Το «κράμα» είναι η ανάμειξη –ως επί το πλείστον- μετάλλων το οποίο χρησιμοποιούμε για να «χυτεύουμε» αντικείμενα, με δικές τους ιδιότητες διαφορετικές από τις ιδιότητες των μετάλλων που το αποτελούν. Tο “krama” του Βασίλη και του Αλέξανδρου, αντιπροσωπεύει τη γέννηση του νέου, ένα ομοιογενές αποτέλεσμα με τις καλύτερες ιδιότητες των «γονιών» του. Ή αλλιώς, το πιο συμβολικό και σίγουρα πιο design-άτο δώρο γάμου που έχουμε δει ποτέ.

Κράμα είναι η ανάμειξη υλικών. Εσείς ποια “υλικά” αναμειγνύετε για να φτάσετε σε αυτή την τόσο επιτυχημένη συνταγή;

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι κράματα ιδεών, χαρακτήρων, αγάπης στην ποιότητα, στο τέλειο αποτέλεσμα. Είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικό background, αλλά με την ίδια αγάπη για δημιουργία.

Στον κόσμο του ίντερνετ, όλο και περισσότερος κόσμος εκτιμά τα εργαλεία γραφής. Οξύμωρο ή αναμενόμενο;

Καθόλου οξύμωρο. Στην εποχή του Internet, που αντιπροσωπεύει τον κόσμο του εικονικού, του άυλου, έχουμε ανάγκη την επαφή, το χειροπιαστό, το χειροποίητο. Είναι θέμα εξέλιξης της αισθητικής μας, της ανάγκης μας για εκτόνωση της δημιουργικότητάς μας. Σε ανθρώπους που αναζητούν τα παραπάνω, δεν τους αρκεί ένα καλό σχεδιαστικό πρόγραμμα κι ένα project αποτυπωμένο σε μια φωτεινή οθόνη.

Τι θα βρούμε στo Krama Studio;

Στα μάτια μας τα προϊόντα μας απευθύνονται σε όλους αυτούς που εκτιμούν ένα χειροποίητο προϊόν με άποψη, γήινα υλικά και πάνω απ’ όλα υψηλή αισθητική. Άρα σε πρώτη φάση μιλάμε για τα στιλό με τα οποία έχουμε ξεκινήσει και πωλούνται ανά τον πλανήτη, όμως έρχονται κι άλλες δημιουργίες για να καλύψουν περισσότερες ανάγκες των ανθρώπων που βάζουν σε προτεραιότητα την αισθητική και την αυθεντικότητα.

Στα μάτια μας μοιάζει με ένα ιδανικό δώρο γάμου ή ακόμα καλύτερα το δώρο που όλοι έψαχναν για τον stylish κουμπάρο τους. Η χάραξη ενός ονόματος ή μιας ημερομηνίας έχει μια δόση “ρετρό” ενώ ταυτόχρονα είναι ό,τι πιο προσωποποιημένο μπορεί να προσφέρει κάποιος σε ένα πρόσωπο που αγαπά. Πόσο πολύ σας το ζητούν αυτό και ποιο είναι το πιο περίεργο που σας έχουν ζητήσει να χαράξετε;

Συνήθως στους γάμους μας ζητούν κάτι συμβολικό ή συναισθηματικής αξίας φράσεις. Το πιο ρομαντικό θα λέγαμε ότι ήταν το σύμβολο του άπειρου. Το πιο ιδιαίτερο ήταν όταν προ ημερών μας ζήτησαν να χαράξουμε μία άγκυρα.

Αν έπρεπε να επιλέξετε τα δικά σας αγαπημένα, ποια θα ήταν αυτά;

Όπως καταλαβαίνετε, ως δημιουργοί, θα ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε ένα από τα “παιδιά” μας. Το κάθε μας σχέδιο το αγαπάμε εξίσου… και το καθένα έχει τη μοναδικότητά του.

Krama Present για μια γυναίκα. Τι προτείνετε;

Τα Krama είναι gender-less και απευθύνονται όλα σε όλους. Επομένως, θα χρειαστεί να μελετήσουμε τον χαρακτήρα, την ιδιοσυγκρασία της γυναίκας στην οποία θέλουμε να δωρίσουμε κάτι για να καταλήξουμε στο κατάλληλο για εκείνη προϊόν!

Yes I Do Info: Ο Βασίλης είναι  εξειδικευμένος κατασκευαστής σε clean-cut δομές και tailor-made κατασκευές και ο Αλέξανδρος είναι ένας πραγματικά ταλαντούχος Ελληνογάλλος industrial designer, με σπουδές στο Παρίσι.

Photo Credits: Ολυμπία Κρασαγάκη

Διάβασε αυτό το άρθρο και πολλά ακόμη στο νέο τεύχος του Yes I do που κυκλοφορεί σε 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα!