Κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε τον γάμο των ονείρων σας! Ανθοσυνθέσεις μοναδικής αισθητικής από τα αγαπημένα σας λουλούδια κοσμούν τo wedding location, την εκκλησία και το receprion venue ενώ στα χέρια σας κρατάτε μια ονειρεμένη, καλαίσθητη ανθοδέσμη που συμβολίζει την αγνότητα και την παντοτινή αγάπη. Και όλα αυτά με την υπογραφή του Paris Flowers, του απόλυτου floral design προορισμού με ιστορία 34 χρόνων στην wedding industry, που όχι μόνο υπόσχεται να μεταμορφώσει το event της ζωής σας αλλά θα δημιουργήσει ένα παραμυθένιο γαμήλιο σκηνικό άνευ προηγουμένου.

Μιλήσαμε με τη δεύτερη γενιά, τη νέα πνοή του Paris Flowers, τον Πάρη και την Κατερίνα Σταθοπούλου, μάθαμε τα πάντα για τα floral trends του 2023 και ανακαλύψαμε τα μυστικά για έναν άψογο γαμήλιο ανθοστολισμό!

Ας τους γνωρίσουμε…

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το Paris Flowers;

Το Paris Flowers, μετράει 34 χρόνια λειτουργίας στα Βόρεια Προάστια, συγκεκριμένα στον Άγιο Στέφανο και πρόκειται για ένα ανθοπωλείο που εκτός από τα καθημερινά φρέσκα λουλούδια που διαθέτει, διακρίνεται για την ιδιαίτερη εξειδίκευσή στην ανθοδετική τέχνη. Με τον ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό που μας χαρακτηρίζει, έχουμε τελειοποιήσει αυτή την τέχνη μέσα από την πολυετή πορεία μας στο χώρο, επιδιώκοντας ο γάμος του κάθε ζευγαριού ή οποιοδήποτε άλλο event (π.χ βάπτιση κτλ.) να έχει κάτι διαφορετικό, κάτι σύγχρονο, σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις αλλά πάντα με γνώμονα το γούστο και το ύφος που επιθυμούν οι weds-to-be. Το πάθος για δημιουργία, η καλαισθησία, η αρμονία και η αφοσίωση είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της ομάδας μας.

Φωτογραφία: Vasilis Kouroupis

Γιατί είπατε ‘’Yes I Do’’ σε αυτό το τόσο ξεχωριστό επάγγελμα με την απέραντη φυσική ομορφιά και τις υπέροχες floral ευωδίες;

Λέμε ”Yes we do” στην ατελείωτη δημιουργικότητα! Έχουμε την τύχη το επάγγελμά μας να σχετίζεται με την ομορφιά που πηγάζει μέσα από τη φύση και αυτό μας δίνει απέραντες επιλογές και «χώρο» για δημιουργίες. Όπως δεν μπορείς να περιορίσεις τη φύση, έτσι δεν μπορείς να περιοριστείς σε αυτό το επάγγελμα. Η γκάμα των χρωμάτων και των αισθημάτων που σου προκαλούνται σε φέρνουν αντιμέτωπο  συνεχώς  με καινούριες δημιουργίες, με ιδιαίτερους και  πιο τολμηρούς συνδυασμούς και αυτό είναι κάτι που έχει «γραφτεί» πια στο DNA μας και το λατρεύουμε!

Φωτογραφία: Evelina Broumer Photography

Πόσο καιρό πριν πρέπει ένα μελλόνυμφο ζευγάρι να σας επισκεφτεί για να επιλέξει τον ανθοστολισμό του γάμου του;

 Ο ιδανικός σχεδιασμός του γάμου είναι 1 χρόνος πριν, αλλά έχουμε κληθεί να σχεδιάσουμε γάμο ακόμη και σε υπερβολικά μικρό χρονικό διάστημα, που όμως αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία μας, δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από ανάλογο μακροχρόνιου σχεδιασμού.

Φωτογραφία: Sempreviva
Φωτογραφία: Yiamouris

Ποιες είναι οι top τάσεις της νυφικής ανθοδέσμης για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023. Ποια λουλούδια τις συνθέτουν;

 Η νυφική ανθοδέσμη κατά κύριο λόγο, παίρνει έμπνευση από τον υπόλοιπο ανθοστολισμό, ωστόσο όμως η νυφική ανθοδέσμη είναι σαν ένα κόσμημα της νύφης, οπότε τα λουλούδια που την συνθέτουν μπορούν να είναι ιδιαίτερες και σπάνιες ποικιλίες. Φέτος υπάρχει μια τάση σε πιο μεγάλα και ελεύθερα μπουκέτα με έντονες ασυμμετρίες, αλλά κομψή αισθητική.

