Η “σχέση” του Yes I Do με τη Moët & Chandon ήταν θα λέγαμε… καρμική! Όλα έδεσαν από το πρώτο λεπτό, όπως ταιριάζει η σαμπάνια με έναν παραμυθένιο γάμο! Όμως στο Yes I Do πιστεύουμε πάνω από όλα στους ανθρώπους και έτσι θέλαμε να σας συστήσουμε – στην περίπτωση που δεν τους γνωρίζετε ήδη- τους δύο πιο αγαπημένους μας ανθρώπους του brand. Eκείνους που έκαναν τη συνεργασία μας να μοιάζει πιο πολύ με σχέση ζωής! Άλλωστε οι αφορμές στη ζωή μας για να απολαύσει κανείς μια Moët είναι πολύ περισσότερες από όσες φαντάζεστε… Κάθε στιγμή υπάρχει λόγος για να δημιουργηθεί ένα Moët Moment!

Ας γνωριστούμε λίγο! Πώς είναι λοιπόν, η καθημερινότητά σας;

Ε.Φ.: Το πρωί γραφείο, μετά brunch με Moët mini, το απόγευμα σε aperitivo bar για ένα ποτήρι σαμπάνια και το βράδυ private dinner. Πλάκα κάνω, αλλά πράγματι η καθημερινότητά μου είναι τρελή, ακόμα και την ώρα που κοιμάμαι κρατάω σημειώσεις. Η δουλειά μας δεν έχει ωράριο, προσφέρουμε στιγμές χαράς σε όλους όσοι εκτιμούν την ποιότητα, απολαμβάνουν το ωραίο και το διαφορετικό και θέλουν το καλύτερο στη ζωή τους και το απαιτούν.

Α.Γ.: Καλή ερώτηση….Όταν δεν ταξιδεύω σε μια από τις 5 χώρες ευθύνης μου ή σε κάποια άλλη χώρα που μπορεί να έχουμε συνάντηση της ομάδας, βρίσκομαι στην Ελλάδα. Όπως μπορείς να φανταστείς, η δουλειά μου δεν έχει ωράριο, έχει πολλές συναντήσεις με συνεργάτες, πελάτες και γενικά αναγνώριση αγοράς για νέες ευκαιρίες. Ακόμη και να βρεθεί μια ευκαιρία/ιδέα, θα πρέπει να αφιερωθεί χρόνος για να μεταδώσω και ενεργοποιήσω τους συνεργάτες μου, έτσι ώστε η οποιαδήποτε ιδέα να γίνει ιδέα ΤΟΥΣ. Είμαι άνθρωπος που δουλεύει με ανθρώπους και στηρίζομαι πάνω σε αυτό.

Η δουλειά σας για πολλούς μοιάζει με dream job. Ποιο είναι το πιο όμορφο επαγγελματικό σας επίτευγμα για το οποίο είστε πραγματικά περήφανοι;

Α.Γ.: Ισχύει. Η δουλειά μου όμως δεν είναι μόνο αλκοόλ αλλά και χτίσιμο σχέσεων με στρατηγικούς πελάτες. Γενικά έχουν συμβεί πολλά όμορφα πράγματα αλλά εκεί που αισθάνθηκα πραγματικά περήφανος ήταν, όταν φέτος στο συνέδριό μας, βραβεύτηκαν 2 από τις 5 χώρες ευθύνης μου για την ενεργοποίηση πρακτικών. Δεν περιγράφονται με λέξεις τα συναισθήματα όταν βλέπεις του κόπους μιας χρονιάς να τελειώνουν όχι απλά με ένα βραβείο αλλά τα πρόσωπα των ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν μια ιδέα, την αγκάλιασαν και την υλοποίησαν….

Ε.Φ.: Δεν ξέρω αν είναι dream job, πάντως το να εκπροσωπείς brands όπως η Moët, ναι είναι εμπειρία. Είναι το ultimate της πολυτέλειας, ιστορίας, επιτυχίας, μοναδικότητας και καινοτομίας. Φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά μιας και η Moët έκλεισε τα 100 χρόνια στην Ελλάδα, από το 1917 που έγινε η πρώτη εισαγωγή και διανομή της μάρκας από την εταιρία Amvyx. Έκτοτε η ίδια εταιρία έχει την αποκλειστική διανομή για την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία στο χτίσιμο ενός πολυτελούς προφίλ που χάρισε στη μάρκα την ηγετική θέση που διατηρεί πλέον εδώ και δεκαετίες. Είναι τιμή μου να δουλεύω σε μια ιστορική εταιρία για μια ιστορική μάρκα.

Η σαμπάνια είναι ταυτισμένη με τις πιο ευτυχισμένες στιγμές ενός ανθρώπου. Στο Yes I Do πιστεύουμε πως εκείνη την ημέρα, δεν μπορεί να απουσιάζει η Moët & Chandon. Συμφωνείτε;

Ε.Φ.: Είναι αλήθεια ότι η σαμπάνια είναι παραδοσιακά συνδεδεμένη με τον εορτασμό κάποιου σημαντικού γεγονότος, και τα προϊόντα της Moët & Chandon είναι τέλεια για αυτόν τον σκοπό. Μιλώντας για μεγάλες στιγμές, δεν υπάρχει μεγαλύτερη από τη μέρα που αλλάζει η ζωή σου ριζικά. Είναι μια μέρα δική σου, μια μέρα χαράς που την μοιράζεσαι με τους αγαπημένους σου και πώς να το κάνουμε μια Moët δεν μπορεί να λείπει. Κακά τα ψέματα, δεν απαρνιόμαστε τη φύση μας που από το 1743 συντροφεύουμε όλες τις μεγάλες στιγμές των ανθρώπων στον κόσμο. Ξέρεις, λένε ότι κάθε δευτερόλεπτο μια φιάλη Moët ανοίγει κάπου στον κόσμο, κάποιος επιλέγει να γιορτάσει μια μεγάλη του, ή όχι τόσο μεγάλη του στιγμή παρέα με Moët. Εντυπωσιακό δεν είναι;

