Δώσε ανάλογα με την εποχή που παντρεύεσαι άλλο θέμα στο γάμο σου

Από τη Νεφέλη Βιτζηλαίου.

Η πιο μεγάλη δυσκολία σε όλους τους γάμους, είναι να διαλέξεις το στυλ που θα διακοσμήσεις εκκλησία, δεξίωση και όλα αυτά να δένουν χρωματικά με προσκλητήρια μπομπονιέρες και τα συναφή.

Μεγάλος μπελάς, ιδιαίτερα αν η φαντασία και η δημιουργικότητα δεν είναι το στοιχείο σου.

Δυσκολίες τέλος! Διάλεξε την εποχή που θες να παντρευτείς, και άσε αυτήν να σε οδηγήσει στη διακόσμηση.

Τι εννοούμε;

Γάμος την περίοδο του χειμώνα, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τα Χριστούγεννα. Το ρόδι ανέκαθεν ήταν ένα χειμερινό φρούτο που συμβολίζει την καλοτυχία και από μόνο του είναι γούρι. Τι καλύτερο λοιπόν από το να το διαλέξεις για τη διακόσμησή σου.

Κάνε το λογότυπο στο γάμο σου, μπομπονιέρα – το actual φρούτο από το οποίο θα κρέμονται τα κουφέτα ή μία επάργυρη μινιατούρα – διακόσμηση στην εκκλησία, όπου μεγάλες ανθοστήλες με λευκά λουλούδια, θα έχουν στο κέντρο τους ρόδια!

fruit 8 fruit 7

Το μήλο είναι επίσης φρούτο του χειμώνα με υπέροχο χρώμα. Είτε αγαπάς τα κόκκινα μήλα είτε τα golden crest, μπορούν να αποτελέσουν τέλειο ντεκόρ για την εκκλησία. Γέμισε ψηλές γυάλες με νερό και βάλε τους μέσα ένα μήλο και ένα λουλούδι μόνο του. Μίνιμαλ και οικονομικά κάνεις τη διαφορά. Το ίδιο φυσικά μπορείς να κάνεις και στη δεξίωση, όπου μία σύνθεση με μήλα και πρασινάδα μπορεί να αποτελέσει την τέλεια βάση για η διακόσμηση των τραπεζιών.

fruit 1

Αν πάλι αποφασίσεις να παντρευτείς καλοκαίρι εστίασε στα χρώματα του πεπονιού, του καρπουζιού και των σταφυλιών.

Δώσε έντονα χρώματα τη διακόσμησή σου όπως το φλογερο κοκκινοφούξια του καρπουζιού, ενώ τα σταφύλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και σαν βιβλίο ευχών, αφού μπορείς να τυπώσεις ένα τεράστιο τσαμπί σταφύλια (μόνο περίγραμμα) και να αφήσεις τους καλεσμένους να γεμίσουν με ευχές ένα ένα τα σταφυλάκια.

Φυσικά, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν κομμάτι του catering, αφού όλα αυτά τα φρούτα ταιριάζουν σε σαλάτες αλλά συνδυάζονται και με αλκοόλ, daquiri πεπόνι, φράουλα και καρπούζι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο bar του γάμου σου.

Τέλος, κάνε την έκπληξη στους καλεσμένους σου όταν πάνε να πάρουν παγωτό από τον μπουφέ των γλυκών που αντί για κυπελάκια θα τους έχεις πεπόνια κομμένα στη μέση με μία μπάλα καϊμάκι στο κέντρο.

Και το τερπνόν μετά του ωφελίμου, ό,τι περισσέψει το παίρνουν φίλοι και συγγενείς στο σπίτι… για φάγωμα!

fruit 2 fruit 3 fruit 6

2697799836922ab14f7d987fe1a81f6b a462527f441ccbc41aca4601cf348580 ba6cc6c8c357de09518256973c169403

Photo Credits:
http://www.kokkinos-flowers.gr
http://www.stylemepretty.com
http://ruffledblog.com/
http://www.weddingmop.com/