Το story της Beatlemania ξεκινάει την άνοιξη του ’13 όπου δυο φίλοι ο Θέμος (Ρίζος) και ο Γιώργος (Λαγογιάννης) επηρεασμένοι από τα ακούσματα των γονιών τους, αποφασίζουν να δημιουργήσουν την The Peppers Beatles Tribute Band. Από τότε παίζουν τη μουσική των Σκαθαριών σε πολλά stages εντός και εκτός Αθηνών, ενώ εμφανίζονται συνήθως ως “έκπληξη” για τους καλεσμένους, στα πιο επιτυχημένα wedding parties. Tους συναντήσαμε ένα κυριακάτικο πρωινό και ζητήσαμε, ή μάλλον απαιτήσαμε να μας κάνουν τη δική τους playlist για ένα πάρτυ που θα τελειώσει το πρωί.

Final Band-IMG_6955

Όποιος σας έχει δει στα live σας ξέρει ότι έχετε τον τρόπο να δημιουργείτε από το μηδέν ένα ξέφρενο πάρτυ. Πιστεύετε ότι μπορεί μια μπάντα να δημιουργήσει το ίδιο κέφι και σε έναν γάμο;

Όπως και να το κάνουμε, η μουσική ακόμη και του καλύτερου DJ δεν μπορεί να συγκριθεί με την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει το live. Ειδικά η μουσική των Beatles έχει ένα αξεπέραστο πλεονέκτημα, που το έχουμε δει στην πράξη, τόσο σε μουσικές σκηνές, όσο και σε γάμους και άλλα private events : απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ξεσηκώνοντας από τα πιτσιρίκια μέχρι τους παππούδες τους!

Ποια είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξει ένα ζευγάρι, όταν επιλέγει μπάντα για το wedding party του;

Ιδανικά, το ζευγάρι πρέπει να βλέπει την μπάντα σε κάποια live εμφάνισή της πριν το γάμο. Σε κάθε περίπτωση, οι μελλόνυμφοι μπορούν να συζητήσουν με το συγκρότημα το playlist –ποια τραγούδια θα παιχτούν, για πόση ώρα, ενδεχομένως και σε τι σειρά. Καλό είναι επίσης να φέρουν σε επαφή τον DJ με την μπάντα, ώστε να βρεθεί μία μεταξύ τους χημεία για τις μεταβάσεις από το live στο dj set και να υπάρχει μία συνέχεια στο party.

Τα ζευγάρια πρέπει επιπλέον να γνωρίζουν ότι το live έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ηχητικό εξοπλισμό από ό,τι ένα dj set, όπου δεν καλύπτονται από τους περισσότερους χώρους που φιλοξενούν γάμους. Ωστόσο, εξειδικευμένοι επαγγελματίες μπορούν να φροντίσουν για αυτό- εμείς π.χ. συνεργαζόμαστε με τους No More Artists.

Τέλος, να μην αφήνουν το ζήτημα της μουσικής τελευταίο στο wedding planning. Όσο πιο νωρίς γίνει η «κρούση» για να κλείσει το live, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες να υπάρχει διαθεσιμότητα και χρόνος για μία άψογη διοργάνωση!

Πώς είναι ο απόλυτος Beatles Tribute γάμος; Ποια κομμάτια περιλαμβάνει;

Το καλό με τους Beatles είναι ότι δεκάδες κομμάτια τους είναι γνωστά σε όλους και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Σε ένα wedding party, όπως είναι φυσικό, θα δοθεί έμφαση στα χορευτικά κομμάτια. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Twist And Shout, She Loves You, A Hard Day’s Night, Can’t Buy Me Love, Help.

Kαι ποιο είναι το top 10 των non Beatles κομματιών που δεν πρέπει να λείπει αντίστοιχα;

Δύσκολα μπορούμε να αναφέρουμε μόνο δέκα. Οι ίδιοι οι Beatles στα live τους έπαιζαν συχνά δυνατά κομμάτια άλλων καλλιτεχνών της εποχής τους, που ταίριαζαν με το δικό τους πρόγραμμα, και το ίδιο μπορούμε να κάνουμε κι εμείς. Τραγούδια της χρυσής εποχής του rock ‘n’ roll (π.χ. του Elvis Presley), των 50s και των 60s μπορούν άνετα να δώσουν μεγαλύτερη ποικιλία στο party.

