Κάθε εκδήλωση για να είναι επιτυχημένη απόλυτα και για να μείνει αξέχαστη στους καλεσμένους της πρέπει να έχει και τους κατάλληλους «μαέστρους» για να την πλαισιώσουν. Όταν μιλάμε για μαέστρους στο Yes I do φυσικά αναφερόμαστε στη μουσική και στον DJ που θα «ντύσει» ένα γαμήλιο πάρτυ και θα δημιουργήσει εκείνη την ατμόσφαιρα που θα το κάνει αξέχαστο σε όλους.  Μιλήσαμε με τον Πάνο Λεκόπουλο και τον Αλέξανδρο Παλαμάρα της Maestro Media για όλα τα συστατικά που κάνουν ένα γαμήλιο πάρτυ επιτυχημένο!

MAESTRO MEDIA

Πόσο μπορεί να «απογειώσει» ή να «καταστρέψει» ένα γάμο ο ήχος και ο φωτισμός;

Ο σοβαρός, ποιοτικός και καθαρός ήχος είναι το όχημα, ώστε τα τραγούδια να φθάσουν στο κοινό, με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδείξουμε πρώτον την ποιότητα της εκτέλεσης, αλλά και για να δημιουργήσουμε το κατάλληλο συναίσθημα. Φανταστείτε να ακούτε όπερα, από ένα ηχείο που τρίζει… Αντίστοιχα ο φωτισμός αναβαθμίζει την εικόνα που το κοινό παρακολουθεί. Ακριβώς αυτό οφείλουμε να το μεταφέρουμε και στα δεδομένα ενός event, προτείνοντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις γύρω από το κομμάτι του φωτισμού. Χρησιμοποιώντας το υλικό που έχουμε στην διάθεσή μας (φωτογραφίες  και video), από τα πολυάριθμα events που έχουμε επιμεληθεί, ώστε τα ζευγάρια να αντιληφθούν τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο «πριν» και το «μετά» ενός χώρου.

Cyprus 2014
Cyprus 2014

Πολλά ζευγάρια ωστόσο αγνοούν το γεγονός ότι είναι σημαντικό να δώσουν σημασία σε αυτό το κομμάτι οργάνωσης του γάμου. Πώς θα επιχειρηματολογούσατε ώστε να τους πείσετε για κάτι τέτοιο;

Καλή ερώτηση… θα σας έλεγα ότι, ευτυχώς, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τα ζευγάρια είναι απολύτως συνειδητοποιημένα και ενημερωμένα για το τι ακριβώς ζητάνε.  Έναν performer dj, σοβαρό ήχο και κατάλληλο φωτισμό. Επίσης αναζητούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγουν να συνεργαστούν με κάποια  εταιρεία του χώρου μας είτε είναι η Maestro είτε οποιαδήποτε άλλη.   Εμείς γενικά  λειτουργούμε σαν να είμαστε εμείς το ζευγάρι!  Γινόμαστε συνεργάτες του  και δεν μένουμε στην τυπική σχέση πελάτη-εταιρείας. Τι κάνουμε; Προτείνουμε, προστατεύουμε διαφωνώντας όπου χρειαστεί, ενδιαφερόμαστε και είμαστε δίπλα στο ζευγάρι απαντώντας σε όλα τα διλήμματα, πάντα και μόνο με γνώμονα την διασκέδαση τόσο τη δική, του όσο και των προσκεκλημένων.

Lagonisi 2013
Lagonisi 2013

Ποια είναι τα βήματα οργάνωσης, ως προς την ηχητική εγκατάσταση; 

Αφού προηγηθεί μία συζήτηση με το ζευγάρι, over a glass of wine….

Απαραιτήτως επίσκεψη στο χώρο που θα γίνει το event, κοντά στην ώρα και την εποχή που θα πραγματοποιηθεί.

Προχωράμε πάντα σε μία επίδειξη του φωτισμού που προτείνουμε, με σκοπό το ζευγάρι να έχει και προσωπική άποψη πώς αυτός θα «δένει» με τον συγκεκριμένο χώρο.

Ως προς τον ήχο γίνεται μελέτη των δομικών υλικών του χώρου για τυχόν απώλειες και σχεδιασμός συγκεκριμένων θέσεων τοποθέτησης των ηχητικών, από επαγγελματίες ηχολήπτες της Maestro.

