Για να είμαι ειλικρινής, μιας και το έχουμε ψάξει το θέμα ;-), ένα σκέτο βιβλίο με ένα στυλό δίπλα δεν θα φέρει «καλό και δημιουργικό» αποτέλεσμα.

Από τη Νεφέλη Βιτζηλαίου.

Τι είναι το βιβλίο ευχών; Ένα θεωρητικά μεγάλο βιβλίο που καλούνται οι καλεσμένοι να γράψουν μέσα τις ευχές τους για τη ζωή του νεόνυμφου ζευγαριού.

Ο κόσμος δεν ξέρει τι να γράψει σε αυτά τα βιβλία. Ο λόγος απλός,  είτε έχει αποτυπώσει τις ευχές τους στην κάρτα που εσωκλείεται στο δώρο που παραδίδει, και άρα πόση ακόμη φαντασία να έχει, είτε ντρέπεται το γεγονός πως θα διαβάσουν όλοι οι άλλοι καλεσμένοι τις ευχές που έχει γράψει.

Επειδή όμως όπως είπαμε το βιβλίο είναι must και άρα το θέλουμε σαν wedding prop, διαβάστε παρακάτω για να δείτε τι εναλλακτικά βιβλία ευχών υπάρχουν.

Πίνακας: και δεν εννοούμε Picasso ή Μυταρά αλλά έναν πίνακα φτιαγμένο στο στυλ του ζευγαριού και του σπιτιού σας, μιας και εκεί θα μπει στη συνέχεια, και ο οποίος μπορεί να έχει κάποιο κενό το οποίο θα ζητήσεις από τους καλεσμένους σου να γεμίσουν δημιουργικά. Πχ ένα δέντρο στο οποίο θα λείπουν τα φύλλα, τα οποία θα βρίσκονται σε ένα μπωλ δίπλα στον πίνακα και θα καλούνται οι καλεσμένοι σου να γράψουν κάτι πολύ σύντομο και να τα κολλήσουν πάνω στον πίνακα. Στο half & half θα σε καθοδηγήσουν κατάλληλα μιας και το ένα half, η Calliopi είναι απόφοιτος της Καλών Τεχνών.

Βάζο ευχών: για να αποφύγετε ο ένας καλεσμένος να διαβάζει τις ευχές των άλλων, τοποθετήστε στον πάγκο καλωσορίσματος χαρτάκια ρολό και κορδελίτσες προκειμένου οι καλεσμένοι να γράφουν ο καθένας σε ξεχωριστό χαρτάκι, να το τυλίγουν και να το ρίχνουν μέσα στο βάζο.
wish book 1
Αντί για το βάζο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κάδρο με σύρμα και να φτιάξετε μία ωραιότατη κυψέλη ευχών

wish book 5
Κάνε την ευχή σου πέτρα: αν ο γάμος γίνεται καλοκαίρι μην χρησιμοποιήσετε χαρτιά αλλά βότσαλα και κοχύλια. Αφήστε στην είσοδο μικρά βοτσαλάκια σε ανοιχτό χρώμα και ανοιχτές αχιβάδες, και άσε τους καλεσμένους να δημιουργήσουν για σας έναν πίνακα που θα στολίσει το εξοχικό σας σπίτι. Χρησιμοποίηστεε όλα τα βότσαλα και τα κοχύλια για να φτιάξετε μία σύνθεση άκρως καλοκαιρινή.

wish book 2
Ω έλατο, ω έλατο: αν επιλέξατε τα Χριστούγεννα για να κάνετε το γάμο σας, τότε δεν υπάρχει πιο ιδανικό concept, από το να αφήσετε τους καλεσμένους σας είτε να γράψουν πάνω σε μονόχρωμες μπάλες Χριστουγέννων ή κάρτες είτε να τις διακοσμήσουν με γκλίτερ μαρκαδόρους και να τις τοποθετήσουν στο δέντρο που θα έχεις στην είσοδο σαν διακοσμητικό. Στη συνέχεια αυτές οι μπάλες μπορούν να αποτελούν μέρος της διακόσμησης του δέντρου στο σπίτι σας, και έτσι θα βλέπετε τις ευχές κάθε χρόνο στην επέτειό σας!

wish book 3 wish book 4
Κάνε την ανατροπή: μην φτιάξετε εσείς βιβλίο ευχών αλλά ζητήστε από τους καλεσμένους σας μέσω της πρόσκλησης να σας φέρουν κάτι δικό τους ή που αποκτήσατε στην κοινή σας πορεία ως φίλοι κλπ, το οποίο να έχετε και να θυμάστε για πάντα, αφού βέβαια γράψουν πάνω μία σύντομη ευχή. Ένα εισιτήριο από τη συναυλία στην οποία πήγατε πρώτη φορά με τις φίλες σας, ο χάρτης του νησιού στον οποίο γνωρίσατε το άλλο σας μισό, μία φωτογραφία από τις πρώτες σας διακοπές και ό,τι άλλο μπορεί να σας συγκινήσει και να σας χαροποιήσει.
Βάλτε τα όλα μαζί σε μια γυάλα ή ένα πλέξι γκλας κουτί και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο σαλόνι του σπιτιού σας για να έχετε έτσι συγκεντρωμένες αναμνήσεις και ευχές μαζί.
Scrabble: προμηθευτείτε πολλά πολλά γράμματα scrabble και σε ένα μαύρο πίνακα αφήστε τους καλεσμένους σας να παίξουν δημιουργώντας λέξεις γύρω από την αγάπη, τον έρωτα και εσάς. Και εννοείται αυτό το έργο διακοσμεί στη συνέχεια το σαλόνι σας ή το υπνοδωμάτιο σας.
wish book 6 wish book 7
Βιβλίο και ξερό ψωμί: αν τέλος είστε από τους παραδοσιακά ζευγάρια που δεν θέλετε να εγκαταλείψετε την ιδέα του βιβλίου, τότε δώστε στους καλεσμένους σας υλικά για να παίξουν. Πολύχρωμα στυλό, γκλίτερ, αυτοκόλλητα, μαρκαδόροι, σφραγίδες είναι λίγα μόνο από τα υλικά που μπορούν να εξάψουν τη φαντασία των καλεσμένων σας και να μετατρέψουν το βιβλίο ευχών σε ένα ενδιαφέρον βιβλίο χειροτεχνίας.
wish book 8