Final Band-IMG_6941

Let’s play a game: Σας δίνουμε χαρακτηριστικές wedding words και θέλουμε να μας πείτε ποιο κομμάτι των Beatles θα ταίριαζε.

Γάμος: “Obladi Oblada”- το τραγούδι του “happy ever after”, της παραμυθένιας και ανέμελης κοινής ζωής.

Νύφη: “Something” – γιατί “something in the way she moves, attracts me like no other woman”.

Γαμπρός: “She Loves You”- παρ’το απόφαση και παντρέψου την!

Εκκλησία: “I Will”- για τη δέσμευση: “Love you forever and forever, love you with all my heart…”

Κουμπάρα: “Help!” – γιατί χωρίς τη βοήθειά της, γάμος δεν γίνεται!

Πεθερικά: “She’s Leaving Home” – τι να κάνουμε, πρέπει να το πάρουν απόφαση οι γονείς.

Μήνας του μέλιτος: “The Ballad of John and Yoko”- το τραγούδι για το μεγάλο ταξίδι-περιπέτεια του John Lennon και της Yoko Ono μέχρι να παντρευτούν.

Νυφικό: “Ain’t She Sweet”- γιατί “just cast an eye in her direction, oh me oh my,
ain’t that perfection?”

Μονόπετρο: “Can’t Buy Me Love”- γιατί “ I’ll buy you a diamond ring, my friend…” αλλά τα διαμάντια δεν φέρνουν την ευτυχία.

Πρόταση γάμου: “When I’m Sixty-Four”- γιατί “will you still need me, will you still feed me, when I’m 64?”

Wedding party: “Twist And Shout” – γιατί “shake it up, baby!”

Καλεσμένοι: “With A Little Help From My Friends” – γιατί οι σωστοί καλεσμένοι κάνουν τα καλύτερα πάρτυ!

Δώρο Γάμου: Κάποιοι μπορεί να λένε “Money (That’s What I Want)” αλλά εμείς πιστεύουμε ότι “All You Need Is Love”!

Yes I do &  No I don’t by The Peppers Beatles Tribute Band

Yes I do: πρώτα από όλα στη χαρά της μουσικής και ειδικά της live μουσικής. Στην επαγγελματική παρουσίαση και στις σωστές συνεργασίες. Στον καλό ήχο και την άψογη διοργάνωση.

No I don’t: στη μετριότητα και την προχειρότητα. Σε κάθε είδους εκπτώσεις στην ποιότητα. Στον ωχαδερφισμό, τα ημίμετρα και τη μιζέρια.

Final Band-IMG_6980

Υπάρχει κάτι σε αυτή τη συνέντευξη που θα θέλατε να πείτε και δεν ρωτηθήκατε γι’ αυτό;

Μόνο να σας ευχαριστήσουμε για την ενδιαφέρουσα συζήτηση και να ευχηθούμε καλή συνέχεια στο περιοδικό και στους αναγνώστες- με τρελά wedding parties!

OKBEATLES

Credits

Photos: Γιώργος Μπουζάκης

Location: Κηφισιά

ThePeppersLogo1web

Οι The Peppers Beatles Tribute Band αποτελείται από τους:

Γιώργος Λαγογιάννης: πλήκρα, φωνή

Θέμος “Apicos” Ρίζος: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή

Κωνσταντίνος Αναπολιτάνος: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, φωνή

Γιώργος Λαμπάδης: μπάσο, φωνή

Τόλης Γούλας: τύμπανα

 

Ενημερωθείτε για τα live των The Peppers Beatles Tribute Band από τις σελίδες τους στα social media.

Facebook : ThePeppersBeatlesTributeBand

Instagram : @thepeppersbeatlestribute

 

Από την Αργυρώ Γιακούμα