Όλα τα παραπάνω καταγράφονται, παρουσιάζονται και αναλύονται. Έτσι γνωρίζουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στο event, ο καθένας από την πλευρά του, ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες και οι παροχές.

Εύβοια 2013
Εύβοια 2013

Πέρα όμως από «Maestro-i» στις ηχητικές εγκαταστάσεις και τα φώτα, είστε και «Maestro-i» στην διασκέδαση επενδύοντας μουσικά τα γαμήλια party και κάθε είδους εκδήλωση, όπως επιμεληθήκατε και το Happily ever Party του Yes I do. Τι είναι εκείνο που σας αρέσει περισσότερο σε αυτή τη διαδικασία; 

Αυτό που απολαμβάνουμε εξίσου με την τεχνική υποστήριξη ενός event, είναι ο πυρήνας της δουλειάς μας που είναι  η ίδια η μουσική. Δεν είναι λίγες οι φορές που μας έχει ζητηθεί να προσφέρουμε την υπηρεσία music profiling στα πλαίσια ενός D.J. set σε πολύ ιδιαίτερους και ξεχωριστούς χώρους, όπως το Grand Resort Lagonissi  το ξενοδοχείο Grande Bretagne, αλλά και άλλοι «πεντάστεροι» χώροι.  Η ομάδα μας δεν αποτελείται από D.J.’s  που επιλέγουμε περιστασιακά ανάλογα με την ζήτηση. Είναι επαγγελματίες του χώρου με τους οποίους δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες πάνω στη μουσική.

Κεφαλάρι 2012
Κεφαλάρι 2012

Ποιο είναι το μυστικό για το τέλειο wedding party;

 Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στη χημεία του ζευγαριού. Δύο ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι άνθρωποι παρέα με τους φίλους τους, σκοπεύουν και σχεδιάζουν να κάνουν ένα party. Όλα «χτίζονται» πάνω σε αυτή την αρχή. Κάτι ακόμα που παίζει σημαντικό ρόλο,  είναι η επιλογή της πολύ σοβαρής υπηρεσίας που λέγεται wedding planning. Η θέση-κλειδί, ενός ανθρώπου που θα σχεδιάσει το event με επαγγελματισμό, θα συντονίσει τα συνεργεία, θα προσφέρει λύσεις, θα μοιραστεί την εμπειρία του  και θα δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον όπως το ονειρεύεται το ζευγάρι, είναι εξαιρετικά σημαντική.

Cyprus 2015
Cyprus 2015

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καλού DJ;

Χμμμ σίγουρα  η δυνατότητα του να αντιληφθεί μέσα στα πρώτα κιόλας λεπτά ενός set την προσωπικότητα και τα μουσικά γούστα ενός κοινού που το συναντά για πρώτη φορά, να τα προσαρμόσει στον χώρο, να «ξυπνήσει» συναισθήματα και αναμνήσεις μέσα από την ροή των επιλογών του , να διατηρήσει μία τεχνική στο πρόγραμμά του και τέλος να μπορεί να κάνει και την έκπληξη.  Να έχει τη δυνατότητα να είναι flexible σε ότι του ζητηθεί εκτός ροής.  Στοχευμένα δεν σας ανέφερα το χορευτικό μέρος, μιας και πιστεύουμε ότι αν όλα τα παραπάνω συμβούν, τότε η διασκέδαση και ο χορός είναι δεδομένα!

Και με τα ζευγάρια ως προς την επιλογή της μουσικής πώς συναποφασίζετε;

Αρχικά επιδιώκουμε  να γνωριστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο μαζί τους. Θέλουμε να μάθουμε  ακόμα και τα μαγαζιά που επιλέγουν να διασκεδάζουν, ποιά ραδιόφωνα ακούν, το αγαπημένο τους εστιατόριο, η περιοχή που μένουν ή ακόμα και τα μέρη που επιλέγουν για διακοπές και φωτίζουν σημαντικές πτυχές του χαρακτήρα τους, όσον αφορά στη διασκέδαση και το στιλ της. Μέσα λοιπόν σε ένα D.J. set, οφείλουμε να περιγράψουμε  τόσο την προσωπικότητα, όσο και τις μουσικές προτιμήσεις του ζευγαριού.  Σε δεύτερο επίπεδο προχωράμε σε αναλυτική συζήτηση σχετικά με τις μουσικές που αγαπάει το ζευγάρι και προτείνουμε και τις δικές μας επιλογές!

