους του Σεπτεμβρίου