Τα ασύλληπτα, tailor-made concepts, τα πρωτοποριακά μουσικά acts, η άψογη οργάνωση και η συνέπεια είναι τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν την dsevents κορυφαία στο είδος της. Είτε πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε εταιρικό event, είτε σε ιδιωτικό πάρτι, είτε σε γάμο, η έμπειρη ομάδα της εταιρείας διοργάνωσης και παραγωγής εκδηλώσεων ξέρει ακριβώς πώς να δώσει πνοή στο όνειρό σας, όποιο κι αν είναι αυτό.

Η Δάφνη Αριάδνη Στεφανίδη, Executive Director, μας βάζει πιο βαθιά στον κόσμο της dsevents και αναλύει στο Yes I Do τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχονται, εξηγεί πώς προσεγγίζει τα μελλόνυμφα ζευγάρια ώστε να τους προσφέρει ό,τι ακριβώς έχουν φανταστεί, ενώ αποκαλύπτει και τα top μυστικά για ένα άκρως επιτυχημένο wedding party.

Τι λέτε, να τη γνωρίσουμε καλύτερα;

Welcome Girls Piree | Φωτογραφία: Άκης Χρήστου

Δάφνη, ασχολείσαι εδώ και αρκετά χρόνια με τη διοργάνωση events και, μάλιστα, έχεις επιμεληθεί – με όλη την ομάδα της dsevents – μία σειρά από άκρως επιτυχημένες εκδηλώσεις. Ποια ανάγκη σε οδήγησε να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτόν τον χώρο;

Από μικρή πατούσα με το ένα πόδι στην πραγματικότητα και με το άλλο στο παραμύθι. Οπότε, έπρεπε να βρω μία δουλειά που να συνδυάζει και τα δύο, αλλά να υπάρχει και μία ισορροπία. Σπούδασα Δημόσιες Σχέσεις, Διαφήμιση, PR, παράλληλα – σε ερασιτεχνικό επίπεδο – ασχολήθηκα με το θέατρο και την κατασκευή κοσμημάτων, έκανα μαθήματα αναλογικής φωτογραφίας, και μετά από βαθιά περισυλλογή και αναζήτηση, αποφάσισα να πάω στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτιστική Διαχείριση ή – με πιο απλά λόγια – στον Σχεδιασμό και τη Διεξαγωγή Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (MA in Cultural Event Management) με σκοπό να χωρέσω όλα όσα μου αρέσουν (που δεν τελειώνουν ποτέ) σε ένα. Οι σπουδές μου με βοήθησαν να γίνω αποτελεσματική, να θέτω στόχους και να τους πετυχαίνω. Αν δεν είχα βρει, όμως, ένα επάγγελμα που να μου ταιριάζει, δεν ξέρω εάν θα τα είχα καταφέρει.

Μίλησέ μας για την dsevents. Ποιες υπηρεσίες παρέχετε;

Η dsvents ιδρύθηκε πριν 10 χρόνια και είναι μία εταιρεία διοργάνωσης και παραγωγής εκδηλώσεων με εξειδίκευση στο κομμάτι του entertainment, της μουσικής και των καλλιτεχνικών acts. Θα περιέγραφα τη βασική υπηρεσία μας ως εξής: Το τηλέφωνο συνήθως χτυπά όταν κάποιος αναζητά ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τον γάμο του, για το εταιρικό του event ή το ιδιωτικό του πάρτι. Διαθέτουμε δικό μας υλικοτεχνικό εξοπλισμό (ήχο και φώτα), καθώς και τμήμα που ασχολείται με φεστιβάλ και διοργανώσεις συναυλιών. Ανάμεσα στους πελάτες μας συγκαταλέγονται ενδεικτικά οι: Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Αθηναίων, SNFCC, Μουσείο της Ακρόπολης, The Mall Athens, Eurobank, μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες, όπως η Newtons, πολλές εταιρείες που διοργανώνουν γάμους και άλλοι. Παρέχουμε ό,τι μας ζητηθεί γύρω από τα events (360) εάν ο χρόνος, το budget και το concept είναι εντός των πλαισίων που θα μας επιτρέψει να υποσχεθούμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να το φέρουμε εις πέρας. Άλλα πράγματα που μας ζητούν οι πελάτες μας είναι: τεχνικά θέματα, όπως ο ήχος και το φως, δημιουργία event/website, εύρεση χώρου, φωτογράφου, βίντεο, δημιουργία συμβολαίων, logistics, στολισμοί, tour management κ.ά.