Φωτογραφία: Ηarris Εrgatidis
Φωτογραφία: Alexandrakis Photography

Πρέπει το ζευγάρι να έχει αποφασίσει πρώτα το θέμα του γάμου και μετά να απευθυνθεί σε εσάς; Ποια είναι η καλύτερη χρονική στιγμή για την επιλογή του ανθοστολισμού; 

 Το ζευγάρι μπορεί να απευθυνθεί σε εμάς είτε έχει αποφασίσει είτε όχι το concept του γάμου του. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το ανακαλύψουμε και μαζί εάν το επιθυμούν. Συνήθως το concept και ο ανθοστολισμός είναι 2 κεφάλαια αλληλένδετα καθώς το ένα συμπληρώνει την ομορφιά του άλλου, ώστε να βγαίνει ένα συνολικό αρμονικό αποτέλεσμα.

Φωτογραφία: Alexandrakis Photography

Τι ανθοσυνθέσεις προτείνετε για ένα γάμο στην πόλη ή σε ένα γραφικό ελληνικό νησί; Ποιες αποχρώσεις και τι λουλούδια πρωταγωνιστούν; 

Για γάμο σε αστικό τοπίο, θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν λευκές αποχρώσεις με ιδιαίτερους συνδυασμούς λουλουδιών όπως παιώνιες, βουβαρδίες, delphiniums, λυσίανθους και  ορτανσίες. Σε ένα γραφικό νησί το χρώμα σίγουρα πρέπει να υπερτερεί στα λουλούδια και οι ανθοσυνθέσεις να εναρμονίζονται πλήρως στο χώρο, με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Αν το 2023 ήταν λουλούδι, ποιο θα ήταν και γιατί. 

Ορχιδέα, γιατί αναγεννιέται!

Περιγράψτε μας το Paris Flowers με 3 λέξεις; 

Πάθος, δημιουργία, επαγγελματισμός!

Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που κάνουν οι weds-to-be στην πρώτη επαφή μαζί σας; Και ποιο είναι το πιο δημοφιλές λουλούδι που ζητούν;

Η πιο συχνή ερώτηση είναι πώς μπορούμε να κάνουμε τον γάμο τους μοναδικό! Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια, η παιώνια έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς οπαδούς.

Φωτογραφία: Tonia & Theodore Photography

Πολλές νύφες μας ρωτούν τον ιδανικό τρόπο συντήρησης της νυφικής τους ανθοδέσμης μετά τον γάμο! Εσείς τι προτείνετε, έχετε κάποιο μυστικό να μοιραστείτε;

Δυστυχώς, δεν αποξηραίνονται εξίσου όμορφα όλα τα λουλούδια οπότε θα λέγαμε πως είναι αδύνατον να την διατηρήσουμε σωστά σε βάθος χρόνου.

Ποιο είναι το πιο περίεργο που σας έχουν ζητήσει όσον αφορά τον γαμήλιο ανθοστολισμό;

Ευτυχώς δεν μας έχουν ζητηθεί ακραία πράγματα. Ίσως το πιο παράξενο που μας ζητήθηκε μια φορά για έναν καλοκαιρινό γάμο, ήταν ο στολισμός να γίνει χωρίς λουλούδια, αλλά μόνο με κοχύλια(!). Φαντάζεστε την αντίδρασή μας!

Φωτογραφία: Alexandrakis Photography

Έκτος από τους υπέροχες ανθοσυνθέσεις για τα πιο ωραία events της ζωής μας (γάμος, βάπτιση), ποιες άλλες υπηρεσίες προσφέρετε; 

Αρχικά, δεδομένου ότι είμαστε ανθοπωλείο, προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με λουλούδια. Από το πιο μικρό μπουκέτο, μέχρι το πιο ιδιαίτερο που καλούμαστε να παρέχουμε στους πελάτες μας. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες υπηρεσίες που σχετίζονται με τα events, αναλαμβάνουμε να βοηθήσουμε το ζευγάρι σε ό,τι χρειαστεί μέσα από αξιόπιστους, διαχρονικούς συνεργάτες που έχουμε. Στόχος μας, το one-stop-shop μέσα από μια ολοκληρωμένη προσέγγιση υπηρεσιών προς το πελάτη μας.

Σε τι λέτε “Yes I Do”;…Σε κάθε όμορφη στιγμή της ζωής μας!

 

RELATED POSTS