Μετά την άφιξη της νύφης στην εκκλησία το next best thing για το γάμο είναι η είσοδος τους ζευγαριού στο χώρο της δεξίωσης! Ποιο τραγούδι θα επιλέξεις οεο? Και ΟΚ αν έχεις αγαπημένο τραγούδι που μια ζωή αφιερώνατε ο ένας στον άλλον τότε πάσο, το έχεις ήδη βρει. Τι κάνεις όμως αν δεν έχεις ιδέα από την είσοδο;

No worries~ κάναμε εμείς τη δουλειά για σένα, και για την ακρίβεια ο αγαπημένος dj του yes-i-do.gr Κωνσταντίνος Καλφακάκος .

Όπως μας είπε, πριν μας αποκαλύψει τις δέκα προτάσεις του, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το κριτήριο για την επιλογή του τραγουδιού εισόδου είναι ο τίτλος του και το μήνυμα που περνάει. Τα τραγούδια που μας προτείνει είναι easygoing και ταιριάζουν σε γενικές γραμμές με όλα τα στυλ γάμων αποφεύγοντας τα βαριά λαϊκά ή κάποια χορευτικά που σχεδόν αγγίζουν τα όρια της trance και φυσικά δοκιμάζουν την υπομονή των καλεσμένων.

Locomondo – Γαμήλιο Πάρτυ

Το εναλλακτικό. Αφού πρόκειται για ελληνικό τραγούδι αλλά σε reggae ρυθμό. Υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά πως βρίσκονται σε ένα εύθυμο γαμήλιο πάρτυ.

U2- Beautiful Day

Είναι όσο πομπώδες χρειάζεται ώστε να παίξει ακόμη και σε ένα στάδιο και να τραβήξει την προσοχή των παρευρισκομένων. Άμεσα αντιληπτό αφού πρόκειται για την πρώτη επίσημη μέρα της κοινής ζωής των νεόνυμφων η οποία δεν μπορεί παρά να είναι όμορφη.

Black Eyed Peas – I Gotta Feeling

Και ποιος δεν έχει προσδοκίες για ένα party. Ειδικά στην περίπτωση ενός γάμου όπου το ποτό, το φαγητό, η χορευτική μουσική και οι νέες γνωριμίες υπάρχουν σε βαθμό υπερβολής. Το παραπάνω τραγούδι σου θυμίζει πως το προαίσθημα σου για την επιτυχία της βραδιάς είναι πέρα για πέρα αληθινό. (εννοείται αποφύγετέ το αν κάνετε κλειστό γάμο, με σύνολο καλεσμένων τα 50 άτομα)

Beyonce – Crazy In Love

Oι νεόνυμφοι δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο, εκτός από τρελοί για την αγάπη που μοιράζονται και το φωνάζουν με το συγκεκριμένο τραγούδι. Ένας έξυπνος τρόπος για να ξεκινήσει η βραδιά, αφού πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δημοφιλή τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών. Το ιδανικό θα είναι να το συνοδεύσετε και με αντίστοιχη… χορογραφία.

Coldplay- Clocks

Aναγνωρίσιμο ακόμη και από αυτούς που δεν ακούνε «ξένα». Ας μην ξεχνάμε και το αστείο που λέει πως οι Coldplay έχουν επαναλάβει τον ίδιο δίσκο πέντε φορές μέχρι σήμερα. Μια σχετικά μετριοπαθής και ανώδυνη επιλογή για μία ήρεμη και συνάμα πομπώδη είσοδο.

Barry White – Love’s Theme

The classic of the classics. Τόσο συνδυασμένο με την κλισέ εικόνα που έχουμε για τους γάμους των περασμένων δεκαετιών αλλά σχεδόν ξεχασμένο για χάρη των νεότερων επιτυχιών. Μετά απ’ όλα αυτά, η επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού θ’ ακουστεί σχεδόν μεταμοντέρνα. Αλλώστε δεν υπάρχει πιο ερωτιάρικη φωνή από αυτή του Barry White. 😉

Sade – By Your Side

Μια ασφαλής επιλογή που δεν μπορεί να προσβάλει την αισθητική κανενός αφού η Sade βρίσκεται στο απυρόβλητο σαν καλλιτέχνης. Χαλαρό, καλαίσθητο και διακριτικό. Σαν να λέει πως δεν χρειάζεται να κάνεις ακροβατικά προκειμένου να δείξεις την αγάπη σου.

Pink- Get The Party Started

Ας ξεκινήσει το πάρτυ. Αυτό δεν χρειάζεται περεταίρω εξήγηση για party animals. Μερικές φορές ίσως το ακούσετε να παίζει στη soul και κάπως grande διασκευή της Shirley Bassey. Και φυσικά αυτό το τραγούδι εκτός από εισόδου μπορεί να είναι το πρώτο τραγούδι που θα χορέψετε προκειμένου τι άλλο… να ξεκινήσει και το ίδιο το πάρτυ του γάμου.

Love Affair – Everlasting Love

Δύο σε ένα. Το όνομα του συγκροτήματος αλλά και ο τίτλος του τραγουδιού εξυπηρετούν το μήνυμα της περίστασης. Ένα από τα παλιότερα αλλά και πιο χαρούμενα τραγούδια που παίζουν σε γάμους που θέλουν να δείξουν την ποιότητα τους δίχως να τρομάξουν τους καλεσμένους για βαριά κουλτούρα.

Grace Jones- La Vie En Rose

Μια κοσμοπολίτικη και κλασσική προσέγγιση της εισόδου του ζευγαριού με ένα μικρό twist.  Πρόκειται για την bossa nova/disco εκτέλεση της Grace Jones στο πασίγνωστο κλασσικό τραγούδι της Edith Piaf και μιλά για μια ζωή γεμάτη τριαντάφυλλά, τα οποία είναι συνδεδεμένα με ωραίες με τις πιο ωραίες και ρομαντικές στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου.

 

b66611ce30b30f5bf0133496c613a333

Και για να δώσω και με μία πιο προσωπική νότα, ως υπογράφουσα προτείνω U2 ή Black Eyed Peas, για έτσι, ive got the feeling βρε αδερφέ ότι πρόκειται για μια πολύ beautiful day!!!

Φυσικά ο Κωνσταντίνος δεν προτείνει απλά τραγούδια, αλλά μπορεί να αναλάβει να παίξει και στη μεγάλη σας βραδιά για να την απογειώσει και να φτάσει το πάρτυ μέχρι το ξημέρωμα.

Twitter https://twitter.com/groovylittleme
mail k.kalfakakos@gmail.com
soundcloud https://soundcloud.com/groovylittleme

Από τη Νεφέλη Βιτζηλαίου