Ως εταιρεία, ειδικεύεστε στα tailor-made events. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Κύριο μέλημά μας ήταν, είναι και θα είναι να σχεδιάζουμε ό,τι φαντάζονται οι πελάτες μας αξιοποιώντας τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου. Tailor-made concepts, δηλαδή, κομμένα και ραμμένα πάνω τους. Για παράδειγμα, ένα lesbian couple μάς είχε ζητήσει χορευτικό pride flashmob για να ξαφνιάσει ευχάριστα τους καλεσμένους του. Μας έχουν ζητήσει Big Band με 17 μουσικούς επί σκηνής, καθώς επίσης και roaming bands, belly dancers, μουσικό σχήμα που να μπορεί να παίξει εν πλω, κρεμάσματα για aerial dance shows, μέχρι γοργόνες και ξυλοπόδαρους. Όχι όλα στο ίδιο event, μην τρομάξετε (γέλια)! Γενικότερα, πάντως, συζητάμε με τους πελάτες μας αν αυτό που έχουν σκεφτεί ταιριάζει στο συνολικό ύφος και πολλές φορές προσπαθούμε να τους εμπνεύσουμε με νέες ιδέες. Φυσικά, φροντίζουμε να είμαστε εντός του budget και του χρόνου που μας δίνεται. Το άλλο πολύ σημαντικό που μας ενδιαφέρει είναι να δουλεύουμε σε καλό κλίμα, να υπάρχει συνεννόηση,  γι’ αυτό φροντίζουμε όποιος συνεργάζεται ή ανήκει στην ομάδα μας να ξεχωρίζει τόσο για τον επαγγελματισμό όσο και για το ήθος του. Αγαπάμε τη δουλειά μας και δίνουμε πραγματικά το 100%. Τελικός στόχος μας είναι το κάθε event να αποτελεί μια ωραία, ανεξίτηλη εμπειρία για όλους μας.

Vogue Madonna flashmob/Lesbian Wedding Crete | Φωτογραφία: Χρήστος Μανιώρος

Η dsevents, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει και γάμους. Τι επιλογές έχουν τα ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν με εσάς στο πλευρό τους;

Εμείς τι επιλογές έχουμε είναι η σωστή ερώτηση! Οι μελλόνυμφοι μπορούν να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη. Αρκεί να ζητήσουν εγκαίρως από εμάς ό,τι θέλουν, ώστε να δούμε εμείς τι επιλογές έχουμε να τους προτείνουμε.

Πόσο καιρό πριν την ημέρα του γάμου πρέπει ένα ζευγάρι να απευθυνθεί σε εσάς για να οργανωθούν όλα άψογα;

Καλό είναι να έρθουν σε επαφή μαζί μας περίπου 6 μήνες πριν από τον γάμο. Βέβαια, έχουμε πείρα και έχουμε μάθει να δουλεύουμε με πίεση χρόνου. Θα τους εκπλήξει το πόσο γρήγορα απαντάμε στα requests. Πραγματικά, μπορούμε να καυχηθούμε για την ταχύτητά μας!

Και ποια είναι η πρώτη ερώτηση που κάνεις στους weds-to-be;

Τι μουσική ακούτε; Πού βγαίνετε μαζί και περνάτε καλά; Πώς φαντάζεστε το πάρτι του γάμου σας; Βέβαια, γνωρίζοντας καλύτερα το κάθε ζευγάρι, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους, μπορεί να προκύψει μία τελείως διαφορετική ερώτηση. Μερικές φορές μπορεί να μη ρωτήσουμε και τίποτα και να ξεκινήσουμε κατευθείαν να δείχνουμε βίντεο με δικές μας προτάσεις περιμένοντας να δούμε τα μάτια τους να λάμπουν.

Φωτογραφία: Κυριάκος Γκαλανάκης

Κεφάλαιο «destination wedding». Απευθύνονται σε εσάς πολλά ζευγάρια από το εξωτερικό που θέλουν να παντρευτούν στην Ελλάδα. Τι σας ζητούν περισσότερο και πώς φροντίζετε να κάνετε πραγματικότητα κάθε επιθυμία τους;

Συνήθως, ζητούν μία entertainment band για να χορέψουν. Εμείς μιλάμε, αρχικά, μαζί τους για να καταλάβουμε ποιο σχήμα ταιριάζει στο στιλ τους και στη συνέχεια τους στέλνουμε κάποιες προτάσεις με οπτικοακουστικό υλικό, ενδεικτική playlist και videos. Δίνουμε έμφαση στη λεπτομέρεια και συζητάμε ακόμα και για τα outfits που ταιριάζουν στο εκάστοτε concept. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσφορές μας εξηγούν τα πάντα, με ακρίβεια, για να μην υπάρχουν εκπλήξεις. Επιπλέον, οι προσφορές, οι παρουσιάσεις και τα συμφωνητικά μας ακολουθούν τα πρότυπα της αγγλικής σχολής, όπως διδάχτηκα, οπότε δεν υπάρχουν παρανοήσεις και σπάνια δημιουργούνται προβλήματα.

