Λάβατε προσκλητήριο γάμου και ήρθε η ώρα να επιλέξετε το δώρο εκείνο που θα είναι  worth to remember!  Καλωσήρθατε στον κόσμο της Benuarts.com όπου τα δώρα γάμου και όχι μόνο αποκτούν άλλη διάσταση. Μιλήσαμε με τη Βίκυ Γιαννακοπούλου δημιουργό της Benuarts.com και μάθαμε τα πάντα γύρω από το κεφάλαιο δώρο γάμου…

Τι ακριβώς είναι η Benuarts.com ;

Είναι  μια πλατφόρμα που απώτερο σκοπό έχει την ένωση και  προβολή καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο που ζουν σε δύσκολες συνθήκες  και διατηρώντας την τέχνη των προγόνων τους δημιουργούν μοναδικά έργα  τέχνης ατενίζοντας τη ζωή με δημιουργικότητα, χαμόγελο και αισιοδοξία . Ένα χάρισμα που διακρίνει την ανθρώπινη φύση και φαίνεται να λειτουργεί ανασταλτικά σε οποιοδήποτε εμπόδιο.

Με αστείρευτη  υπομονή και επιμονή φτιάχνουν αντικείμενα που δεν υπάρχει όμοιο τους, σέβονται το περιβάλλον και συντάσσονται με τις αρχές του «Δίκαιου Εμπορίου» προσφέροντας μας  ένα «φως» που εγγυάται ένα καλύτερο αύριο!

Tι μπορεί να βρει – ανακαλύψει κανείς σε εσάς;

Ανακαλύπτει μια μοναδική εμπειρία! Η αγορά αυτών των ειδών διακόσμησης προσφέρει όχι μόνο υλική αλλά και ηθική ικανοποίηση αφού όταν κάποιος το αποκτήσει γνωρίζει ότι έχει συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών ζωής αυτών των ανθρώπων που το έφτιαξαν!

Ανακαλύπτει μοναδικά είδη διακόσμησης που είναι φτιαγμένα στο χέρι από φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά (ύφασμα, μαλλί μερινός ,ρίζες, χορτάρι, τηλεφωνικά σύρματα, πεπιεσμένο χαρτί, παλιά βιβλία) με διαφορετικές τεχνοτροπίες και με πολλή αγάπη και μεράκι.

Ανακαλύπτει αντικείμενα σε  μοντέρνα σχέδια, με γήινα ή έντονα χρώματα  που μπορούν εύκολα να ενταχθούν στο ύφος και στην αισθητική κάθε σπιτιού που αναζητά μια χαρούμενη διαφορετική πινελιά.

Η ύπαρξη αυτών των αντικειμένων στο χώρο μας καταφέρνει να μας ταξιδεύει νοερά και να μας υπενθυμίζει ότι εάν πραγματικά το θέλουμε μπορούμε να προσφέρουμε την βοήθεια μας σ’ αυτούς τους  καλλιτέχνες όσο μακριά μας και εάν αυτοί  βρίσκονται.

Ποια τα υλικά και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των αντικειμένων “έργων τέχνης”  κι αν έπρεπε να επιλέξετε ένα ποιο θα ήταν το αγαπημένο σας; 

Τα επιλέγω ύστερα από ενδελεχή έρευνα -προς το παρόν -από κοινότητες της Ν. Αφρικής και ο σκοπός είναι να διευρύνω αυτήν την μορφή υποστήριξης και σε άλλες κοινότητες στον υπόλοιπο κόσμο προκειμένου να δώσω την ευκαιρία σε εκείνους που αγκαλιάζουν  την ΒΕΝU να μπορούν να επιλέγουν μέσα από μια συνεχώς εναλλασσόμενη γκάμα προϊόντων που προδίδει την διαφορετικότητα και την μοναδικότητα των λαών όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τα χέρια και την ψυχή τους.

Αν και δεν μπορώ εύκολα να διακρίνω κάποιο αντικείμενο που αγαπώ περισσότερο γιατί το καθένα είναι μοναδικό στο είδος του  εντούτοις επειδή αυτή η δημιουργία αποτέλεσε και το έναυσμα αυτής της προσπάθειας θα ξεχώριζα το καλάθι σε μορφή φωλιάς πουλιού που το φτιάχνει μια οικογένεια από ρίζες στην Μαδαγασκάρη.

Αυτό το έργο  προδίδει στο έπακρο πως καταφέρνει η παράδοση και το σύγχρονο να συνυπάρχουν με σεβασμό στο περιβάλλον και στον συνάνθρωπο!