Α.Γ.: Συμφωνώ απόλυτα!!! Ίσως όμως έχουμε περιορίσει στο μυαλό μας τις αφορμές για να απολαύσουμε ένα ποτήρι σαμπάνιας. Η σαμπάνια είναι συνδεδεμένη με τον εορτασμό κάποια μεγάλης στιγμής και συγκεκριμένα με εκείνες τις μεγάλες στιγμές, όπως ο γάμος μας. Και είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία με το Yes I Do. Είναι όμως πολλές οι όμορφες στιγμές που μας συμβαίνουν καθημερινά τις οποίες θα θέλαμε να μοιραστούμε με ένα φίλο/η, σε ένα καφέ, στο γραφείο… Αυτά είναι τα Moët Moments που θέλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο. Να κάνουμε Share the moment με κάποιον/α που επιλέξαμε εμείς!!!

Παίζει ρόλο το σχήμα του ποτηριού; Υπάρχουν συμβουλές για τον τρόπο του σερβιρίσματος που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία της απόλαυσης;

Ε.Φ.: Πολύς λόγος για το ποτήρι. Νομίζω ο brand Ambassador της Moët Hennessy θα μας τα εξηγούσε καλύτερα. Εγώ αρκούμαι να πω think out of the box. Σαμπάνια δεν είναι μόνο το flute ποτήρι που μάθατε από τις μαμάδες σας. Έχει αποδειχτεί ότι σαμπάνιες πιο πολύπλοκες είναι καλύτερα να απολαμβάνονται σε ποτήρι κρασιού. Ποτήρι με λίγο πιο κλειστό στόμιο που αφήνει τη σαμπάνια να ξεδιπλώσει τα αρώματα αλλά δεν αφήνει τις φυσαλίδες να εξαφανιστούν. Υπάρχει και η μεγάλη καινοτομία της Moët, η Ice, που προτείνεται να πίνεται σε μεγάλο ποτήρι κρασιού, τύπου cabernet, με τρία παγάκια.

Α.Γ.: Ιστορία: Παλιά ήταν τα κουπέ. Ο λόγος ήταν για να μη χαλάει το make up των κυριών από τις μπουρμπουλήθρες. Φήμες λένε ότι το ποτήρι είχε το σχήμα του στήθους Μαρία Αντουανέτας. Στη συνέχεια όμως βγήκε το flute, το οποίο είναι το ιδανικό για να προστατεύει τις φυσαλίδες αλλά δεν αναδεικνύονται τόσο τα αρώματα και οι γεύσεις της σαμπάνιας. Οπότε, ένα απλό ποτήρι κρασιού ή ένα σε σχήμα τουλίπας είναι το ιδανικό. Αλλά όπως είπα και πριν, το παν είναι η παρέα και η στιγμή. 

Με ποιες γεύσεις (αλμυρές και γλυκιές) συνδυάζεται καλύτερα η Moët & Chandon;

Α.Γ.: Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Η Moët & Chandon Brut Imperial ταιριάζει με λευκά κρέατα και ψάρια και η Rosé απόλυτα με ένα καλό κρέας. Αλλά η συμβουλή είναι μια. Όχι πολλές σάλτσες οι οποίες σκοτώνουν τα χαρακτηριστικά της σαμπάνιας…..

Ε.Φ.: Η σαμπάνια είναι ιδανική να συνοδεύσει ένα γεύμα, επομένως μπορούμε να την απολαμβάνουμε, όχι μόνο ως απεριτίφ, αλλά και συνοδεία φαγητού. Μια Moët μπορεί να συνοδεύσει άριστα λευκά κρέατα, χτένια, σούσι, λευκά ψάρια, στρείδια ή λευκά φρούτα. Όμως δεν χρειάζεται να ψάχνουμε μόνο το εξεζητημένο… Πρόσφατα ανέβασα ένα post από brunch event που κάναμε με τη Moët λέγοντας ότι τα αυγά, ακόμα και η ομελέτα με πατάτες αποτελεί ένα τέλειο pairing με τη Moët.

Στη φωτογράφιση μαζί με την Ελπίδα και τον Αντώνη ήταν και ο Jean Baptist Descours, Brand Manager Moët Hennessy CEE, και φυσικά τον φωτογραφίσαμε!

Yes I Do Info

Η Moët & Chandon με 3 λέξεις:

Α.Γ.: Λάμψη, Καινοτομία, Μεγαλείο, Επιτυχία, Γιορτή, Στιγμή, Πολυτέλεια.

Ε.Φ.: Success, Glamour, pioneering spirit. Τρεις λέξεις που τα λένε όλα.

Μυστικά για να μπορέσουμε να απολαύσουμε στο 100% τη σαμπάνια μας…

“Καλή συντήρηση, καλή θερμοκρασία, ποτήρι κρασιού για να πάρουμε όλα τα αρώματα και γεύσεις και φυσικά καλή παρέα που έχουμε εμείς διαλέξει”.

Αντώνης Γεραντώνης