(Και κυρίως να μην ταλαιπωρηθεί…!)

Για τον ίδιο λόγο που όταν κάνετε ένα πάρτυ ή καλείτε κόσμο στο σπίτι, πρωταρχικός σας στόχος είναι να περάσουν όλοι καλά, για τον ίδιο ακριβώς λόγο θέλετε να κάνετε ό,τι καλύτερο για να περάσετε όλοι αξέχαστα στην δεξίωση του γάμου σας και κυρίως να μη βαρεθεί αλλά ούτε και να ταλαιπωρηθεί κανείς. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά, αρκεί ένας σωστός και σφιχτός προγραμματισμός.

wedding reception 4

Cocktail. Επειδή μετά την τελετή, εσείς θα είστε απασχολημένοι με τις φωτογραφίες, ενώ οι καλεσμένοι θα φύγουν σχεδόν αμέσως για την δεξίωση, φροντίστε να τους περιμένει ένα δροσερό όρθιο cocktail, στον ίδιο χώρο αλλά σε σημείο κάπως ξεχωριστό. Αυτό το μικρής διάρκειας πάρτι είναι ένας τρόπος να διασκεδάσουν οι καλεσμένοι, να τα πουν μεταξύ τους πριν χωριστούν σε ξεχωριστά τραπέζια, να γράψουν στο βιβλίο των ευχών, και το κυριότερο, δεν έχετε ούτε εσείς την αγωνία ότι σας περιμένουν αλλά ούτε εκείνοι αγανακτούν.

Άφιξη νεονύμφων. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να μην καθυστερήσετε πολύ την άφιξή σας. Όταν φτάσετε λοιπόν, μετά τον πρώτο χορό και αφού κόψετε την τούρτα (αν περάσετε από αυτά τα «στάδια»), μπορείτε να απευθύνετε ένα γενικό ευχαριστήριο καλωσόρισμα και αμέσως μετά να ξεκινήσει να σερβίρεται το φαγητό. Αν έχετε ετοιμάσει κάποιο βίντεο, καλύτερα να προβληθεί πριν φτάσετε για να κερδίσετε ακόμα λίγο χρόνο. Εσείς το έχετε ξαναδεί άλλωστε!

wedding reception 3

Διαδικασία σερβιρίσματος. Πρόκειται για αρκετά δύσκολη υπόθεση την οποία θα πρέπει να έχετε συντονίσει καλά με τους υπεύθυνους του χώρου ώστε να σερβιριστούν όλοι σχεδόν ταυτόχρονα. Δεν είναι ακατόρθωτο, απαιτεί απλώς έναν σωστό προγραμματισμό και γρήγορο σέρβις. Σίγουρα όμως αξίζει τον κόπο γιατί είναι λίγο αμήχανο οι μισοί να μην έχουν ξεκινήσει το γεύμα ενώ οι άλλοι μισοί να έχουν περάσει στο γλυκό.

Επιδόρπιο. Καλό είναι να βγει αμέσως μετά το φαγητό. Διαφορετικά, αν οι καλεσμένοι ξεκινήσουν να χορεύουν, τα περισσότερα γλυκά θα σερβιριστούν άδικα. Και είναι τόσο κρίμα.

wedding reception 2

Εναλλαγές στο μουσικό πρόγραμμα. Η μουσική σε έναν γάμο είναι πολύ σημαντικό και ξεχωριστό κεφάλαιο. Αν θέλετε να μη βαρεθεί κανείς και να χορεύουν όλοι, φροντίστε να ζητήσετε ένα πρόγραμμα με πολλές εναλλαγές. Έτσι πραγματικά θα διασκεδάσετε, δε θα πλήξει αλλά ούτε θα «υποφέρει» κανείς!

wedding reception 1

Κανονικά οι υποχρεώσεις σας έχουν τελειώσει, αλλά αν είστε «μερακλήδες» μπορείτε περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη του «χορευτικού προγράμματος», να κεράσετε τους καλεσμένους σας ένα σνακ, ή ένα παραδοσιακό γλυκό, όπως λουκουμάδες, ή έστω ένα παγωτάκι. Θα το εκτιμήσουν όλοι πολύ και είναι ό,τι πρέπει για να ανακτήσει κανείς δυνάμεις και να επανέλθει στην πίστα «μάχιμος»!

Πηγή: theknot.com

Από την Εύα Ανυφαντή