Dj της Maestro στο party του Yes I do, Photo by Lulumeli
Dj της Maestro στο party του Yes I do, Photo by Lulumeli

Ποιο τραγούδι δεν θα παίζατε ποτέ σε έναν γάμο και ποιο θέλετε ή θα θέλατε να παίζετε συνέχεια;

Είναι πολλά και  δυσκολευόμαστε η αλήθεια να απαντήσουμε,  γιατί ένα τραγούδι που σε ένα συγκεκριμένο event θα ακουγόταν αταίριαστο, σε κάποιο άλλο θα ταίριαζε απόλυτα. Μιας όμως και μας ρωτάτε, «απεχθανόμαστε» το Macarena των Los Del Rio και το swing the mood  από Jive Bunny και λατρεύουμε το Stasera mi butto του Ricky Roberts και το Bittersweet samba από Herb Alpert & The Tijuana Brass!

Και μιας και το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ ποιες είναι οι δικές σας summer playlists για αξέχαστα «maestr-ika» parties;   

Ενδεικτικά σας δίνουμε την παρακάτω playlist και ευχόμαστε να διασκεδάσετε με αυτή!

1) Joe Bataan-Mestizo  2)  Nicolas Jaar-Mi Mujer 3) Sister Sledge- He’s the greatest dancer  4)  Donna Hightower-This World today is a mess 5)   Young hearts run free-Candi Staton 6)  Panama cardoon- moliendo café 7) Orishas – Represent Cuba 8) Δάκης-Κορίτσι στάσου να σου πω ( Senior Citizen Mix) 9) Percy Faith-Theme from a summer place 10) Parov Stelar-All night 11) Μάκης Δημάκης-Όταν το ανοίξεις 12) Tavares- Heaven must be missing a angel  13) The Avener feat. Ane Brun- To let myself go 14) Cherito-Vivir mi vida 15) De La Soul – Ring ring ring. 

O Πάνος Λεκόπουλος της Maestro με τη Μυρτώ Κάζη στο party του Yes I do, Photo by Lulumeli
O Πάνος Λεκόπουλος της Maestro με τη Μυρτώ Κάζη στο party του Yes I do, Photo by Lulumeli

Τέλος ποια είναι τα δικά σας  λέτε Yes I do και  No I don’t;

Θα σας παραπέμψουμε στους στίχους του Λουκιανού Κηλαηδόνη στο τραγούδι “ O ύμνος των μαύρων σκυλιών». Και κάτι επιπλέον…. λέμε Yes I do στο Yes I Do! Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρόσκληση σας. Συνεχίστε έτσι με αυτά τα αυστηρά κριτήρια επιλογών και το μόνο σίγουρο, είναι πως στο τέλος της ημέρας, θα χαμογελάτε από την επιτυχία!

Yes_i_do_logo_maestro_media

Yes I do Info:

Η Maestro, ουσιαστικά αποτελεί το όραμα δύο ανθρώπων,  να δημιουργήσουν μία εταιρεία που θα αποτελέσει τον πρωταγωνιστή στο χώρο της μουσικής, παρέχοντας αδιαπραγμάτευτα ποιοτικές, αποτελεσματικές και μοναδικές υπηρεσίες  ψυχαγωγίας. Εκτός από την μουσική διοργάνωση του γαμήλιου πάρτυ σας αναλαμβάνουν την Οπτικό-ακουστική επιμέλεια για κάθε είδους event, πρωτοποριακού design ηχητικά και φωτιστικά συστήματα, που ξεφεύγουν των συνηθισμένων τόσο σε απόδοση, όσο και σε αισθητική, ενώ είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ανέπτυξε την υπηρεσία του Music Profiling.

Αν θέλετε να γίνουν οι Μαέστροι του πάρτυ σας τότε τα στοιχεία επικοινωνίας τους είναι τα παρακάτω:

Maestro

Λεωφ. Δουκίσσης Πλακεντίας 80, 15234, Χαλάνδρι, Αττική

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-18:00

Καλέστε στο +30 2106090967, στείλτε mail στο info@maestromedia.gr και για περισσότερα updates μπείτε εδώ

Οι φωτογραφίες είναι από event της Maestro.

Από την Αργυρώ Γιακούμα