Μπορεί να μην ήταν ταινία, ήταν όμως ένα θέαμα με «σενάριο», σκηνοθεσία, ηθοποιούς και εκατομμύρια τηλεθεατές που το παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση. Ως εκ τούτου, οφείλουμε ως Yes I Do να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο που εφαρμόζουμε σε πολύ ειδικές περιπτώσεις και να προχωρήσουμε στη δική μας απονομή Oscar.  

Oscar «πρωτότυπου» σεναρίου στο ζευγάρι. Δεδομένων των συνθηκών και τηρουμένων των αναλογιών, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σπάσουν όπου γινόταν το πρωτόκολλο. Και τα κατάφεραν.

Oscar κουστουμιού Clare Waight Keller, οίκος Givenchy, με μια φράση: η επιτομή της κομψότητας και του νεωτερισμού.

Oscar «ώσπου η γη να μη γυρίζει πια» στη νύφη, γιατί δεν περιγράφεται ο τρόπος που κοιτούσε στα μάτια στον πρίγκιπα Χάρι.  

Oscar Α΄ Αντρικού ρόλου. Στον γαμπρό. Για τη συγκίνηση, την αμηχανία, τις ανεπιτήδευτες αντιδράσεις. 

Oscar Β΄ Γυναικείου ρόλου. Στη μαμά της νύφης φυσικά. Για τη συγκίνηση και τη συνολική στάση.

Oscar Β΄ Αντρικού ρόλου. Στον μπαμπά του γαμπρού. Ακριβώς γι αυτό: επειδή ήταν ο μπαμπάς του γαμπρού και όχι ο πρίγκιπας Κάρολος.

Oscar μουσικής. Ξέρουμε πως το Stand by me στην Gospel εκδοχή του έκλεψε τις εντυπώσεις, αλλά εμείς θα απονείμουμε το Oscar σε όποιον έκανε τη μουσική επιμέλεια, για την άρια «Eternal source of light divine» του Handel, που ακουγόταν την ώρα που έμπαινε η νύφη στην εκκλησία. Εξαιρετική επιλογή.  

And the Oscar goes…

Στη λεπτομέρεια του πέπλου: όχι επειδή ήταν πέντε μέτρα, ούτε επειδή ήταν ραμμένο πάνω σε μεταξωτό τούλι. Αλλά επειδή είχε πάνω 55 διαφορετικά μεταξύ τους χειροποίητα κεντημένα λουλούδια: Ένα για την κάθε μία από τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας των Εθνών, έναν χειμωνανθό από το παλάτι του Kensington και ένα California Poppy για να τιμήσει η νύφη και τη γενέτειρά της.

Κι ένα επιπλέον…

Oscar «αφανούς ήρωα». Σε όσους κέντησαν όλα αυτά τα λουλούδια στο χέρι πλένοντας τα χέρια τους κάθε 30 λεπτά για να μην αλλοιωθεί το απόλυτο λευκό του πέπλου. Respect.  

Διαβάστε ακόμα…

10 πράγματα που ίσως δεν προσέξατε στον Royal Wedding

Βασιλικός γάμος: Το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ που έκλεψε τις εντυπώσεις

Πρίγκιπας Χάρι & Μέγκαν Μάρκλ ο Βασιλικός Γάμος: Όλες οι λεπτομέρειες της τελετής