Γάμος χωρίς μουσική δεν γίνεται, αλλά κι ετοιμασίες χωρίς μουσική επίσης δεν γίνονται. Η μουσική χαλαρώνει, δημιουργεί εικόνες και συναισθήματα, φτιάχνει τη διάθεση και αναζωογονεί. Γι’ αυτούς τους λόγους η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των λίγων μοναχικών στιγμών που απομένουν στη bride to be πριν να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Οι μελωδίες ποικίλουν ανάλογα τα εκάστοτε γούστα και το μοναδικό γενικότερο ύφος της νύφης. Εμείς μαζέψαμε εμπειρικά κάποια στυλ και είδη και τα παραθέτουμε στην λίστα που ακολουθεί.

Τα νησιώτικα:

Κυρίως του Πάριου. Σε άπειρους γάμους έχουν την τιμητική τους και σε πολλές περιπτώσεις η νύφη επιλέγει αυτά τα ακούσματα, με σκοπό να ήδη στο κέφι από πριν (ή για να προετοιμαστεί ψυχολογικά γι’ αυτό που θα ακολουθήσει). Ο μεγάλος ερωτικός άλλωστε έχει καλύψει ένα μεγάλο φάσμα από τους νησιώτικους ήχους και είναι συνυφασμένος (και) με αυτούς.

Μπείτε εδώ 

Yes I do preparation songs 1

Καντάδες, λαϊκές σερενάτες και αριέτες:

Τις προτιμούν συνήθως οι κοπέλες που προέρχονται από νησιά όπως η Κεφαλονιά, αλλά και η Κέρκυρα. Ωστόσο η διάδοση τους είναι μεγάλη και απλώνεται σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια πολλές είναι οι νύφες που έχουν ενσωματώσει αυτές τις πολυφωνικές μουσικές στην είσοδο τους. Το ρομαντικό τους στυλ παρασέρνει σε κύμα χαράς και σίγουρα κάποια στιγμή θα τις ακούσετε τις ώρες προετοιμασίας μιας νύφης από το στενό σας περιβάλλον.

Μπείτε και εδώ

Yes I do preparation songs 2

Νέοι εγχώριοι καλλιτέχνες:

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αποτελεί κοιτίδα νέων καλλιτεχνών, άνθρωποι νέοι με ταλέντο, ενδιαφέρουσες φωνές και μουσικές και σημαντική εισφορά στην μουσική του σήμερα. Ενδεικτικά η Μαριέττα Φαφούτη, ο Κωστής Μαραβέγιας, η Μόνικα και ο Monsieur Minimal είναι μερικοί από τα άπειρα νέα ονόματα που πολλές νύφες επιλέγουν να ακούσουν τόσο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους, όσο και στην καθημερινότητα τους.

Μπείτε και εδώ 

Yes I do preparation songs 3

Ραδιόφωνο:

Ο αγαπημένος σταθμός στη διαπασών, να παίζει αυτά που προσδοκά η νύφη ν’ ακούσει, τα ακούσματα λίγο αφημένα στην τύχη και στα χέρια του ραδιοφωνικού παραγωγού, λίγο προμελετημένα (γιατί όταν είσαι fan ενός ραδιοφωνικού σταθμού ξέρεις πάνω – κάτω τι παίζει).

Μπείτε εδώ

Yes I do preparation songs 4

Κλασική μουσική:

Μιλάει κατευθείαν στο πνεύμα και το κατευνάζει. Από την θριαμβευτική «Ενάτη» του Μπετόβεν, μέχρι την «Άνοιξη» του Βιβάλντι, η κλασική μουσική είναι ότι πρέπει για να φύγει η όποια ένταση από την μέλλουσα νύφη.

Μπείτε και εδώ

Yes I do preparation songs 5

Ένα αγαπημένο OST:

Όλες έχουμε ένα αγαπημένο soundtrack ταινίας ή μια σειρά κομματιών από κάποιο μιούζικαλ, που κατά καιρούς έχει παίξει στο repeat διψήφιο αριθμό φορών. Το must της περίπτωσης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το OST του ‘Mamma Mia!’

Μπείτε και εδώ για να το ακούσετε!

Yes I do preparation songs 6

Από την Κέλλυ Παπακωνσταντίνου