Πηγαίνοντας σε πιο Yes I Do θέματα, τι δώρα μπορεί να βρει κανείς σε εσάς για ένα γάμο; Τι δώρο μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα φιλικό του ζευγάρι που παντρεύεται;

Γι’ αυτήν την μοναδική στιγμή του γάμου που βιώνει το ζευγάρι, όλοι αναρωτιόμαστε με ποιο δώρο θα μπορούσαμε να τους κάναμε πραγματικά χαρούμενους και το δώρο μας να γινόταν αξιομνημόνευτο! Να μπορούσε δηλαδή να είχε μια ταυτότητα ,ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα! Να ήταν μοναδικό όπως και η εμπειρία που βιώσανε! Μια επίσκεψη στο www.benuarts.com ή στον φυσικό χώρο της ΒΕΝU στην Τατοΐου 102 στην Ν. Ερυθραία δίνει την ευκαιρία στον κάθε ενδιαφερόμενο να επιλέξει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων, σχεδίων, χρωμάτων, υλικών και τεχνοτροπιών εκείνο το οποίο θα ταιριάξει στην αισθητική του αφού η αξία, το νόημα και η αυθεντικότητα τους παραμένουν  αδιαμφισβήτητη.

Μπορεί κανείς αν επιθυμεί να κάνει μια mini λίστα γάμου σε εσάς για τη διακόσμηση του σπιτιού του;

Φυσικά και είναι εφικτή η λίστα γάμου. Η γκάμα των προϊόντων ξεκινάει από καλάθια,ρεσώ,βάζα, μπολ, δίσκους, κασπώ και ολοκληρώνεται με φωτιστικά οροφής και με διακόσμηση τοίχου. Επιλέγονται από τον ενδιαφερόμενο και αναλαμβάνουμε την παράδοση ή την αποστολή τους σε όλο τον κόσμο.

Οι συσκευασίες δώρου είναι οικολογικές και custom made για το κάθε προϊόν ξεχωριστά! Ο τρόπος με τον οποίο έχει προβλεφθεί να ανοίγει το κουτί και να αποκαλύπτεται το δώρο αποτελεί μια ακόμη θετική έκπληξη για τον αποδέκτη του.

Ποιo είναι κατά τη γνώμη σας το top 5 των γαμήλιων δώρων που δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα κανενός καλεσμένου που θέλει να πρωτοτυπήσει;

Τι πιο πρωτότυπο από μια καρδιά φτιαγμένη από παλιά βιβλία που μπορεί εύκολα να διακοσμήσει κάποιο τοίχο,μια διακοσμητική πιατέλα που συνδυάζει αρμονικά την συνύπαρξη της φυσικής ίνας και του πηλού σε 4 διαφορετικά χρώματα, ένα μεγάλο κασπώ που εξαιτίας του ιδιαίτερου σχήματος του μπορεί να αναδείξει ακόμη περισσότερο την παρουσία ενός φυτού στον χώρο μας,ένα μπώλ φτιαγμένο  από τηλεφωνικά σύρματα σε απίθανους χρωματικούς συνδυασμούς και γεωμετρικά σχήματα ή ένα βάζο από πεπιεσμένο χαρτί σε συνδυασμό με δυο ρεσώ από το ίδιο υλικό.

Είναι δεδομένο ότι επανερχόμαστε σιγά σιγά στην αξία του χειροποίητου, το εκτιμούμε περισσότερο γιατί είναι μοναδικό και μας αποπνέει την αγάπη ,το μεράκι και την διαφορετικότητα του κάθε δημιουργού.Πολύ περισσότερο όταν ανακαλύπτουμε και αυτούς τους δημιουργούς που στερούνται όχι μόνο τα φώτα της δημοσιότητας αλλά ακόμα και τα αγαθά που για τους περισσότερους από εμάς είναι δεδομένα.

Σε τι λέτε Yes I Do & σε τι No I Don’t;

Λέω Yes I Do σε ο,τιδήποτε μπορεί να  βοηθήσει τον συνάνθρωπο και την φύση ώστε να δημιουργηθούν  καλύτερες συνθήκες ζωής  για τις  επόμενες  γενιές σε όλο τον κόσμο.

Λέω Yes I Do σε ο,τιδήποτε είναι εκείνο που με κάνει καλύτερο άνθρωπο και επαγγελματία.

Λέω No I Don’t  Δεν ξεχνώ τις παραδόσεις και την δύναμη της τέχνης που βρίσκει τον τρόπο να αντιστέκεται στις δυσκολίες των καιρών και με την μοναδικότητα της μπορεί και δημιουργεί λόγο και ελπίδα για μια καινούργια αρχή στην οποία όλοι κάποια στιγμή θα πρέπει να πιστέψουμε!