Patmos Greek Traditional Party Whiteball events | Φωτογραφία: Χρήστος Μανιώρος

Δώσε μας μερικές ιδέες για ένα γαμήλιο πάρτι με ανομοιογενές κοινό. Πώς θα γίνουν όλοι μία παρέα και θα διασκεδάσουν… μέχρι το πρωί; 

Εάν το κοινό είναι, για παράδειγμα, διαφορετικών εθνικοτήτων, θα πρότεινα ένα μουσικό σχήμα που να παίζει radio hits, τραγούδια γνωστά σε όλους και ξενόγλωσσα. Εάν πρόκειται για έναν γάμο Ελλήνων, με καλεσμένους όλων των ηλικιών, με Έλληνες χορευταράδες και με ηλικιακή ανομοιογένεια – πράγμα συνηθισμένο σε γάμους – θα πρότεινα ένα σχήμα που να συνδυάζει ελληνικά και ξένα τραγούδια, retro και διαχρονικά. Εάν, βέβαια, η ανομοιογένεια αφορά στα γούστα του ζευγαριού, ακόμα καλύτερα! Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμένα και πάντα προσπαθώ να γεφυρώσω τις προτιμήσεις τους. Εκεί, αν θέλετε, φαίνεται και η τέχνη μου!

Αλήθεια, μυστικό για ένα απόλυτα επιτυχημένο wedding party υπάρχει;

Υπάρχουν μυστικά για επιτυχημένα πάρτι! Όσον αφορά τα wedding parties συγκεκριμένα, το μυστικό είναι να είναι και οι δύο σίγουροι ότι θέλουν να παντρευτούν. Γενικότερα, όμως, η μουσική παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Λίγοι, νομίζω, θα διαφωνήσουν. Θα μοιραστώ μαζί σας όμως και μερικά ακόμα tips για να περάσουν όλοι τέλεια σε έναν γάμο:

  • Προσπαθήστε να ευχαριστήσετε συγγενείς και φίλους τόσο όσο. Με μέτρο! Πάνω από όλα, κοιτάξτε εσείς οι ίδιοι να περάσετε καλά. Οπότε, θα έλεγα να διαλέξετε τη μουσική που σας αρέσει και σας κάνει πάντα να περνάτε ωραία.
  • Εάν η μουσική μετά τις 12 το βράδυ πρέπει να χαμηλώσει στο venue που έχετε επιλέξει, τότε καλύτερα… να αναζητήσετε έναν άλλον χώρο.
  • Εάν θέλετε μπάντα στο γαμήλιο πάρτι σας, πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε το κέντρο δεξίωσης για να είστε σίγουροι ότι το σχέδιό σας μπορεί να πραγματοποιηθεί.
  • Πρέπει να υπάρχει εύκολη πρόσβαση από το μπαρ στην πίστα και πάλι πίσω!
  • Φροντίστε να μην αργήσουν να σερβιριστούν οι καλεσμένοι γιατί θα αργήσουν και όλα… τα υπόλοιπα!
  • Μην αμελήσετε να έχετε ταιριαστό ήχο/φως/dj με το μουσικό σχήμα.
  • Κάντε πάρτι σε κάθε ευκαιρία! Οι ωραίες στιγμές με συγγενείς και φίλους είναι αυτές που θα θυμόμαστε όταν μεγαλώσουμε.
Η Executive Director της dsevents, Δάφνη Στεφανίδη. | Φωτογραφία: Μαρίζα Καψαμπέλη

Κλείνοντας, σε τι λες πάντα «yes, I do»;

Σε συνεργασίες με ωραίους, αισιόδοξους ανθρώπους, που έχουν πάθος για τη ζωή. Σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης, που μου κάνει κλικ. Σε ταξίδια, σε πάρτι, σε χορούς, γυμναστικές και σε νόστιμα, vegeterian φαγητά. Προς έκπληξη πολλών, λέω «ναι» και στη διαχείριση κρίσεων, σε σκληρές διαπραγματεύσεις, σε multitasking δραστηριότητες και άλλα τέτοια, που αντέχει ο δυναμικός χαρακτήρας μου και που λειτουργούν σαν εθιστική ουσία στη δουλειά μου. Τέλος, λέω «yes, I do» σε projects που απαιτούν φαντασία, σε θάλασσες και ακρογιαλιές, σε αγκαλιές με ανθρώπους που αγαπώ και τα γατάκια μου.

RELATED POSTS

The Swingin’ Cats | Η εκρηκτική μουσική μπάντα που απογειώνει κάθε γαμήλιο party αποκαλύπτεται στο Yes I Do

«Δεν γίνεται γάμος χωρίς μουσική», παραδέχεται ο frontman του συγκροτήματος, Γιώργος Ζερβός, και εμείς δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο!

Pastel dreams: 10 κομψοί τρόποι να αναδείξεις τα αγαπημένα σου pastel χρώματα την ημέρα του γάμου σου

Οι επιλογές με αυτή την παλέτα χρωμάτων είναι πραγματικά ατελείωτες!

Celebrating 10 years Yes I Do | Γιορτάζουμε 10 χρόνια με ένα επετειακό ΑΙ τεύχος!

Το cover story του ανοιξιάτικου τεύχους του Yes I Do δημιουργήθηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης από τον ταλαντούχο Κώστα Σπαθή.

Yes I do Spots | Σημεία Διανομής 

Πού θα βρείτε το Yes I Do Free Press