Ναι ναι, είναι μια γιορτή που απευθύνεται κυρίως σε teenagers ή αθεράπευτα ρομαντικούς φίλους μας κυρίως από το FB που τη γιορτάζουν ποστάροντας cult φωτογραφίες που προκαλούν γέλιο.

Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη γιορτή θα μπορούσε να αποτελεί αφορμή για μια διαφορετική ημέρα μέσα στην ομοιομορφία της καθημερινότητας και έτσι αποφασίσαμε φέτος να μην τη σνομπάρουμε όσο άλλες χρονιές.

Στο παρόν άρθρο, άντρες αναγνώστες του Yes I Do, έπειτα από μεγάλη έρευνα ανάμεσα σε δεκάδες φίλες μας, συγκεντρώσαμε τα δώρα που ΔΕΝ πρέπει να πάρετε στις συντρόφους σας.

Παρακαλώ κρατήστε σημειώσεις.

1. Ηλεκτρικές Συσκευές 

Οτιδήποτε παραπέμπει στο στερεοτυπικό πρότυπο “η γυναίκα στην κουζίνα” είναι καλό να αποφθευχθεί. Μια συγκλονιστική ηλεκτρική σκούπα, ένα φανταστικό πλυντήριο πιάτων, μια μεταμοντέρνα τοστιέρα. Τα αγαπάμε αυτά τα δώρα και είναι ό,τι πιο τέλειο μπορούσαμε να έχουμε για το σπίτι μας. Παρακαλούμε όπως αγοραστούν όχι ανήμερα της γιορτής.

2. Πιτζάμες, Κάλτσες & Παντόφλες

Είναι γλυκούλικα, χουχουλιάρικα και αγαπάμε να τα φοράμε. Όχι όμως ως δώρο στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Πάμε παρακάτω!

3. Classic Valentines Presents

Αρκουδάκια των 3 ευρώ, μπαλονάκια καρδούλες και κάρτες με γραφιστική προσέγγιση του 1980 θεωρούμε πως δεν είναι καν υπό συζήτηση.

4. Κόσμημα διαφορετικού γούστου

Αν θέλετε να της πάρετε κόσμημα, αρχικά να πούμε ότι συμφωνούμε. Προσοχή όμως. Παρατηρήστε καλά τη σύντροφό σας. Ξέρουμε ότι ίσως δεν έχει ξανά χρειαστεί να αποτυπώσετε στη μνήμη σας τα κοσμήματά της, όμως τώρα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Αν για παράδειγμα φοράει μόνο λεπτεπίλεπτα χρυσά και εσείς της πάρετε ένα ασημένιο gothic βραχιόλι, μιλάμε για παταγώδη αποτυχία. Προσοχή, προσοχή, προσοχή.

5. Δώρο που απευθύνεται έμμεσα σε εκείνον

Υπάρχουν και εκείνα τα δώρα, που τα παίρνετε με αγάπη αγόρια, αλλά όσο κι αν το κρύβετε απευθύνονται σε εσάς. Μερικά παραδείγματα: ένα BBQ, έναν διάδρομο γυμναστικής, ένα Xbox, μια συνδρομή στο Netflix. Ας το πούμε ξεκάθαρα, το δώρο που θα μας πάρετε είναι καλό να απευθύνεται μόνο σε εμάς. Απλά, όμορφα, ξεκάθαρα.

6. Αξεσουάρ για το αυτοκίνητο

Χρειάζεται θεωρείτε κάποια εξήγηση πως η σχάρα για το σκι δεν είναι δώρο Valentines;

7. Ρούχο σε λάθος νούμερο

Προσπαθούμε να σκεφτούμε αν είναι χειρότερο να πάρετε ρούχα σε μεγαλύτερο μέγεθος ή σε μικρότερο και να τα φορέσουμε και να μη μας κάνουν. Οπότε ας αποκλείσουμε και τα δύο αυτά ενδεχόμενα και ας προσπαθήσουμε να πάρουμε τα σωστά νούμερα.

8. Αθλητικά ρούχα 

Τα αγαπάμε και είναι σούπερ δώρο γενικά. Ίσως να το αφήσουμε για τη συγκεκριμένη ημέρα.

9. Δώρο που συνοδεύεται από τη φράση “ιδέα της μαμάς μου”.

Ακόμα κι αν είναι, θα θέλαμε το δώρο σας να είναι μια δική σας ιδέα. Η μαμά, η αδερφή,  μια μακρινή ξαδέρφη που σας βοήθησε ή ακόμα χειρότερη η σούπερ κοπέλα που δουλεύετε μαζί στο γραφείο και έχει πάντα θεϊκές ιδέες, είναι καλό να κρατήσουν τις ιδέες για τον εαυτό τους. Ευχαριστούμε.

10. Τίποτα γιατί… “είναι χάλια γιορτή”.

Συμφωνούμε, το είπαμε από την αρχή. Δεν είναι η αγαπημένη μας γιορτή. Όμως δεδομένου της απαιτητικής καθημερινότητάς μας, φέτος θα τον γιορτάσουμε τον Βαλεντίνο όπως του αρμόζει. Ενήλικα, ώριμα και με αξιοπρέπεια.

Photo Credits UNSPLASH Tamanna RumeePhoto Credits UNSPLASH Tamanna Rumee

RELATED POSTS

Η “γιορτή των ερωτευμένων” με άλλο μάτι…κι όμως ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν πραγματικός άγιος!

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έχει ιστορική βάση, ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν υπαρκτό πρόσωπο και μάλιστα κρύβεται πίσω του μια από τις πιο ρομαντικές ιστορίες όλων των εποχών...

Οι 10 ομορφότεροι γάμοι που έγιναν ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου!

Events επώνυμων και ανώνυμων ζευγαριών, που επιβεβαιώνουν ότι η πιο ρομαντική γιορτή μπορεί να γίνει ξεχωριστή χωρίς να φλερτάρει με το κιτς.

Valentine’s day zodiac signs: Πώς οι κινήσεις των πλανητών επηρεάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Η Κλειώ Ευθυμίου βλέπει τα άστρα ανάποδα, σκέφτεται και προβλέπει.