Παντρεύεται η φίλη σου, κι εσύ δεν έχεις να πληρώσεις το νοίκι. Αλλά θές να πάς, και όχι με άδεια χέρια. Φυσικά κανείς πλέον δεν περιμένει να ασχοληθεί ο οποιοσδήποτε με τη λίστα γάμου με όλα τα είδη σπιτιού μέσα, αυτά τα αναλαμβάνει η οικογένεια, ξεκάθαρα. ΑΝ μπορεί κι αυτή. Οπότε, ορίστε μερικές οικονομικές προτάσεις για δώρα με χαμηλό κόστος, αλλά πολύ νόημα:

-Αν οι φίλοι σας, είναι λίγο free spirits, μπορείτε να τους δωρίσετε μια ενεργειακή πέτρα/κρύσταλλο, που θεωρητικά φέρνουν καλή τύχη, θετική ενέργεια, και φέρουν διάφορες ιδιότητες αναλόγως το πέτρωμα. Μπορείτε να αγοράσετε μεγάλα κομμάτια από διακοσμητικούς κρυστάλλους από 20-50 ευρώ, στο Κέντρο της Αθήνας (πχ, οδός Περικλέους).

dwra gamou

-Μια δωρο-επιταγή/προ-πληρωμή σε κάποιο κατάστημα ερωτικών ειδών (ναι, sex shop, εννοούμεν) ώστε να κάνουν εκείνοι τις προσωπικές καυτές αγορές τους. Λένε, πως το να πηγαίνουν τα ζευγάρια μαζί σε sex shop, είναι η καλύτερη μέθοδος σεξουαλικής απενοχοποίησης. Κι αν ο βίος γίνει ανθόσπαρτος, θα σας θυμηθούν!

dwragamou3

-Χαρίστε τους μια εμπειρία! Ειδικά αν πρόκειται περί ορεξάτων νέων, τι καλύτερο από το να τους κάνετε δώρο μια βόλτα με άλογα, ένα μάθημα yoga, ένα εξωτικό γεύμα ή μια μέρα σε ένα σπά ή χαμάμ; Θα το απολαύσουν, θα τους χαρίσετε μια κοινή όμορφη ανάμνηση (και οι όμορφες αναμνήσεις αξίζουν πολύ περισσότερο από ένα ακριβό δώρο), και το καλύτερο όλων, δεν κοστίζει πολύ!

dwragamou

-Τέλος μη ξεχνάτε, ότι τα δώρα μπορούν και να είναι πολύ πολύ προσωπικά και καθαρά συμβολικά. Ένα βιβλίο, ένας δίσκος, μια ταινία, που συμβολίζουν κάτι για το ερωτοχτυπημένο ζευγάρι, θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα. Ή ακόμα καλύτερα,  δύο εισιτήρια για μια φοβερή συναυλία/show/δρώμενο/παράσταση που θα ήθελαν πολύ να παρακολουθήσουν. Αν ξέρετε τι θα τους άρεσε, χαρίστε τους μια όμορφη βραδυά!

gamosdwra

Από την Ειρήνη Θεοδόση.